Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

solsystemet!?!

No description
by

Asbjørn1 Knudsen

on 7 January 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of solsystemet!?!

Merkur Venus Jorden Mars Jupiter Saturn Uranus Neptun Pluto (Dværg Planeten) Solen

Merkurer den planet, der er tættest på Solen og en af den mindste planet i solsystemet. Planeten blev opkaldt efter den romerske gud Merkur, Sumererne kaldte den for Ubu-idim-gud-ud.


Vores Vægt På Merkur er: 14.884 kg Venus er planet nr. to i vores solsystem, fra Solen. Den omtales ofte som Jordens søsterplanet, idet Jorden og Venus har omtrent samme størrelse.


Vores Vægt På Venus: 38.493 kg. Jorden er den tredje planet i solsystemet regnet fra Solen og har den største diameter, Jorden benævnes også Verden, kloden samt Tellus efter en romersk gudinde eller Terra efter dens latinske betegnelse.


Vores Vægt På Jorden er: 43.071 kg Mars er den fjerde planet i Solsystemet fra Solen, og naboplanet til vores egen planet Jorden. Som Jorden har Mars en atmosfære, Mars kaldes også den røde planet på grund af sin karakteristiske farve.


Vores vægt på Mars er: 16.839 kg


Jupiter er den femte planet fra Solen i Solsystemet. Jupiter har 63 kendte måner, men det anslås, at den kan have helt op til 100 måner. Planeten er den største planet i vores solsystem, og den kan ses med det blotte øje fra Jorden.


Vores vægt på Jupiter er: 113.008 kg. Saturn er den sjette planet fra solen i vores solsystem. Det er den næststørste planet i solsystemet efter Jupiter. Saturn kendes på sine markante ringe, som består af utallige små is- og sten. Tidligere mente man, at dette ringsystem var noget enestående for Saturn, men det har senere vist sig at både Jupiter og Uranus har tilsvarende, men langtfra så markante ringsystemer.


Vores vægt på Saturn er: 45.263 kg. Uranus er den syvende planet fra Solen i Solsystemet og var den første planet der blev opdaget i historisk tid. William Herschel opdagede d. 13. marts 1781 en tåget klat, som han først troede var en fjern komet.


Vores vægt på Uranus er: 45.544 kg. Neptun er den ottende planet i vores solsystem. Den er den fjerdestørste målt efter diameter og den tredjestørste efter masse. Neptuns masse er 17 gange så stor som jordens og en lille smule større end dens nærmest beslægtede i solsystemet.


Vores vægt på Neptun er: 59.673 kg. Pluto er en dværgplanet beliggende i Kuiperbæltet i udkanten af vores solsystem. Den er opkaldt efter Pluton, den romerske gud for dødsriget, svarende til Hades i den græske mytologi.Vores vægt på Pluto er: 2.654 kg. Solformørkelse: En solformørkelse opstår, når månen i sin bane rundt om jorden er i fasen nymåne, altså når månen befinder sig mellem jorden og solen. I denne fase vil månen obstruere lyset fra solen, hvilket vil resultere i, at månen kaster en skygge et sted på jordens overflade. Månens skygge vil på jorden opleves som en formørkelse af det normale dagslys – et astronomisk naturfænomen, som normalt varer højst 3-4 minutter (den teoretiske grænse ligger på 7 minutter og 40 sekunder). Tilsvarende astronomiske naturfænomener er en måneformørkelse, hvor det er jorden, der skygger for månen, og en astronomisk passage, eksempelvis en Venuspassage eller en Merkurpassage, hvor det er henholdsvis Venus og Merkur, der går imellem jorden og solen. Men på grund af deres størrelse vil det ikke være 'rigtige' formørkelser, men ses blot som små prikker på solskiven. Mælkevejen Mælkevejen (Galaxias) er en bjælkespiralgalakse, som er en del af Den lokale galaksegruppe. Skønt Mælkevejen er en ud af milliarder af galakser i det observerbare univers, er dens særlige betydning for menneskeheden, at den huser vores solsystem. Planet af Mælkevejs-galaksen er synligt fra jorden som et bånd af lys på nattehimlen, og det er udseendet på dette bånd, som er inspiration for navnet på vor galakse.
Full transcript