Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Spreekbeurt seksualiteit/pubertijd

Mijn spreekbeurt groep 8!
by

tygo versteegh

on 21 March 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Spreekbeurt seksualiteit/pubertijd

seksualiteit
/
pubertijd Welkom bij mijn spreekbeurt Onderwerpen Voorwoord

Verandering van het lichaam

Sex/Voorbehoedsmiddelen

Homoseksualiteit

Loverboys en internet gevaar

Tips voor voorkomen van vervelende ervaringen

Vragen

Vragen voor mij Voorwoord Verandering van het lichaam aap jongens baard in de keel borsthaar okselhaar piemel
balzak
zaadballen puistjes overal breder en langer schaamhaar meisjes okselhaar schaam haar borsten andere stem baardgroei puistjes ongesteld overal breder en langer Je zal niet alleen veranderen in je lichaam maar ook je gevoelens veranderen. Je word verliefd dan voel je je blij maar als hij/zij niet wil met jou ben je weer verdrietig. Je zal in de pubertijd ook meer ruzie krijgen met je ouders vrienden of vriendinnen.
Je krijg steeds meer een eigen mening. Homoseksualiteit ongeveer op hun tiende jaar in de pubertijd ongeveer op hun twaalfde jaar in de pubertijd dit is gemideld meisjes jongens pubertijd het groeien van krijgen zaadlozing
(sperma) Lesbisch Homo's Je bent verliefd op hetzelfde geslacht In de puberteit ontwikkelen jongeren hun seksuele gevoelens. Sommige pubers komen erachter dat ze verliefd zijn op iemand van hetzelfde geslacht.
Dat betekent niet dat ze daar ook meteen iets mee doen. Sommige komen er pas veel later in hun leven achter. Homoseksualiteit word niet door iedereen geaccepteerd,
dit is moeilijk voor diegene die zijn homoseksuele gevoelens ontdekt. Als je bekent maakt dat je homo of lesbisch bent noem je dat ''coming out'' (uit de kast komen).
Voor diegene is dat een heel belangrijk moment,
want dan weet je pas hoe de mensen in je omgeving gaan reageren. Mijn tante is ook lesbisch, ze is ook gewoon getrouwd en ze hebben een zoon. http://www.schooltv.nl/beeldbank/clip/20021104_seksuelevoorlichting02 http://www.schooltv.nl/beeldbank/clip/20050209_animsperma01 Loverboys en internet gevaar Een loverboy is een jongen die een meisje gebruikt. Er zijn heel veel meisjes al in getrapt. Meisjes in de puberteit moeten heel erg opletten dat ze niet in de verhalen van een loverboy trappen. Loverboys proberen het meisje
zover te krijgen dat ze doet wat hij wil, zodat hij geld aan haar kan verdienen. In het begin is hij heel lief, hij verwent haar met veel aandacht, cadeaus en lieve woorden en zo palmt hij haar langzaam in. Hij wil haar alleen voor zich zelf zodat hij later haar dingen kan laten doen die zij niet wilt. Hij probeert haar afstand te laten nemen van familie en vriendinnen en vrienden en langzaam raakt zij steeds verder verstrikt in zijn net. Een loverboy kan bijv. telefoonabonnementen
of leningen afsluiten op haar naam of haar als drukskoerier laten werken
of haar zelfs met mannen naar bed laten gaan voor geld Waar zoekt de loverboy de meisjes:

Middelbare scholen
Bus/Trein stations
Discotheken
Chatrooms op internet Een chatbox kan heel leuk zijn, je kan er aardige mensen ontmoeten. Maar er is ook een gevaar, men kan zich anders voordoen dan dat hij/zij is. loverboys internet gevaar Ook via internet kan je verliefd worden. Je praat veel met dezelfde persoon
en je kan dan een band op bouwen. Er zijn ook mensen die verkeerde bedoelingen hebben. Als je langer contact heb met iemand word je steeds vrijer, je gaat meer vertellen over jezelf. Sommige gaan zelfs video chatten/cammen.
Als diegene waarmee je chat toch verkeerde bedoelingen heeft kan hij alles tegen je gebruiken.
Bijv. chats die opgeslagen worden, foto's, video's. En alles wat eenmaal op internet staat is heel moeilijk te verwijderen.
Je kan gechanteerd worden door diegene die foto's of video's van je heeft. Heb je een half ontblote foto bijv. laten zien dan zou hij dat tegen je kunnen gebruiken. Als je ouder bent en voor het eerst met
iemand naar bed gaat moet je altijd goed
weten wat je doet. Ten eerste moet je zeker weten dat je het echt wil en dan moet je het wel veilig doen daarvoor zijn er voorbehoedsmiddelen. Er zijn veel voorbehoedmiddelen ik zal nu twee belangrijke uitleggen.

De vrouw kan een pil slikken tegen zwangerschap, deze is niet tegen ziektes
bijv. Soa, Aids

Soa betekent:
Seksueel overdraagbare aandoening

Je kan ook een condoom gebruiken, dit is een soort ballonnetje die om je piemel gaat en zorgt dat het zaad daarin blijft.
Als een condoom niet kapot gaat ben je beschermd tegen zwangerschap en ziektes http://www.schooltv.nl/beeldbank/clip/20050209_bevruchting01 Sex/Voorbehoedsmiddelen Tips voor voorkomen van vervelende ervaringen Neem je eigen gevoel serieus.

Neem je eigen gedachten serieus.

Durf duidelijk te zijn in hoever je wilt gaan.

Wees duidelijk in wat je wel en niet wilt.

Wees voorzichtig met opnames met de webcam en foto's,
de beelden kunnen verspreid worden.

Laat je niet onder druk zetten, denk niet dat jij raar bent als je nee zegt. 1:Welke voorbehoedsmiddelen heb ik genoemd. Vragen condoom en de pil 2:Hoe noem je als een homo of lesbie vertelt dat hij/zij het homoseksueel is. 3:Noem een paar veranderingen van je lijf in de puberteit Coming out (uit de kast komen) Vragen voor mij :) Dit was mijn spreekbeurt ik hoop dat jullie er veel van hebben geleerd. :)
Full transcript