Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Matte

Matte
by

Fredrika Lundh

on 15 February 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Matte

Geometriska former och figurer Cirkel Trianglar Cylinder I arkitekturen används geometri hela tiden. Rätblock En geometrisk kropp som begränsas av sex rektangelområden. Rektangel En rektangel är en fyrhörning där vinklarna är räta, men till skillnad från kvadraten är alla sidor inte lika långa. Kvadrat En kvadrat är en fyrkant som har fyra lika långa sidor Alla de punkter i ett plan som befinner sig ett bestämt avstånd från en medelpunkt, bildar tillsammans en kurva som kallas cirkel. En triangel består av tre sidor som möts i tre hörn En geometrisk kropp vars basytor är cirkelområden och vars mantelyta (som förbinder basytorna) är en buktig rektangel. Cirklar Kvadrater rektanglar rätblock cylinder trianglar pyramid Formeln för en kvadrats area blir alltså S^2 Medan formeln för omkretsen blir S x 4 Formel för omkretsen är:
2a + 2b Formeln för arean är:
a x b Det avståndet kallas för radie och diametern är dubbelt så lång som radien. För att räkna ut en cirkels omkrets och area krävs en konstant som skrivs π. Denna konstant är förhållandet mellan en cirkels omkrets och diameter, dvs. π = O/d O = dπ = 2πr A = π r^2 = π d^2 / 4 Omkretsen = a + b + c Arean = bh / 2 Rätblockets volym är:
a x b x c A = 2ab + 4ac En kub är ett speciellt rätblock där precis som i en kvadrat alla sidor är lika långa A = 2πrh + 2πr^2 V = πr^2h
Full transcript