Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Wereldreis

No description
by

Sterre Huijgen

on 15 September 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Wereldreis

U neemt de limousine om kwart voor 11en dan bent u om kwart over 11 op het vliegveld. Vanaf Parijs duurt het 23 uur en 45 min naar New York. Het vliegtuig vertrekt om vijf voor half 12 's nachts (23:25) en u bent om tien over 5 's middags (17:10) in New York. U gaat om half 6 met de limousine naar het hotel Langham Place. Daar bent u om vijf voor 7.
Europa
De reis
Noord-Amerika
Azië
Conclusion
We hopen dat u veel plezier hebt deze reis en dat u genoten heeft van deze mooie bestemmingen!
Wij vonden het in ieder geval heel leuk om deze reis voor u te organiseren!

Wereldreis
U gaat met de trein van Amersfoort naar Baarn om kwart voor 6 (18:45) en u komt aan om acht voor 6 (18:52). Daarna gaat u met de limousine naar Schiphol om 7 uur. U komt 20 minuten voor 8 uur aan. Uw vliegtuig vertrekt om 8 uur. Het is 50,1 km. U wordt gebracht met een witte Chrysler 300c Sedan. Het duurt dan 40 minuten.
Vanaf Schiphol vliegt u naar Londen in Engeland met de KLM. Natuurlijk vliegt u in Business Class.
U vliegt uit Londen naar Parijs in Frankrijk met de KLM. Natuurlijk vliegt u in Bisness Class.
Dan gaat u naar Londen.
In Engeland betalen ze met ponden, dus vergeet de euro's niet in te wisselen!
Dit is een kaart van de economie:
De economie
Op deze grafiek kan je zien hoe het weer in Londen is.
Op deze grafiek kan je zien hoe de economie is achteruit en vooruit gegaan.
Bevolkingsdichtheid
Op deze grafiek zie je het weer in Parijs
En gelukkig betalen ze met euro's in Frankrijk.
Sateliet foto
Ze betalen in de Verenigde Staten met Dollars!
Zo is het weer in New York
Ze betalen in China met Chinese renminbi
Het weer in China
Gemaakt door: Esmee Priem & Sterre Huijgen
Klas: 2.5
Datum: 11-10-2013

Inleiding
Wij hebben een reis voor u gemaakt. Deze reis is speciaal gemaakt voor 6 rijke vrouwen, die van shoppen en relaxen houden! U gaat naar de grootste shopsteden van de wereld en gaat u een paar dagen relaxen in Dubai!
Dit is China
Dan vliegen we naar de Verenigde Arabische Amiraten
De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) is een land in Azië dat aan Saoedi-Arabië en Oman grenst. Het omvat zeven emiraten: Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm Al Qaywayn, Ras al-Khaimah en Fujairah met een totale oppervlakte van 83.600 km2. De staatvorm van de VAE is een Federatie van Emiraten. Het land is rijk aan olie. Abu Dhabi is verreweg het grootst in oppervlakte. De hoofdstad is Abu Dhabi en het land telt ongeveer 4,7 miljoen inwoners. In de Emiraten wordt Arabisch gesproken.

In de Verenigde Arabische Emiraten heerst een woestijnklimaat. Dat wil zeggen dat in de zomermaanden de temperatuur tussen de 30 en 45 graden ligt en gedurende de wintermaanden de temperatuur tussen de 20 en 30 graden ligt.
De afstand van Amsterdam naar de Verenigde Arabische Emiraten is ongeveer 5166 kilometer.
Tijdens de zomertijd is het in de Verenigde Arabische Emiraten 2 uur later en tijdens de wintertijd 3 uur later.
De vliegtijd is ongeveer 6 uur vanaf Amsterdam.
De Verenigde Arabische Emiraten
Evaluatie
Frankrijk, officieel de Franse Republiek is een land in West-Europa en qua oppervlakte het op twee na grootste Europese land. Frankrijk ligt tussen het Kanaal, de Atlantische Oceaan en de Golf van Biskaje (in het westen), België en Luxemburg (in het noorden), Duitsland, Zwitserland en Italië (in het oosten) en Spanje, Andorra, de Middellandse Zee en Monaco in het zuiden. Ook het eiland Corsica in de Middellandse Zee behoort tot Frankrijk, net als zoveel hele verre gebieden. Met de overzeese gebieden erbij heeft het land een oppervlakte van ongeveer 675.000 vierkante kilometer. De hoofdstad is Parijs en het land telt ongeveer 66,7 miljoen inwoners. In Frankrijk wordt Frans gesproken.

Het klimaat varieert heel erg. Er zijn drie verschillende klimaatzones. Vochtig zeeklimaat met vaak frisse zomers, bijvoorbeeld ten westen van de lijn Bayonne-Rijsel; Semilandklimaat of tussenliggend klimaat met strenge winters en warme zomers, bijvoorbeeld in de Elzas, Lotharingen, langs het Rhônedal en in de gebergten (Alpen, Pyreneeën, Centraal Massief); Mediterraan klimaat met zachte winters en hete zomers in het zuiden.
De afstand van Amsterdam naar Frankrijk (Parijs) is ongeveer 450 kilometer.
De vliegtijd naar Parijs bedraagt ongeveer 1 uur en 15 minuten.


Engeland maakt samen met Noord-Ierland, Schotland en Wales deel uit van één soevereine staat, namelijk het Verenigd Koninkrijk. Van deze vier is Engeland het gebied met de meeste inwoners en de grootste oppervlakte. Het omvat het zuidelijke deel van het eiland Groot-Brittannië, in het westen grenzend aan Wales en in het noorden aan Schotland. De hoofdstad van de Engeland is Londen en
het land telt ongeveer 52,5 miljoen inwoners. In Engeland wordt Engels gesproken.

Engeland heeft een gematigd zeeklimaat met relatief milde winters, warme zomers en neerslag gedurende het hele jaar.
De afstand van Amsterdam naar Engeland (Londen) is ongeveer 360 kilometer.
In Engeland is het 1 uur vroeger dan in Nederland.
De vliegtijd (Londen) is ongeveer 1 uur.

De Verenigde Staten, officieel de Verenigde Staten van Amerika, zijn een federatie van 50 staten en het district Columbia, grotendeels in Noord-Amerika gelegen. Twee van de vijftig staten, Alaska en Hawaï, liggen gescheiden en grenzen niet aan de andere staten.

De VS worden in het noorden begrensd door Canada en in het zuiden door Mexico. De westkust wordt gevormd door de Grote of Stille Oceaan terwijl de Atlantische Oceaan ten oosten en de Golf van Mexico ten zuiden van het land liggen.
Washington D.C. is de hoofdstad en het politieke centrum, New York is de grootste stad en het economisch centrum. De Verenigde Staten van Amerika hebben 316.668.567 inwoners. Er wordt (Amerikaans) Engels gesproken.

De Verenigde Staten hebben een gevarieerd klimaat, variërend van tropisch regenwoud van Hawaï en tropische savanne van Zuid-Florida (Everglades) tot subarctisch en toendraklimaat in Alaska. Ten oosten van de honderdste meridiaan (de algemene scheidingslijn tussen de droge en vochtige klimaten) is het klimaat vochtig en subtropisch. Het noordoosten van de Verenigde Staten heeft een vochtig, continentaal klimaat. Uitgestrekte bossen worden gevonden in beide gebieden. Ten westen van de honderdste meridiaan is er sprake van een steppeklimaat. Jaarlijks terugkerende rampen zijn de tornado's in het Middenwesten en de nog verwoestender tropische orkanen in het zuidoosten.
China, officieel de Volksrepubliek China China, is een land in Oost-Azië. In China is er een verschillend landschap, met de Tian Shan en de Himalaya als het hoogste gebergte ter wereld in het zuidwesten, de Taklamakan- en de Gobi-woestijnen in het noorden en de subtropische regenwouden in het zuiden aan de grens met Vietnam en Laos. Het territorium wordt in het noorden begrensd door Mongolië en Rusland, in het oosten door Noord-Korea, en in het westen door Afghanistan, Kazachstan, Kirgizië, Tadzjikistan en Pakistan. In het zuiden zijn India, Nepal, Bhutan, Myanmar, Laos en Vietnam de buren. Daarnaast heeft China een kustlijn van 6400 km aan het oosten en zuiden die grenst aan de Gele Zee, de Oost-Chinese Zee en de Zuid-Chinese Zee. De hoofdstad van China is Beijing (Peking) en er zijn ongeveer 1,5 miljard inwoners. De taal die ze in China spreken heet het Mandarijns en ze spreken andere Chinese talen als officiële talen.

De grootte van het land en de enorme hoogteverschillen zorgen voor verschillende klimaten in China. De afstand van Amsterdam naar China (Beijing) is ongeveer 7840 kilometer.
Tijdens onze zomertijd is het in China 6 uur later dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is het in China 7 uur later. De vliegtijd naar China (Beijing) is ongeveer 8 uur en 30 minuten.

China
Engeland
Frankrijk
Verenigde Staten van Amerika

De mercatorprojectie
Deze kaart is het beste voor de scheepvaart. Mercator tekende deze kaart. Het heet de mercatorprojectie. Alleen op deze 'hoekgetrouwe' kaart is de uitgezette kompaskoers precies gelijk aan de werkelijke te varen kompaskoers. In onze taal: de constante kompaskoers is alleen op deze kaart een rechte lijn. Gebieden dicht bij de polen zijn op deze kaart veel te groot.
Mede mogelijk gemaakt door het reisbedrijf Esster.
Algemeen
U gaat naar Londen in Engeland, Parijs in Frankrijk, New York in de Verenigde Staten, Hong Kong in China en Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten.
Bij elk land staan kaarten, informatieve teksten, foto's en grafieken. We vertellen informatie over de stad en over het land. Bijvoorbeeld de bezienswaardigheden. Op het eind staan alle kosten en tijden. We hopen dat u veel plezier hebt deze leuke weken!
U gaat om 11 uur weg bij het hotel met de limousine naar de Old Burlington Street (u bent er dan om 5 over 11). Daar is bijvoorbeeld de Abercrombie & Fitch. U blijft daar ander half uur.
U ontbijt in het hotel.
U gaat om tien voor half 1 naar het restaurant Gordon Ramsay om te lunchen.U bent er dan tot half 1.
U gaat dan om half 2 naar de Burlington Gardens. U komt daar om tien over half 2 aan. U bent daar anderhalf uur.
U gaat om tien over half 4 naar de Big Ben. U bent er dan om 4 uur. U blijft bij de Big Ben een half uurtje.
U gaat om half 5 naar de London Eye. U bent er dan om vijf over half 5. U blijft bij de London Eye 3 kwartier.
U gaat om tien voor half 6 naar het hotel.
U komt dan om vijf over half 6 terug in het hotel, dan kan u uw kleding op bergen. En om half 7 gaan we eten in het hotel.
Na het eten heeft u tijd voor uw zelf tot 11 uur dan kunt u kiezen om naar Listings in het London Egg te gaan. U gaat er om 11 uur heen en komt om 5 uur weer terug in het hotel.
De reis duurt 1 uur en een kwartier. U bent al om kwart over 9 in Londen. U logeert in het hotel Claridge's in Londen.
U ontbijt in het hotel.
U gaat om 11 uur naar de Boulevard Haussmann waar bijvoorbeeld de Louis Vuitton is. U komt daar aan om vijf over 11. Daar blijft u ander half uur.
U gaat om vijf over half 1 naar de Moulin Rouge, om daar te lunchen. U komt daar kwart voor 1 aan. U blijft daar ander half uur.
De vlucht duurt 1 uur en 20 min vanaf Londen. U neemt de limousine van kwart over 5 en dan bent u om half 6 op het vliegveld. Het vliegtuig vertrekt om 6 uur en u bent om tien voor half 8 in Parijs. Dan gaat u van het vliegveld met de limousine naar het hotel Four Seasons Hotel George V. Daar bent u om tien voor 8.
U gaat om kwart over 2 naar Disneyland Parijs. U komt daar aan om kwart over 3. U gaat daar kijken naar een mode show van 2 uur.
U gaat om kwart over 5 terug naar het hotel. U komt kwart over 6 terug in het hotel. U eet om half 7 in het hotel.
U gaat om 9 uur naar de Eifeltoren om daar wat te drinken. U blijft daar een uur.
U neemt de limousine om half 7 en dan bent u om kwart voor 7 op het vliegveld. Vanaf New York duurt het 37 uur naar Hong Kong met 2 tussenstops. Het vliegtuig vertrekt om 10 over 7 's avonds (19:10) en u bent om 10 over 8 (20:10) in Hong Kong. U gaat om half 9 met de limousine naar het hotel The Luxe Manor. Daar bent u om 9 uur 's avonds.
U gaat om 11 uur bij uw hotel weg naar de Tiffany & Co. U bent daar om vijf over 11. Daar blijft u een half uurtje. Daar na gaat u naar Fendi. U bent daar om vijf over half 12. Daar blijft u ook een half uurtje.
U neemt de limousine van kwart over 6 en dan bent u om kwart voor 7 op het vliegveld. Vanaf Hong Kong duurt het 11 uur en 15 min naar Dubai. Het vliegtuig vertrekt om vijf voor 7 's avonds (18:55) en u bent om tien over 2 's nachts (02:10) in Dubai. U gaat om half 3 met de limousine naar het hotel Burj Al Arab. Daar bent u om 3 uur 's nachts.
Daarna gaat u naar de Versace. U bent daar om vijf over 12. Daar blijft u ook een half uur. Daar na gaat u naar de Prada. U komt daar om kwart over 12. Daar blijft u ook een half uur.
We werken bijna altijd samen, dus onze samenwerking ging heel goed! We hadden hele goede afspraken gemaakt en we hadden alles op tijd af. We hebben wel veel thuis gedaan, want het was een hele grote opdracht. Ik denk dat we er 8 uur over hebben gedaan. De volgende keer moeten we de opdracht beter lezen, want we zagen sommige dingen niet staan. Bijvoorbeeld: Esmee had een kaart van Frankrijk gemaakt, maar het was een overzichtskaart. Daarna had ze gelukkig op tijd een thematische kaart van China gemaakt. Alles ging volgens plan!
U gaat gaat om kwart voor 1 gaat u naar de Bouley om the lunchen. U komt daar aan om tien voor 1. U blijft daar een uurtje.
Dan vliegt u uit New York naar Hong Kong in China met de KLM. Natuurlijk vliegt u in Bisness Class.
Dan vliegt u uit Parijs naar New York in de Verenigde Staten met de KLM. Natuurlijk vliegt u in Bisness Class.
Dan vliegt u uit Hong Kong naar Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten met de KLM. Natuurlijk vliegt u in Bisness Class.
Projectie van Winkel
Deze kaart kun je het beste gebruiken om de juiste grootte van de landen te zien. De globe is de enige foutloze 'wereldkaart'. Als je sommige landen niet te groot wil tekenen, moeten de landen worden vervormd. Als je niet wil vervormen teken je de oppervlakte weer verkeerd. De kaart van Winkel is een goede tussenoplossing. De landen worden niet erg vervormd en de kaart heeft bijna de goede oppervlakte.
U gaat om 2 uur met de limousine naar Battery Park. vanaf daar gaat u met de jetski (kleur naar keuze) naar het Vrijheidsbeeld.
U komt om 3 weer terug met de jetski in het Battery Park. U gaat vanaf daar naar The Broadway show in Chicago. U komt daar aan om vijf voor half 4. de show begint om half 4 en duurt 2 uur en 30 minuten.
U gaat om 6 uur terug naar uw hotel om te eten. U komt daar vijf over 6 aan. U heeft tijd voor uw zelf tot half 7, want dan gaan we namelijk eten in het hotel.
Om 10 uur gaat u weg bij uw hotel naar Beijing Acrobat show. U komt aan om vijf voor half 11. De show begint om half 11 en duurt 3 uur.
Om half 2 gaan we naar Caprice om te lunchen. We komen daar om vijf over half 2 aan. We blijven daar een uur.
U gaat om vijf over half 3 terug naar uw hotel voor een Swoon and Sigh behandeling. U bent er om half 4. De behandeling duurt anderhalf uur. We zijn om 6 uur klaar en hebben dan tot 7 uur rust.
Om 7 uur gaat u naar een 'op een privé Night Cruise' op de Pearl River. U komt daar aan om kwart over 7. De Night Cruise duurt 3 uur. U bent om half 11 weer terug in het hotel.
In Dubai heeft u 3 dagen rust op het strand en alle voorzieningen van het hotel.
http://www.starwoodhotels.com/whotels/property/area/map.html?propertyID=3226
http://www.nyc.com/broadway_tickets/chicago.75752/editorial_review.aspx#content
http://www.wisselkoersen.nl/
http://www.viatorcom.nl/nl/7381/tours/Guangzhou/Pearl-River-Night-Cruise-in-Guangzhou-with-Private-Transport/d4451-2042CANSIC_03
http://www.viatorcom.nl/nl/7381/tours/Beijing/Beijing-Acrobat-Show-with-Transfer/d321-5335BJSIC9
http://hk.dining.asiatatler.com/top5s/top-5-mother-s-day-dining-ideas
https://maps.google.nl/
http://www.w-hongkong.com/en/bliss-spa
http://www.klm.com/travel/nl_nl/plan_and_book/booking/book_a_flight/index.htm
http://www.youropi.com/nl/londen/article/winkelstraten-4-1003/plattegrond
http://www.youropi.com/nl/londen/locations/carnaby-street-1205/plattegrond
http://www.visitlondon.com/nl/uitgaan/detail/394339-restaurant-gordon-ramsay
http://www.big-limo.nl/nl/wagenpark/chrysler-limousine/
http://www.moulinrouge.fr/menu/belle-epoque
http://www.parijsmijnstad.nl/eten_drinken_parijs/
http://www.newyorkpalace.com/accommodations/suites/onebedroom
http://travel.justluxe.com/top-hotels/238018__The-New-York-Palace-picture-review.html
http://www.justluxe.com/travel/174__new-york/115__dining.php
http://egg.clubtickets.com/gb/2013-10/12/night-train-w-infinity-ink-mind-against-him-self-her-warboy
http://www.davidbouley.com/
http://www.rockawayjetski.com/?page=rentals
http://www.nyc.com/broadway_tickets/chicago.75752/editorial_review.aspx#content
http://www.rondreizen.net
http://www.waar-ligt.com/
http://www.digischool.nl/ak/community/geodigi/index.html
De Bosatlas
Bronnen
Wat het allemaal kost
New York
Full transcript