Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

El Precambrià

No description
by

Arantxa Gómez Ferrer

on 22 April 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of El Precambrià

photo credit Nasa / Goddard Space Flight Center / Reto Stöckli BIOGRAFIA DE LA TERRA EL PRECAMBRIÀ TEMPORALITZACIÓ És l'etapa més llarga i antiga de la història de la Terra.

Va començar fa 4600 milions d'anys.
Finalitzà amb el començament del Fanerozoic, fa 570 milions d'anys.

Es divideix en dos eons TECTÒNICA PRECAMBIANA ÉSSERS VIUS - Éssers unicel·lulars FÒSSILS OBRA ARTÍSTICA CURIOSITATS Aquest documental explica la història de la Terra des de la seua formació, fa 4500 milions d'anys, fins als primers vertebrats i animals amb exosquelet del Cambrià, fa 550 milions d'anys, és a dir, la història del Precambrià. - Éssers pluricel·lulars Fa uns 2.500 milions d’anys s’inicià el Proterozoic (temps de vida inicial).De fet, algunes molècules complexes van aconseguir unir-se, en aquest ambient càlid i humit, per formar els primers organismes orgànics, principi de la vida.

Aquests primers organismes unicel•lulars van necessitar quasi 2.000 milions d’anys per a aconseguir organitzar-se en formes més complexes. Fa 3.500 milions d’anys van aparèixer els cianobacteris en els mars més primitius d’Àfrica i Grenlàndia ja que en aquests dos continents es troben també els escuts més antics. Aquests organismes eren capaços de fer la fotosíntesi En aquesta època no hi havien pràcticament organismes pluricel·lulars, els únics que hi havien formaven part de l'anomenada fauna d'Edicara, nom de la localitat australiana on es van trobar.

Fa uns 670 milions d’anys corals tous meduses, anèl•lids, esponges, pòlips i altres animals de cos tou van aparèixer en mars poc profunds i en les vores dels continents.

Fa uns 560 milions d’anys van aparéixer els primers organismes pluricel•lulars. A partir d’ací es da per finalitzat el Proterozoic i el Precàmbric. - Primeres formes de vida - Tipus - Escassetat L’evidència de les primeres formes de vida en la Terra s’ha trobat en unes roques de Grenlàndia de fa 3850 milions d’anys, encara que els fòssils més antics, van aparèixer fa 3.500 milions d’anys: Els cianobacteris. Estromatòlits Fauna d'Edicara ·Més abundants
·Arriben a tenir 1400 milions d’anys d’antiguitat.
·Construïts per organismes secretors de carbonat càlcic que visqueren en zones costaneres que quedaven al descobert durant la marea baixa. Són impressions o empremtes de formes diverses: disc, cinta o ploma, encara que n’hi ha que semblen meduses o cucs. Totes questes espècies es van extingir completament, sense deixar cap rastre aparent, cap a la primeria del Cambrià. Deguda a dos factors Tots els organismes devien tindre un cos tou, molt fràgils i desproveïts de parts dures, característiques que n’impedien la fossilització. Les roques sedimentàries van ser metamorfitzades i les restes d’organismes que hi van poder quedar englobats es van destruir. ARQUEÀ PROTEROZOIC Comença fa 4600 milions d'anys i acaba fa 2500 .
Es caracteritza per l'absència d'organismes vius complexos. Comença fa 2500 milions d'anys i acaba fa 570.
En aquest període apareixen el organismes vius complexos. - La primera escorça continental es va formar fa entre 3800 i 2800 milions d'anys.
- Escut: zona constituïda per la primera escorça continental i forma el nucli dels continents actuals.
- Les roques precrambianes eren ígnies i metamòrfiques.
- És probable que a finals del Precambrià es donara una tectònica de plaques similar a l'actual.
- Els oceans i l'atosfera van sofrir canvis graduals. Aquestes 2 imàgens son obres de Don Dixon.
-Va nàixer el el 3 de juny de 1951 en Easton (Pensilvània)
-És un pintor e il.lustrador estadounidense contemporàni de l'art espacial.
-Dixon segueix la tradició de Chesley Bonestell, que es considerat fundador del l'art espacial modern. CLIMA -Va augmentar la concentració salina del mar
-Es formà una atmosfera oxidant Es formá l'ozó Formes de vida més complexes i evolucionats Jaime Aparicio
Kike Gandia
Arantxa Gómez
Full transcript