Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Marees Negres

Un treball fet per la Júlia Pérez, l'Abril Hebles i l'Andreea Cristea
by

Júlia Pérez Martínez

on 17 January 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Marees Negres

Marees Negres
QUÈ ÉS? DE QUÈ ESTÀ FORMAT?
Una marea negra, també coneguda com a vessament de petroli, és un líquid tòxic que prové d’accidents de barcos petroliers en el mar. Posa en perill la fauna i la flora del mar. A més, les marees negres arriben a les costes i les platges, per tant, es converteix en una de les formes de contaminació més greus.
Estan formades de petroli, que és una barreja homogènia que està formada per la descomposició de vegetals i animals, que s’aboquen al mar i formen una marea negra.
QUI HO PROVOCA? QUÈ PROVOCA?
Quan els petroliers buiden els seus dipòsits de petroli, els netegen abans de tornar-los a emplenar. Si un d’aquests petroliers té un accident en alta mar i es bolca el petroli que transporten, pot produir una gran taca al mar, que se’n diu una marea negra, per tant els causants de les marees negres som nosaltres mateixos.
Provoca danys a la fauna i la natura, bé, tot el que estigui amb contacte amb el mar, és a dir, plantes, animals, aigua.
COM ES FORMA?
Una marea negra es forma quan es produeix un vessament d'hidrocarbur al medi marí.
INTRODUCCIÓ
Hem escollit el tema de marees negres perquè ens ha interessat molt saber com afecta a la natura i perquè a classe vam llegir un llibre titolat: “La gaviota y el gato que le enseñó a volar” que surt el tema de les marees negres. Dintre d’aquest treball, parlarem sobre les marees negres i després posarem un cas.

ES BÓ PER ELS ANIMALS I ELS HUMANS?
No es gens bó per les persones, ja que contamina i fa més difícil la vida als pescadors.
Per els animals tampoc és bó, perquè poden acabar morint per una intoxicació, i els animals marins és moren perquè l’hidrocarbur tapa tota l’aigua i no deixa passar la llum.
ON VA SER EL PRIMER LLOC QUE ES
VA DETECTAR?
La primera gran marea negra de la historia va tenir lloc al 1967, quan es va crear el barco Torrey Canyon a Estats Units, i va vessar 120.000 tonalades de petroli al sur de la costa d’Anglaterra. Des de llavors, catàstrofes similars han passat per tot el planeta, degut a masses barcos petroliers.

COM ES NETEGEN?
A les platges es reuneixen grups de
voluntariat i agents del govern per fer neteges
amb pales i a mà. Ells netegen els vessaments
amb "salsitxes", unes esponges llargues que
absorbeixen la contaminació.
Gràcies per escoltar-nos!
Esperem que us hagi agradat.
Júlia, Abril i Andreea
MAREA NEGRA A ALASKA

El dia 24 de març de 1989 el vaixell nord-americà Exxon Valdez va xocar contra un escull, que és una roca calcària formada per organismes marins, especialment coralls, i va abocar a l’aigua d’Alaska 42.000 tones de petroli. L’accident va causar una marea negra de 6.000 quilòmetres quadrats. Encara és considerat com el pitjor desastre ecològic de la història dels EUA.
Neteja de la costa de Prince William Sound (Alaska)

ÉS PERILLÓS TOCAR-HO?
No es tindria que tocar sense prendre mesures. Podria causar irritació a la pell, provocar conjuntivitis. Per això cal posar-se guant i protegir-se amb una màscara.
Conclusió
La marea negra afecta greument a les costes i les faunes de tot el món. Si no actuem ràpid la marea negra pot provocar greus conseqüències i grans desastres a les costes, etc. Hi ha diferents mètodes per evitar que la marea negra s’expendeixi i per netejar las costes de marea negra. En el nostra planeta hi ha masses vaixells petroliers, el que fa que en llocs com els ports, hi hagi moltes probabilitats de que hi hagi algun desastre per la marea negra.
Full transcript