Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Untitled Prezi

No description
by

jesper veenstra

on 11 February 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Untitled Prezi

snoep 16e eeuw
1747 eerste snoepje sinterklaas speciale gelegenheden borstplaat soorten snoep kleurstoffen
geurstoffen
smaakstoffen toevoegingen zijn er nog vragen?????????? eind kerst pasen boterbabe
laars chocola cuberdon drop kaneel
stokjes kauwgom noga peper
munt lolly's pralines suiker
spin ulevellen winegum zoethout zuurtjes filmpje ik doe mijn spreekbeurt over snoep omdat ik het lekker vind.
het eerste snoep werd gegeten in de 16e eeuw, ze noemde het suiker werk. in die tijd werd snoep alleen gegeten door de rijken. later in 1747 ontdekte een duitse apotheker hoe hij het goedkoper kon maken. dat deed hij door het suiker uit suikerbieten te halen. toen konden de andere mensen ook snoep eten.
bij sommige feesten word ook snoep gegeten, zoals bij sinterklaas daar wordt bijvoorbeeld pepernoten, chocoladeletterss en taaitaai. in belgië zijn eten ze bijvoorbeeld allerlei soorten beeldjes van chocolade.
bij kerst eet je mischien soms wel van die wit met rode haakjes die je in de kerstboom kunt hangen.
met pasen eet je paaseitjes, van chocolade gemaakte paashasen.
Borstplaat dat zijn een soort hartjes, Boterbabbelaar zijn een soort snoepjes waar je op zuigt meestral smaken ze naar honing, Chocolade jullie weten wel wat dat is, Cuberdon zijn een soort kegel vormige paarse snoepjes, Drop kennen jullie wel, Kaneelstokjes dat is een soort droog stokje dat smaakt naar kaneel, Kauwgom vinden jullie wel lekker, Noga is een soort snoepgoed met stukken noot erin, Pepermuntjes kennen jullie wel, Lolly's die heb ik ook mee genomen, pralines (bonbons) zijn chocolaatjes in verschillende vormen meestal zijn ze gevuld met iets zoets, Suikerspin is een luchtig soort snoep het word gemaakt door kleine sukjes suiker te smelten dan ontstaan er sliertjes door dat in zo'n aparaat word lucht rond geblazen en zo ontaan er lange dunne sliertjes die je dan om een stokje wikkeld, Ulevellen dat zijn een soort zachte zuigsnoepjes, Winegum kennen jullie ook wel, Zoethout zijn een soort takjes waar je op kan kouwen, Zuurtjes dat zijn een soort harde snoepjes met verschillende smaken.
aan snoep word ook smaak geur en kleur stoffen toegevoegd. dat doen ze om de goede smaak geur en kleur aan het snoepje te geven. veel snoep zoals drop, chocola, beertjes en dat soort spul. zijn gemaakt met gelatine dat maken ze van bijen was dus sommige vegetariërs of mensen met die moslim of joods zijn houden er niet van. ook bestaat er snoep voor diabeteci of mensen die aan de lijn zijn maar toch willen snoepen.
er zijn heel veel recepten om snoep te maken. het hangt af van de vorm, groote en stevighuid hoe minder water er wordt gebruikt hoe harder het snoepje wordt als je er dan room aan toe voegd worden ze juist weer zachter.er bestaan mensen met een snoepverslaving dat houdt in dat diegene dan heel veel snoept en zich ook ongelukkig voelt als diegene dat niet kan.


Full transcript