Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Musical.ly

Copy this quick tutorial to learn how prezi works
by

Julia Hånell

on 28 October 2016

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Musical.ly

Konto
Tutorial
Risker
Dem riskerna som finns är att man kan vara oprivat, alltså att vem som helst kan följa och då kan det vara en pedofil eller en stalker, sedan att man kan få näthat och då kan folk ta åt sig och bli väldigt ledsena. Sedan kan man bli hackad på sitt konto, sedan kan det finnas pornografiska videos eller videos med olämpligt innehåll.
Viktigt att tänka på
I videon så visar vi hur man skaffar ett konto med antingen nummer, email eller facebook konto, sedan visar vi att man kan gilla en video och skriva en kommentar. sedan bläddrar man mellan videosarna och kollar på dem.
Man kan också se vilka människor på Musical.ly som är populärast i Sverige och runt om i världen. Sedan om man trycker på search så kan man söka efter människor, tags eller sounds.
Man kan gå in och kolla på andras konton, vi gick in och kollade på Marcus och Martinus konto på Musical.ly, där såg vi deras profil och musical.lys, om man trycker på follow så följer man kontot och kan se alla deras nya musical.lys. Men om kontot är privat så ser vi inte deras Musical.lys och då måste man skicka en vän förfrågan.
Sedan så visar vi hur man skapar en video, då visar vi hur man väljer en låt sedan hur man spelar in. Det finns olika tidsinställningar, och vi testade alla i videon. Det finns superlångsamt ,långsamt, normal, snabbt, och supersnabbt. När man spelar in videon så håller man in den stora röda knappen, när man spelar in så går det som en grön linje längst upp på mobilen så man ser hur långt det är kvar på videon när man spelar in.
Musical.ly
Musik videos
Att skapa ett konto är helt gratis och åldersgränsen är 12+ år.
Man skapar ett konto eller så kan man logga in med sitt Facebook konto.
Vi tänkte visa en tutorial med denna video
Sedan när man har spelat in videon så kan man välja filter, klippa i videon och välja rubrik på videon. Sedan när man är klar så kan man spara videon privat eller lägga ut den. När man har sparat videon så kan man dela den med olika appar. Sedan finns det en flik som man kan trycka på längst ner där det står notiser på engelska. Där kan man se vilka som har gillat sin Musical.ly eller kommenterat eller vilka som har börjat följa. Sedan kan man gå till sin profil och redigera så man kan byta bild eller skriva i sin biografi. När man är inne på sin profil kan man också se hur många privata videos som man sparat och hur många videos man har lagt ut.
Privat konto
Dem viktiga sakerna som är bra att tänka på är att det man lägger ut finns kvar på internet och att man inte ska vara lättklädd. Sedan är det viktigt att tänka på att inte göra en video som kränker en person eller riktas mot en person på ett dåligt sätt.
På bilderna så visar vi hur man gör sitt konto privat
Av: Julia.H, Amanda och Emelie
Musical.ly går ut på att man mimar eller dansar till en och spelar in det, sedan kan man göra duetter med andra människor så att det är två som gjort varsin video så klipps dem ihop.
När man har lagt ut en video så förväntar man sig att sina vänner ska gilla och kommentera videon.
På Musical.ly så kan man bli sponsrad och få till exempel t-shirts med Musical.ly loggan eller klistermärken.
Dem som använder Musical.ly är människor i åldern 8-25 år.
Musical.ly uttalas som det stavas fast sammansatt, alltså Musicaly.
Här är en video på två tvillingar som heter Lisa och Lena och dem blev kända genom Musical.ly
Sedan finns det en app som heter live.ly och den är kopplad till Musical.y, på live.ly så gör man en livestream där ens följare på Musical.ly kan kolla på livestreamen och ge massa likes på livestreamen, och skriva frågor till personen som har livestrem. Fast man är privat så kan alla se ens livestrem.
Full transcript