Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

rondreis door brazilie

No description
by

marcio kok

on 11 May 2017

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of rondreis door brazilieSao Paulo is met 23 miljoen inwoners de grootste metropool van Brazilie. Het is het economische hart van het land. Het centrum van de stad is een trekpleister met oude gebouwen en kerken. Ook is er een groot stadspark, Ibirapuerapark.
vos de quazou

Bonito ligt in de Pantanal, na de Amazone het grootste natuurgebied van Brazilie. Dit gebied alleen al is 10x groter dan Nederland. In dit gebied vindt eco-toerisme plaats, het is niet mogelijk om hier zo maar rond te reizen en excursies moet je op tijd reserveren. Je kunt er snorkelen, duiken, mountainbiken, raften, paardrijden en kayakken.

Dag 9 & 10: Ilha grande
Dag 11 & 12 Rio de Janeiro
Dit is de bekendste stad van Brazilie. En een echte toeristische trekpleister, de bekendste van heel Brazilië. Rio staat vooral bekend om het mooie strand, de Copacobana en het standbeeld van Jezus. Maar er zijn nog veel meer mooie dingen in deze stad, waaronder de suikerbroodberg en het geweldige estadio de maracana. Ook bekend hier is Lapa street
Een rondreis door Brazilië

gemaakt door: Marcio Kok

klas: HV2N
Reis planning:
Dag 1 & 2: Sao Paulo
Dag 3 & 4: Curitiba
Dag 5 & 6: Foz do Iguacu
Dag 7 & 8: Bonito
Dag 9 & 10: Ilha Grande
Dag 11 & 12: Rio de Janeiro
Inleiding

Dit reisverslag gaat over Brazilie, het land waar mijn moeder is geboren. Het land staat bekend om zijn mooie natuur en de mooie stranden. Ook is het land sportgek vooral op voetbal. De olympische spelen en het wk voetbal zijn de afgelopen jaren in Brazilie gehouden. De reis gaat door verschillende gebieden, die in de hele wereld bekend zijn.
Elke stad of gebied wordt 2 dagen bezocht omdat het ook wel 1 dag of een halve dag duurt voordat je naar de volgende bestemming kunt reizen. Een groot gedeelte van deze reis heb ik zelf al eens gedaan.
Curitiba is een stad waar veel aan het milieu gedaan wordt met ook vele oude gebouwen. Er is weinig luchtvervuiling en de stad heeft veel parken en bossen. Van Curitiba naar de zee kun je een bijzonders treinreis maken door de bergen langs oude dorpen.
Foz do iguacu staat bekend om vooral de 300 honderd watervallen die een natuurlijke grens vormen tussen Brazilië en Argentinië. Het bekendste deel van de watervallen zijn de 'garganto do diabo' of terwijl 'keel van de duivel' een half ronde waterval van 150 meter breed en 70 meter diep.
Ilha Grande is een eiland vlak onder de provincie Rio de Janeiro en ongeveer 150 km van de stad Rio. Het is het grootste eiland voor deze kust. Het heeft vele mooie stranden maar is niet bereikbaar met de auto. Vroeger was het een gevangenis eiland maar nu geldt het als een geweldig eiland met een van de mooiste stranden van het land: Lopes Mendez
Dag 5 & 6 : Foz do Iguacu
Dag 1 & 2- Sao Paulo
Dag 3 & 4 - Curitiba
Dag 7 & 8- Bonito
Hier nog een filmpje over Bonito!
Full transcript