Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

News Scope

No description
by

Romée Scholten

on 7 September 2016

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of News Scope

Tahrirplein
Het Tahrirplein is een groot plein in hartje Caïro. Toen in 2011 de demonstraties tegen Mubarak begonnen, werd dit plein door de betogers uitgekozen om hun stem te laten horen. Deze plek was ideaal, omdat het hoofdkwartier van de Arabische Liga en diverse regeringsgebouwen aan het plein lagen. Bovendien staat Tahrir voor bevrijding en dat was hetgeen waar de betogers voor streden.

Nadat Mubarak was afgetreden was het even rustig op het plein, totdat de demonstraties opnieuw begonnen. Dit omdat de nieuwe president Morsi teveel macht kreeg.
Nu is het Tahrirplein een prachtig plein waar veel toeristen op af komen. Aan weinig is te zien dat deze plek zoveel heeft betekend in de Egyptische geschiedenis.
Rabaa
Op 14 augustus 2013 vond het gewelddadige einde plaats van de al weken lang durende zitstaking van de aanhangers van oud-president Morsi. Het plein werd hardhandig ontruimd door de veiligheidsdiensten. Hierbij zijn ongeveer 817 mensen omgekomen, waaronder veel vrouwen en kinderen. Zo wilden ze voorkomen dat er hardhandig een einde werd gemaakt aan de staking.Parlementsgebouw
Al-Azhar Moskee
Sinds het vertrek van Mubarak in februari 2011, is het een open speelveld je te keren tegen de christenen in Egypte. De christenen pleiten voor meer bescherming van het leger. Toen de situatie escaleerde en het leger zich keerde tegen de Kopten vielen er 26 doden en meer dan 500 gewonden. Nu is de Al-Azhar Moskee een vredige moskee waar elke dag vele moslims bij elkaar komen om hun God te aanbidden. Deze moslims leven niet heel erg in vrede met de christenen, maar de situatie is een stuk beter dan vroeger.
Full transcript