Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

De 7 Zekerheden

No description
by

Michiel Bakker

on 14 February 2017

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of De 7 Zekerheden

We willen graag dat kinderen op onze school lekker in hun vel zitten. Als je je veilig voelt, kun je pas leren. Dit willen we bereiken door kinderen uit te dagen en te zorgen dat ze genoeg succes ervaren.

We vinden het belangrijk dat ieder kind zich gewaardeerd voelt. Bij succeservaringen horen echter ook teleurstellingen. Ook hier leer je van.

Ik ga met plezier naar school
Ik weet wat ik wil leren
We willen leerlingen mede-eigenaar maken van het leerproces. Hierdoor verhoog je hun betrokkenheid.

Als de kinderen weten wat hun leerdoel is, leren ze beter en sneller. De routes van ontwikkeling zullen dus per leerling verschillen. De een zal meer herhaling nodig hebben, terwijl een ander meer verdieping aan kan.

Ze krijgen gedurende hun schoolloopbaan een goed beeld van hun sterke en zwakke punten en ontwikkelen hiermee een reëel zelfbeeld. Dit kan op didactisch gebied, maar zeker ook op sociaal-emotioneel terrein.
Mijn talenten worden gezien
Ieder kind is uniek en ieder kind heeft zijn eigen kwaliteiten. We willen graag dat de kinderen deze talenten ontdekken en durven laten zien. Dit geeft de kinderen eigenheid en zorgt voor toegenomen eigenwaarde.

Het is ook fijn om te genieten van talenten van anderen. Het maakt op een positieve manier verschillen zichtbaar, want we kunnen niet overal goed in zijn.
Samenwerken vinden wij belangrijk. Voor samenwerken heb je belangrijke vaardigheden nodig, zoals bijvoorbeeld luisteren naar elkaar, feedback geven, je ideeën verwoorden, etc.

Hoe de wereld zich de komende decennia zal ontwikkelen, is moeilijk te zeggen, maar communicatieve vaardigheden zullen zeker belangrijk zijn. Daarnaast is het ook fijn om anderen te helpen.
We leren met én van elkaar
Ik word mediawijs
In de huidige maatschappij is de digitale wereld een wezenlijk onderdeel van de echte wereld. Kinderen krijgen hier vanaf hun geboorte mee te maken.

De digitalisering geeft veel kansen. De actuele informatie is dichtbij. ICT geeft ook de mogelijkheid om meer tegemoet te komen aan persoonlijke onderwijsbehoeften. De kinderen leren op een verantwoorde manier om te gaan met ICT.

We willen echter ook oog hebben voor gevaren en valkuilen. Denk hierbij aan cyberpesten, maar ook het wegen van bepaalde bronnen op internet.
Ik doe en ontdek
Er leert niets zo goed als een eigen ervaring! Zelf ontdekken versterkt de intrinsieke motivatie en we zien een vergrote betrokkenheid bij kinderen.

Bij ontdekkend leren komen veel vaardigheden terug die belangrijk zijn in je verdere ontwikkeling. De nieuwsgierigheid wordt geprikkeld, je komt problemen tegen die opgelost moeten worden en je leert kritisch te kijken naar deze oplossingen.
Een goede basis is het fundament van je ontwikkeling. We bereiden kinderen voor op een snel veranderende wereld en geven ze een basis waarmee ze verder kunnen in deze maatschappij. Hierbij gaat het om dingen die ze moeten kennen en om zaken die ze moeten kunnen.
Ik leer hier een goede basis
Full transcript