Introducing
Your new presentation assistant.
Refine, enhance, and tailor your content, source relevant images, and edit visuals quicker than ever before.
Trending searches
TUIXENT
L’alumnat de les diferents escoles de la ZER es va trobar a l’escola de Tuixent en el marc de les trobades de ZER.
Aquesta primera trobada va servir com a punt de partida del projecte que treballarem aquest any: “Els 25 anys de la ZER URGELLET”. Així que famílies estigueu preparades que durant el curs necessitarem la vostra col·laboració.
Durant el dia es van realitzar diferents activitats per grups. L’alumnat d’Educació Infantil van fer una sessió de jocs tradicionals al pati de l’escola, mentre que la resta d’alumnes, per grups, van realitzar una gimcama pels carrers i voltants de Tuixent en la qual van anar descobrint pistes i informació referent als 25 anys de la ZER.
ESPAI ERMENGOL
Recordeu d'on són?
EIX CRONOLÒGIC
Els alumnes de primària hem fet un eix cronològic de 4 metres de llarg on expliquem fets importants dels 25 anys de la ZER.
Hem mesurat la paret on anirà aquest mural i hem calculat quan podria ocupar cada any. Llavors vam començar a fer l’eix cronològic des de l’any 1994 fins a l’actualitat.
Hem posat els fets més rellevants de la ZER en aquest temps i ens hem anat enganxant a la part superior de l’eix.
A la part inferior hem buscat fets importants d’arreu del món en aquests anys indicats o bé fets personals d’alguns de nosaltres.
A partir d’ara l’exposarem a l’entrada de l’escola perquè les famílies puguin aportar informació i fer anotacions d’algun fets importants per a ells.
Entrevistes, redactar i elaborar les entrevistes per donar un testimoni oral del passat de l’escola.
Es va explicar el conte , i en parelles us vau inventar un conte on també aparegues un mur com a protragonista.
VISITA A L'ESGLÉSIA
Vam visitar l’Església sant esteve ja que duia el nom del patró d'Alàs i al 1990 havien posat el nom a l'escola... la visita ens la va fer el mossèn del municipi.
Amb la Roda de mesurar vam saber quina distància hi ha entre l'escola actual i les escoles que hi havia abans, nenes i nens.
També vam mesurar els patis, un al carrer davant de les escoles antigues i l'altre l'actual.
PLÀNOL D'ALÀS
Aquesta sortida va ser de les últimes que vam fer abans del Confinament.
Com nosaltres a l’escola teníem una LÍNEA molt especial, que és la del MUR, vam sortir a buscar quines línies del desig trobàvem al nostre entorn.
Què és una línea del desig? Són camins que apareixen de forma espontània per erosió que provoquem al transitar per espais no habitats.
Aquestes són les que vam trobar.
Vam anar de visita a l’Arxiu comarcal de l’Alt Urgell, allà el seu director el Julio Quílez ens va explicar que era un Arxiu, com treballaven, com es vestien i perquè i llavors nosaltres ens vam vestit com a autèntics arxivers.
Ens van ensenyar imatges d’Alàs i de la nostra Escola en 3D, recordeu-vos que divertit va ser amb les ulleres.
Després a vindre el Carles Gascón i ens va ensenyar un Pergamí de fa uns 500 anys on està documentat que a Santa Maria de les Peces es feien Falles i és el document més antic que fa referència a les Falles trobat a Catalunya.
Després vam anar seguint un plànol per buscar més informació de l’Escola, vam anar a buscar al dipòsit. Vam veure inventaris de materials, document del 1990 on es canviava el nom de l’Escola, un altre de 1954 on es parlava de la construcció del nostre edifici, cens de població, matrícules de l’any 1929…
Vam donar a l’arxiu una fotografía de l’escola que van arxivar i codificat i vam veure tot el procés.
També vam veure la cal·ligrafia de l’època.
FOTOGRAFIES
NOM DELS CARRERS
Entrevistes per parlar de com eren les joguines abans, a que jugaven...
En una sortida d'entorn vam anar a veure si trobavem les escoles on abans anaven els nens i nenes del poble.
Us en recordeu on eren?
Ens han visitat la Glòria i l’Anna, per veure en quin punt del projecte estem.
Hem compartit amb elles les nostres preguntes i dubtes i també les nostres descobertes en les investigacions que hem fet.
La Glòria ens ha plantejat varies preguntes més a investigar i ens ha distribuit tota la informació en un mapa conceptual per tota la paret.
Ara tenim encara més preguntes a fer en la nostra recerca per conèixer tota la història de la nostra escola.
Com ens havia agradat tant l'activitat de les simetries, vam proposar que jueguessin amb les fotos desls familiars.
Durant el confinament vam proposar als alumnes que fessin Land Art conjunt en algun lloc del poble, perpò per les diferents situacions cada alumne o va fer a casa seva.
Aquest és el resultat
Quan van reobrir les escoles al juny vam anar a la plaça a fer un land art col.lectiu
https://agora.xtec.cat/escolasantesteve/general/nove-programa-de-radio/
Per acabar el projecte “El museu és una escola” hem realitzat una exposició aprofitant els espais de l’entrada de l’escola. La línia que divideix l’escola en dues parts ha estat el punt de partida. Hem fet tres grups i amb diferents materials cada grup ha creat una obra d’Art Land partint d’una línia.