Introducing 

Prezi AI.

Your new presentation assistant.

Refine, enhance, and tailor your content, source relevant images, and edit visuals quicker than ever before.

Loading…
Transcript

Reactii emotionale

Catrinescu Alexandra-Cristiana Frunza Mihaela-Cristina

Clasa a IX-a A

Studiul emotiilor

Emotia

Emoțiile sunt studiate și înțelese de psihologi și, mai recent, de către oamenii de știință din domeniul inteligenței artificiale.

-este definită ca o reacție afectivă de intensitate mijlocie și de durată relativ scurtă, însoțită adesea de modificări în activitățile organismului, oglindind atitudinea individului față de realitate.

Clasificarea emotiei

Citirea emotiilor

Etimologie

Emoția poate fi clasificată ca un sistem de apărare, întrucât psihologic emoția afectează atenția, capacitatea și viteza de reacție a individului dar și comportamentul general.

Cuvântul emoție provine de la latinescul emotionis, în traducere impulsul ce aduce reacții.

Emotii de baza

În psihologie este definită ca o modalitate de percepție a elementelor și relațiilor dintre realitate și imaginație, exprimată fizic prin intermediul unor funcții fiziologice, ca expresia facială sau ritmul cardiac și ducând până la reacții de conduită precum agresivitatea sau plânsul.

  • Tristețe / Supărare
  • Dispreț
  • Bucurie / Fericire
  • Furie / Mânie
  • Dezgust
  • Teamă / Frică / Nesiguranță
  • Surprindere
  • Rușine
  • Durere

Cine a fost Charles Darwin?

Teoria lui Darwin

Prin urmare....

Charles Darwin a fost cel mai celebru naturalist britanic, geolog, biolog și autor de cărți, fondatorul teoriei referitoare la evoluția speciilor, mai exact a fost cel care a observat că toate speciile de forme de viață au evoluat de-a lungul timpului din anumiți strămoși comun.i

a susținut că emoțiile au evoluat prin selecție naturală și au omologii universale trans-culturale.

A detaliat, de asemenea virtuțile emoțiilor care se confruntă și cu experiențele paralele care apar la animale. Acest lucru a condus calea cercetarii pe animale asupra emoțiilor și eventuala determinare a bazelor neuronale de emoție

Perspectivele asupra emoțiilor din teoria evoluționistă de la sfârșitul secolului al 19-lea cu cartea lui Charles Darwin cuprinde expresia emoțiilor atat în om cat și in animale.Darwin a argumentat că emoțiile servesc de fapt, un scop pentru om, în comunicare și, de asemenea, în sprijinirea supraviețuirii lor. .

Learn more about creating dynamic, engaging presentations with Prezi