Introducing 

Prezi AI.

Your new presentation assistant.

Refine, enhance, and tailor your content, source relevant images, and edit visuals quicker than ever before.

Loading…
Transcript

Neptun

Neptun este a opta si cea mai îndepărtată planetă de Soare din sistemul solar. Numită după zeul roman al mării, este a patra planetă după diametru si a treia după masă. Neptun are o masă de 17 ori mai mare decât cea a Pământului si putin mai mare decât masa lui Uranus, care este de 15 ori mai greu decât Pământul, dar nu la fel de dens. Neptun orbitează în jurul Soarelui la o distantă de 30,1 unităti astronomice, ceea ce înseamnă că orbita sa este de aproximativ 30 de ori mai mare decât orbita Pământului. Simbolul astronomic al lui Neptun este , o variantă modificată a tridentului zeului Neptun.

Pluton

Marte

Pluton este o planetă pitică din Sistemul Solar, a doua ca mărime după Eris. A fost descoperită în anul 1930 de către astronomul american Clyde William .Până în 2006 a fost considerată a noua planetă a Sistemului Solar, atât în ordinea distanței fată de Soare, cât si a descoperirii. Pluton împreună cu satelitul său Charon sunt uneori considerate sistem binar, deoarece baricentrul orbitelor nu se află în interiorul niciunuia dintre cele două corpuri.

De la descoperirea lui Pluton, în 1930, aceasta a fost considerată a fi a noua planetă a Sistemului Solar. La 24 august 2006, în urma unei rezolutii a Uniunii Astronomice Internationale în care a fost schimbată definitia termenului de planetă, Pluton a primit statutul de planetă pitică, deoarece nu a „curătat” spatiul cosmic din vecinătatea orbitei sale.

Jupiter

Jupiter este a cincea planetă de la Soare si este cea mai mare dintre toate planetele din Sistemul solar. Are diametrul de 11 ori mai mare decât cel al Pământului, o masă de 318 ori mai mare si un volum de 1300 ori mai mare.

Marte este, pornind dinspre Soare, a patra planetă a sistemului solar, a cărei denumirea provine de la Marte, zeul roman al războiului. Uneori mai este numită și „planeta roșie” datorită înfățișării sale văzută de pe Pământ. Culoarea roșiatică se explică prin prezența pe suprafața sa a oxidului de fier.

Uranus

Uranus este a saptea planetă de la Soare si a treia că mărime (după diametru). Uranus este mai mare ca diametru însă mai mică sub aspectul masei decât Neptun.

Plasat pe o orbită de 19 ori mai îndepărtată de Soare decât cea a Pământului, Uranus, ca si Neptun, primeste foarte puțină căldură. Cu un diametru de 52.000 km, Uranus este de 2 ori mai mic decât Saturn, dar de 5 ori mai mare decât Terra (Pământul). Este înconjurat de inele întunecate si are 27 sateliti.

Venus

Planeta Pamant

este a treia planetă după distanta fată de Soare si a cincea ca mărime în sistemul solar.Tera face parte din(planetele aflate în interiorul centurii de asteroizi). Este cea mai mare planetă telurică din sistemul solar, si singura din Univers cunoscută ca adăpostind viată Terra s-a format acum aproximativ 4,57 miliarde de ani.Suprafata Pământului este acoperită în proportie de 70,8% de apă, restul de 29,2% fiind solid si „uscat”. Zona acoperită de apă este împărtită în oceane, iar uscatul se subîmparte în continente.

Venus este a doua planetă ca distantă fată de Soare în sistemul nostru solar. Situată la 108 milioane km de Soare, Venus îsi parcurge orbita în 224,7 de zile. Rotatia în jurul propriei sale axe este foarte lentă, durează 243 de zile si are loc de la vest la est, în sens invers fată de rotatia celorlalte planete. Cu un diametru de 12.100 km,

Saturn

Planeta este compusă din hidrogen si proporții mici de heliu si alte elemente. Structura internă a planetei constă într-un miez de piatră si gheată, înconjurat de un strat gros de hidrogen metalic si un strat gazos exterior. Atmosfera este blândă, desi multe caracteristici intense pot apărea. Vânturile de pe Saturn pot atinge viteze de 1,800 km/h, mult mai rapide decât cele de pe Jupiter. Are un câmp magnetic a cărui putere este un intermediar între cea a Pământului si câmpul puternic al lui Jupiter.

cele 9 planete a sistemului solar

Learn more about creating dynamic, engaging presentations with Prezi