Glicerina
• Proprietăţile fizice şi chimice ale glicerinei
Formula generală a glicerinei este:
C3O3H9
Glicerina este o substanţă lichidă, relativ vâscoasă, cu densitatea mai mică decât a apei, incoloră, cu gust dulce şi fără miros. Este uşor solubilă în apă şi în alcool etilic. La rândul său, glicerolul este un bun solvent pentru diferite substanţe, fiind utilizat, mai ales în gemoterapie, fitoterapie şi homeopatie pentru extragerea unor principii active de origine vegetală.
Glicerina (glicerolul) are punctul de fierbiere situat la 290 ºC.
Este cel mai simplu alcool triatomic cu masa molara 92,09
7.În plus, glicerina ajuta la protejarea parului atunci cand este expus la caldura instrumentelor de styling si, prin creșterea conținutului de umiditate în păr, ajută la prevenirea ruperii premature.
8.Grefele de piele utilizate pentru a trata persoanele cu arsuri sunt adesea depozitate în concentrații de glicerol.
9.Glicerolul funcționează ca un semnal pentru a ajuta celulele sa treaca prin cele patru etape normale de maturitate. Acest lucru este important pentru persoanele cu boli cum ar fi psoriazis si cancer de piele non- melanom.
10.Un alt beneficiu al glicerinei este acela că ajută pielea sa devina mai supla.
Este ca o crema hidratanta pentru piele uscată, aspră sau solzoasa.
11.A fost cunoscut în cercurile științifice de ani ca glicerolul protejează pielea împotriva iritației. A readus sporirea semnificativa a functiei de bariera protectoare a pielii și a provocat regenerarea celulelor pielii.
12.Glicerina, de asemenea, ajută la promovarea regenerarii pielii învinețite și umflate
Glicerina este sigura pentru piele?
Avand in vedere diversele speculatii despre celelalte ingrediente ale produselor cosmetice, oamenii au început să se întrebe daca " glicerina este sigura pentru pielea lor". Răspunsul la această întrebare este atât " da " cat și " nu ", în funcție de calitatea glicerinei în cauză - daca este într-adevăr glicerină naturală sau glicerina derivata din surse sintetice.
Glicerină naturală este perfect sigura, și chiar benefica pentru piele. Poate fi utilizata in conditii de siguranță chiar si pentru copiii mici.
Utilizare
• Obţinere, utilizări
În scopuri industriale, se extrage din grăsimi (prin hidroliză neenzimatică sau prinsaponificare) sau se sintetizează pe alte căi (mai ales din propenă), folosindu-se la prepararea unor produse cosmetice, farmaceutice sau chimice. În industria alimentară se foloseşte ca aditiv (îndulcitor hipocaloric şi umectant), având simbolul E 422 .
În industria chimică (fabricarea explozibililor) şi în industria farmaceutică (producerea de medicamente pentru cardiaci) se produce nitroglicerina (trinitratul de glicerină).
1.Consumul de glicerol sau de alimente ce îl conţin poate produce dureri de cap, ameţeală, balonare, greaţă, sete şi diaree.
2.Nu se cunosc efectele consumului de glicerină în timpul sarcinii şi alăptării. Încercaţi să o evitaţi.
3.Glicerina se gaseşte în alimente ca produse lactate, băuturi răcoritoare şi alcoolice, bomboane, jeleuri, muştar, gumă de mestecat, paste făinoase, cereale, mezeluri, aluat, dulciuri bazate pe amidon şi / sau grăsimi, membrane comestibile, sosuri şi produse dietetice.
4.Glicerina este unul dintre ingredientele cele mai utilizate în produsele pentru îngrijirea pielii.In ultimul timp, acest ingredient se gaseste si în produsele pentru îngrijirea părului.
5.Glicerina în produsele cosmetice actioneaza ca un umectant pentru piele, permitandu-i sa respire și sa absoarba uleiurile naturale.
6.Glicerina ajută la menținerea pielii hidratate si moale, prevenind uscarea. Și aceasta nu funcționează doar pe piele, are aceleași beneficii si pe par.
Vă multumesc!!!
Elaborat de Ganea Sanda