Introducing
Your new presentation assistant.
Refine, enhance, and tailor your content, source relevant images, and edit visuals quicker than ever before.
Trending searches
Hazardele
Industriale
Această categorie include o gamă largă de accidente, declanșate de om cu sau fără voia sa, legate de activitățile industriale, cum sunt exploziile, scurgerile de substanțe toxice etc.
Asemenea hazarde sunt frecvente în industria chimică și metalurgică, dar și în industria nucleară datorită emisiilor de subsanțe nocive în procesul de producție și cantităților mari de deșeuri care afectează solul, apa și aerul.
Industria este ramura producției materiale și a economiei naționale, care cuprinde totalitatea întreprinderilor (uzine, centrale electrice, fabrici, mine etc.). Industrializarea este o perioadă de schimbări sociale și economice care transformă o societate agrară într-una industrială.
Astfel, în goana spre modernizare și spre o viață mai bună, omul este principalul motiv pentru care hazardele industriale sunt cauzate.
Amplasarea obiectivelor industriale în văi adânci și depresiuni, în care se manifestă frecvent fenomene meteorologice cum sunt calmul atmosferic și inversiunea termincă, conduce la strângerea și acumularea poluanților și, în final, la realizarea unor concentrații periculoase.
In urma declansarii hazardelor industriale, aerul, apa si solul sunt grav afectate de poluare. Aceste lucruri conduc la afectarea cultivatiilor si a surselor de ape, ceea ce inseamna ca populatia ce se afla in aproprierea locului unde s-a declansat accidentul va ramane un timp indelungat fara hrana si o sursa de apa potabila.
Industrializarea planetei a dus la exploatarea masiva de resurse naturale cum ar fi petrolul sau gazele naturale.
Printre posibilele moduri de prevenire se numară :
Bibliografie: manualul de clasa a 11-a
SlideShare
referatele.com
Proiect realizat de: Burgă Andra
Malanca Adriana
Roșca Dana