Introducing
Your new presentation assistant.
Refine, enhance, and tailor your content, source relevant images, and edit visuals quicker than ever before.
Trending searches
A l'Àsia hi viu més de dues terceres parts de la humanitat, prop de quatre mil milions d'habitants.
Es concentra sobretot en la costa del mar de la Xina i en la península indostànica.
Una alta proporció poblacional té una edat inferior als 30 anys i els ancians hi són un percentatge relativament minoritari.
Al segle III abans de la nostra era s'havia convertit en la religió oficial de Ceilan i, a partir d'allà, s'havia estès cap al sud i l'est, popularitzant a Tailàndia, Birmània, Cambodja i Indonèsia, en la seva forma theravada.
La branca mahayana es va estendre cap a l'Àsia Central, a través de l'Himàlaia i va ingressar al vast imperi xinès. D'allí va arribar a Mongòlia, Corea, Japó i Vietnam, amb el que es va convertir en la branca més estesa de la tradició.
1) Dukkha: tota existència està impregnada de sofriment, de pena, de frustració davant la caducitat d'un món en constant canvi. Tot és essencialment fugisser.
2) Samudaya: l'origen del sofriment es troba en l'afany de viure, en el desig d'actuació, de plaer, de possessió.
3) Nirodha: el sofriment se suprimeix aniquilant la set de viure, de gaudir, d'actuar. L'extirpació radical dels desigs i passions ens condueix a una serenitat i tranquil·litat absolutes. És el nirvana.
4) Aria stanga marga o Noble Camí Òctuple: el camí que condueix al nirvana és el noble camí dels vuit passos. Qui el segueix s'apropa a la il·luminació.
El que Buda volia transmetre és que hi ha un element de sofriment inherent a les condicions del món en què vivim i l'experiència de el cos humà, però, el dolor que realment ens obsessiona i ens ocasiona angoixa és aquell que nosaltres mateixos generem . També aclareix que la nostra reacció es deu a un desconeixement o una incapacitat per distingir un camí fora del cicle de patiment. Però a través de la imatge de les dues fletxes va deixar clar que aquest camí existia i radicava en els ensenyaments de l'entrenament de la ment.
Literalment significa "extinció", 'nir' = sense, 'vana' = fusta.
A les religions i filosofies orientals, sobretot al budisme, descriu l'estat espiritual lliure de contaminants de la ment com la luxúria, la por o l'ànsia. Vol dir quietud, serenitat i pau. Es diu que qui arriba al nirvana és com un foc que ha acabat la llenya. Aquesta llenya seria la falsa idea del jo, que causa (i és causada per) el desig, la necessitat, la consciència, el naixement, la mort, la cobdícia, l'odi, la confusió, la ignorància.
de la pàgina 4