Introducing 

Prezi AI.

Your new presentation assistant.

Refine, enhance, and tailor your content, source relevant images, and edit visuals quicker than ever before.

Loading…
Transcript

INTERNETUL

Vasile Ilie

IESC, anul IV, grupa 4752

Istoria Internetului

Istoricul Internetului

Istoria Internetului începe odată cu dezvoltarea timpurie a calculatoarelor și a rețelelor de comunicații (1950 și 1960).

Exista cateva repere istorice importante in dezvoltarea internetului:

ARPANET a fost la origini un proiect american care a fost publicat în 1967 (Lawrence Roberts).

ARPANET

1967

Modelul TCP/IP a fost creat de US DoD (US Department of Defence - Ministerul Apărării Naționale al Statelor Unite)

TCP/IP

1982

WWW

1991

Webul a fost inventat în 1989 la Centrul European de Cercetări Nucleare (CERN) din Geneva, Elveția.

Browser

Browser

Este o aplicație software (program) ce permite utilizatorilor să afișeze text, grafică, video, muzică și alte informații situate pe o pagină din World Wide Web

TCP/IP

Protocol TCP/IP

Există patru niveluri pentru modelul TCP/IP: Aplicație, Transport, Rețea (sau Internet) și Acces la Rețea.

Aplicație

Nivelul aplicație se referă la protocoalele de nivel înalt folosite de majoritatea aplicațiilor, precum terminalul virtual (TELNET), transfer de fișiere (FTP) și poștă electronică (SMTP).

Este identic cu cel din modelul OSI, ocupându-se cu probleme legate de siguranță, control al fluxului și corecție de erori.

Transport

Scopul inițial al nivelului rețea ("Internet Protocol") era să asigure rutarea pachetelor în interiorul unei singure rețele.

Rețea

Acces

Scopul inițial al nivelului rețea ("Internet Protocol") era să asigure rutarea pachetelor în interiorul unei singure rețele. Odată cu apariția interconexiunii între rețele, acestui nivel i-au fost adăugate funcționalități de comunicare între o rețea sursă și o rețea destinație.

DHCP (prescurtat de la Dynamic Host Configuration Protocol) este un protocol de rețea de calculatoare folosite de gazde (clienți DHCP) care atribuie adrese IP și alte informații de configurare de rețea importante în mod dinamic.

Protocolul DHCP

IP (Internet Protocol) este un protocol care asigură un serviciu de transmitere a datelor, fără conexiune permanentă. Acesta identifică fiecare interfață logică a echipamentelor conectate printr-un număr numit „adresă IP”.

Adresa IP

Host si client

Modelul client-server este o structură sau arhitectură aplicație distribuită care partajează procesarea între furnizorii de servicii numiți servere și elementele care solicită servicii, numite clienți.

Host

Un host (cuvânt englez cu traducerea „gazdă”) este un calculator conectat la o rețea și care pune la dispoziție celorlaltor calculatoare din rețea unele resurse ale sale (fișiere, periferice sau aplicații).

Un client este o unitate de hardware sau software informatic, care accesează un serviciu disponibil printr-un server.

Client

DNS

Domeniul DNS

Un sistem de nume de domeniu (abreviat DNS, în engleză Domain Name System) este un sistem distribuit de păstrare și interogare a unor date arbitrare într-o structură ierarhică, precum domeniile de internet.

Proxy

În rețelele de calculatoare, un server proxy este un server (un sistem informatic sau o aplicație) care acționează ca un intermediar pentru solicitările clienților care caută resurse de la alte servere

Proxy

Bibliografie

https://ro.wikipedia.org/wiki/

https://en.wikipedia.org/wiki/

Bibliografie

Learn more about creating dynamic, engaging presentations with Prezi