Introducing 

Prezi AI.

Your new presentation assistant.

Refine, enhance, and tailor your content, source relevant images, and edit visuals quicker than ever before.

Loading…
Transcript

Rolul campului magnetic

Campul magnetic

1

Câmpul magnetic este o mărime fizică vectorială ce caracterizează spațiul din vecinătatea unui magnet, electromagnet sau a unei sarcini electrice în mișcare. Acest câmp vectorial se manifestă prin forțele care acționează asupra unei sarcini electrice în mișcare (forță Lorentz), asupra diverselor materiale (paramagnetice, diamagnetice sau feromagnetice după caz).

Planeta Pamant

2

Pământul (numit și Terra sau „Planeta albastră”) este a treia planetă de la Soare și cea mai mare dintre planetele telurice ale Sistemului Solar, atât pentru masă, cât și pentru diametru. Este singurul corp ceresc despre care se știe că adăpostește viață. Aproximativ 29,2 % din suprafața Pământului este un uscat format din continente și insule. Restul de 70,8 % este acoperit cu apă,[16] în mare parte de oceane, mări, golfuri și alte corpuri de apă sărată, dar și de lacuri, râuri și alte ape dulci, care împreună constituie hidrosfera

Gravitatia

Gravitația (din latinescul gravitas, care înseamnă „greutate”[1]) este un fenomen natural prin care toate lucrurile cu masă sau energie — incluzând planetele, stelele, galaxiile și chiar lumina[2] — sunt aduse (sau gravitează) unul către celălalt. Pe Pământ, gravitația dă greutate obiectelor fizice, iar gravitația Lunii provoacă mareele oceanelor. Atracția gravitațională a materiei gazoase originale prezentă în Univers a determinat-o să înceapă coalescența, formând stele — și apoi ca stelele să se grupeze în galaxii — deci gravitația este responsabilă pentru multe dintre structurile pe scară largă din Univers. Gravitația are o gamă infinită, deși efectele sale devin din ce în ce mai slabe pe măsură ce obiectele sunt mai departe.

3

Gravitatia pamantului

4

Gravitația Pământului interacționează cu alte obiecte din spațiu, în special cu Soarele și Luna, singurul satelit natural al Pământului. Pământul orbitează în jurul Soarelui în aproximativ 365,25 de zile. Axa de rotație a Pământului este înclinată în raport cu planul său orbital, producând anotimpuri pe Pământ. Interacțiunea gravitațională dintre Pământ și Lună cauzează mareele, stabilizează orientarea Pământului în jurul axei sale, și încetinește treptat rotația acestuia. Pământul este cea mai densă planetă din Sistemul Solar și cea mai mare dintre cele patru planete telurice.

Istoria Pamantului

5

Istoria Pământului se referă la dezvoltarea planetei Pământ de la formarea sa până în prezent.[1][2] Aproape toate ramurile științei naturale au contribuit la înțelegerea principalelor evenimente din trecutul Pământului, caracterizate prin schimbări geologice constante și evoluție biologică.

Scara timpului geologic, așa cum este definită de convenția internațională,[3] prezintă marile perioade de timp de la începutul Pământului până în prezent, iar diviziunile sale descriu unele evenimente decisive din istoria Pământului. (În grafic: Ga înseamnă „miliarde de ani în urmă”; Ma, „milioane de ni în urmă”.) Pământul s-a format în urmă cu aproximativ 4,54 miliarde de ani, prin acreție din nebuloasa solară, având aproximativ o treime din vârsta Universului.[4][5][6] Ativitatea vulcanică a creat probabil atmosfera primordială și apoi oceanul, dar atmosfera timpurie nu conținea aproape deloc oxigen. O mare parte a Pământului era topit din cauza coliziunilor frecvente cu alte corpuri care au dus la un vulcanism extrem. În timpul stadiului Pământului timpuriu, se crede că a avut loc o coliziune uriașă cu o planetă numită Theia, coliziune în urma cărei s-a format Luna. În timp, Pământul s-a răcit, determinând formarea unei cruste solide și permițând apă lichidă la suprafață.

Learn more about creating dynamic, engaging presentations with Prezi