Introducing 

Prezi AI.

Your new presentation assistant.

Refine, enhance, and tailor your content, source relevant images, and edit visuals quicker than ever before.

Loading content…
Transcript

HASTANEDE VERİLEN RAPOR ÇEŞİTLERİ

RAPOR NEDİR

Rapor; bir konuda yapılan inceleme ya da soruşturmanın sonucunu (karar) içeren yazılı belge anlamına gelmektedir. Tıbbi rapor, tıbbi konularda bir hekim ya da bir kurul tarafından düzenlenen raporlardır. Tıbbi rapor, bir muayene, inceleme ya da bir soruşturma hakkında sonuç ve kararı içeren yazılı bir belge olarak ifade edilmektedir.

Rapor; bir konuda yapılan inceleme ya da soruşturman...

rapor çeşitleri

rapor çeşitleri

5-engelli raporu

3-tek hekim raporu

1-hasta-hastalık raporu

4-adli rapor

2-sağlık kurulu raporu

HASTA-HASTALIK RAPORU

Tıbbi şikayet veya rahatsızlığı bulunan kişilerin hastalık durumunu ve istirahat gerektirip gerektirmediğini açıklayan raporlardır.istirahat raporuda denilen bu raporlarda belirtilen süreler kişinin tıbben iyileşmesi için geçmesi gereken süreyi ifade eder.

Tıbbi şikayet veya rahatsızlığı bulunan kişilerin hastal...

sağlık kurulu raporu

Sağlık kurulu tarafından özürlü kişiye özürlülük ölçütüne göre özür durumunu gösteren belgedir.

sağlık kurulu raporu

tek hekim raporu

Tek hekimlerin memurlara verecekleri raporlarda adet sınırlaması yoktur. Ayrı ayrı hekimlerden olmak şartıyla, toplam 40 güne kadar tek hekim raporu alınabilir. Ancak her bir raporun süresi 10 günü geçemez. Tek hekimden alınan raporların toplamı 40 günü aşması halinde, aşan rapordan başlayarak onaylatılması halinde hastalık iznine çevrilmesi mümkün bulunmaktadır.

tek hekim raporu

1 ile 10 arasında verilen rapordur.

adli rapor

Adli nitelik kazanmış olgularda, resmi istem üzerine düzenlenen, dava dosyasında yer alan, delil niteliğinde belgedir. Bu belge ile; kişinin akıl-beden sağlığı, zararın varlığı ve ağırlığı ortaya konur. Bazı olgularda obje ve yaranın oluş zamanı hakkında bilgi edinilebilinir. Ayrıca, standarda uygun düzenlenen raporların, işkence ve kötü muamelenin önlenmesine katkısı ile koruyucu hekimlik rolü vardır. Bunların yanı sıra; zararın ortaya konmuş olması, iddiaların doğruluğunu destekleyerek, hakkın aranması ve yargı sürecinin başlatılmasına dayanak olmaktadır.

adli rapor

kısaca içerisinde suç unsusru bulunan olgulardır.

engelli raporu

engelli raporu

Özürlülük ölçütü sınıflandırması ve özürlülere verilecek sağlık kurulu raporları hakkında yönetmelik hükümlerine göre alınmış rapordur.

HAZIRLAYAN:

NEVİN BAKİ

HAZIRLAYAN:

NEVİN BAKİ

Dinlediğiniz için teşekkürler...

Learn more about creating dynamic, engaging presentations with Prezi