Introducing
Your new presentation assistant.
Refine, enhance, and tailor your content, source relevant images, and edit visuals quicker than ever before.
Trending searches
Totalitatea bogățiilor naturii care pot fi utilizate în activitatea umană pentru diverse necesități, în funcție de nivelul de dezvoltare a societății
Biosfera reprezintă învelișul de viață al Terrei.
Resurse ve-getale (includ pădurile, pa-jiștile și alte comunități vegetale)
Resurse faunistice(anima-lele ce au o anu-mită importanță economică și sunt utilizate în di-verse domenii
ale economiei)
Importanța ecologică a resurselor vegetale
În dependență de tipul de păduri, s-au format două brâuri forestire:
Terenuri acoperite cu asociații de vegetație ierboasă. Sunt formate din păsuni(formațiuni vegetale pentru păscutul animalelor) și fânețe(formațiuni vegetale utilizate pentru asigurarea cu fân a animalelor în perioada de iarnă).
Stratul de suprafață a scoarței terestre. |Principala calitate a solului este fertilitatea, care reprezintă capacitatea solului de a asigura plantele cu toate substanțele nutritive necesare. Solul este principalul mijloc de producție în agricultură.
Aproape jumătate din suprafața uscatului este practic lipsită de sol
Solurile apreciate calitativ ca fiind destul de fertile și prielice agriculturii constituie 11% din suprafața uscatului.
Activitatea nerațională a omului duce la degradarea solului. Aproape jumătate din soluri sunt moderat degradate, iar 15% sunt puternic degradate. Suprafața totală a solurilor distruse a dus până la 20 milioane km pătrați, iar agricultura mondială pierde anual până la 50-70 mii km pătrați de pătrați. Principala cauză a degradării solului este eroziunea.
Solul este un adevărat laborator complex și eficace de depoluare, neutralizare, reciclare și valorificare a reziduurilor.
E important de știut că, odată distrus, solul nu se va mai putea reface așa cum a fost înainte, pentru că nu se pot reproduce condițiile formării lui