Introducing 

Prezi AI.

Your new presentation assistant.

Refine, enhance, and tailor your content, source relevant images, and edit visuals quicker than ever before.

Loading…
Transcript

Onsdag-torsdag

Tirsdag

Torsdag

TPE - Uge 9

Tirsdag

Fredag

TPE - børnesager

Uge 9 - 2022

Cases og grupper

Cases

Der udleveres en case pr. Gruppe. Omdrejningspunktet for casen, er udsatte børn og familier. Casen vil således indeholde en række pædagogiske og socialfaglige dilemmaer som I skal kunne identificere og efterfølgende lave en underretning på.

Casene er navgivet med numre. I skal i forbindelse med underretningen, arbejde med den case der har samme nummer som jeres gruppe.

Cases ligger den første dag under planer

Cases

Grupper til TPE ugen

Underviserne på hhv. socialrådgiveruddannelsen og pædagoguddannelsen har fordelt grupperne. Vi er tre hold pædagogstuderende og 1 hold socialrådgiverstuderende - der oprettes derfor 4 hold med 5 grupper i hver på cirka 5-6 deltagere. Alle grupper indeholder studerende fra begge uddannelser. 

Det er vigtigt at pointere, at alle gruppemedlemmer deltager i hele forløbet. På den måde får pædagogerne en større indsigt i hvad socialrådgiverne skal arbejde med og visa versa.

Gruppelisterne fremgår ved den første dag under planer

Grupper

Underretning

Gruppen skal på baggrund af casen formulere en underretning til forvaltningen med udgangspunkt i Servicelovens § 153.  

Krav til indhold og omfang: Demonstrer så vidt muligt kendskab til underretningen som ”genre”, herunder kendskab til pædagogisk skriftlighed. Inddrag desuden relevante informationer fra casen.

Når underretningen afleveres, skal den navngives med jeres gruppenummer. På den måde er det nemmere finde ud af hvem der skal have hvilke underretninger.

Omfang: ca.1 side

Deadline: Tirsdag Kl. 15.35

Underretning

Info om Underretninger

Link til en handleguide angående underretninger:

https://www.aabenraa.dk/media/4014738/faellesskabets-boern-oktober-2018-pdf.pdf

FAQ

Svar:

  • I skal ikke fokusere så meget på om I nu får udfyldt skabelonen fuldt ud, får sat de rette krydser osv - men hav fokus på processen: altså at få diskuteret hvorfor fx I mangler den og den konkrete viden. Det er jo jeres faglighed der fortæller jer, hvilke informationer der relevante at undersøge nærmere - så lav evt en analyse ift de manglende oplysninger, hvorfor er de relevante og nødvendige at undersøge?

  • I skal ikke inddrage teori i selve underretningen. I skal i det tværprofessionelle samarbejde i løbet af ugen i jeres diskussioner og arbejde med underretning, BFU og handleplan, bruge teori som en del af jeres argumentation. Ift underretningen må der ikke være synsninger og tolkninger – iagttagelserne skal være så objektive som muligt. De iagttagelser I gør jer, vil være på baggrund af viden (både fra uddannelsen og jeres liv i øvrigt) og her er det vigtigt at I i jeres diskussioner begrunder jeres viden med henvisning til teori.

  • I må bruge den viden der er i casen. I kan derfor skrive hvorfra i har den viden. Eks: “Vi er desuden kommet i besiddelse af noget information omkring...”

  • Nej! Et af formålene med ugen er, at få et indblik i hinandens arbejdsområder. Socialrådgiverne skal derfor være en aktiv medspiller når underretning laves, såvel som pædagogerne skal arbejde med §50 undersøgelsen og handleplanen.

Spørgsmål:

  • Skal vi udfylde ALLE felter i skabelonen?

  • Skal vi bruge teori når vi udarbejder underretningen?

  • Må man skrive viden ind i underretningen som ikke er fra institutionen? Den står i casen, men man ville ikke som pædagog nødvendigvis have den viden…

  • Må vi dele arbejdet op så pædagoger og socialrådgivere tager hver deres del? eks. Pædagogerne laver underretningen og socialrådgiverne laver §50 undersøgelsen.

Hvor og hvordan afleverer vi?

Hvor afleverer vi vores underretning?

I afleverer jeres underretning i den mappe hvor der står "Aflevering af underretning Hold X". Aflever i den mappe hvor jeres hold bogstav fremgår, og husk at navngive jeres underretning med jeres grupper nummer.

Hvem afleverer til hvem?

§50 - børnefaglig undersøgelse

Formuler forslag til forvaltningens børnefaglige undersøgelse og handleplan på baggrund af den modtagne underretning. I skal således handle på selve underretningen, men anse gerne den case i har modtaget som yderligere oplysninger i sagen.  

I skal benytte ICS som ramme og tage udgangspunkt i de relevante foranstaltninger som er nævnt i Servicelovens kapitel 11.

Produktet er en grafisk fremstilling af undersøgelsen, som understøttelse til mundtlig fremlæggelse.

De grafiske fremstillinger vil blive fremvist på Professionsfestivallen. 

Deadline for den grafiske fremstilling med børnefaglig undersøgelse og handleplan: kl. 15.00.

I skal hænge jeres fremstilling op i det lokale I skal fremlægge i, dette kan I gøre fra kl 14.30.

§50 (BFU)

Hvilken underretning skal vi arbejde med?

Hvilken underretning skal vi arbejde med?

Info om §50 og ICS

Kvalitet i sagsbehandlingen - den nye ICS håndbog: 

https://socialstyrelsen.dk/udgivelser/kvalitet-i-sagsbehandlingen-2013-en-handbog-i-anvendelse-af-ics-og-udredningsvaerktojet

I behøver ikke at læse hele håndbogen, men I skal orientere jer grundigt i den.

I skal også orientere jer i de aldersopdelte fokusområder som findes her:

https://socialstyrelsen.dk/udgivelser/de-aldersopdelte-fokusomrader-2013-et-redskab-til-arbejdet-med-ics

Info om §50 og ICS

FAQ

FAQ

Spørgsmål:

  • Må vi bruge casen til at hente yderligere oplysninger til brug i den børnefaglige undersøgelse?

  • Skal vi analysere ved hjælp af teori?

Svar:

  • I må gerne kigge i casen og tage de informationer der er relevante og bruge dem i den børnefaglige undersøgelse, såfremt underretningen ikke er tilstrækkelig

  • Ja, det skal I. I skal tænke at dette er en skoleopgave. I skal øve jer i at analysere og i skal demonstrere, at I kan udfolde teorien og sætte den i relevant sammenhæng med casen.

Handleplan

Formuler forslag til forvaltningens børnefaglige undersøgelse og handleplan på baggrund af den modtagne underretning. I skal således handle på selve underretningen, men anse gerne den case i har modtaget som yderligere oplysninger i sagen.  

I skal benytte ICS som ramme og tage udgangspunkt i de relevante foranstaltninger som er nævnt i Servicelovens kapitel 11.

Produktet er en grafisk fremstilling af undersøgelsen, som understøttelse til mundtlig fremlæggelse.

Deadline for den grafiske fremstilling med børnefaglig undersøgelse og handleplan: kl. 15.00.

I skal hænge jeres fremstilling op i det lokale I skal fremlægge i, dette kan I gøre fra kl 14.30.

Handleplan

Klik på den øverste bobel. Når du er inde i boblen, kan du gå videre til den næste, ved at trykke på "højre" pilen på dit tastatur

Info om handleplaner

Eksemplerne i boblerne til højre omhandler Peter. Formålet med indsatsen er, at fastholde Peter i sin skolegang og fritidsinteresser, og at han ser jævnaldrende uden for skolen

Eksempler på mål

Mål 1: At Peter gennemfører 9. klasses afgangsprøve til sommer.

  • Peter står op kl. 7 på alle hverdage i en periode på to måneder.
  • Peter ringer hver dag til plejeforældrene Anne og Bjarne og fortæller, når han er kommet i skole.

Mål 1

Mål 2: At Peter kommer i gang med en ungdomsuddannelse efter sommerferien.

Mål 2

  • Inden nytår laver Peter, sammen med kontaktperson og familie samt plejefamilie, en oversigt over alt det, som han er god til, og som han synes er sjovt at lave.
  • Peter vælger sammen med kontaktperson og plejefamilie samt familie at besøge mindst tre forskellige uddannelsessteder inden 1. marts.
  • Peter vælger senest 1. marts, hvilken uddannelse han ønsker, og med hjælp fra kontaktperson søge ind på uddannelsen.

Mål 3: At Peter frem til sommerferien er mere sammen med sine jævnaldrende kammerater.

Mål 3

  • Peter er ved næste opfølgning til fodboldtræning to gange om ugen. Fodboldtræner henter Peter inden hver træning.
  • Peter skal sætte penge ind på sit rejsekort, så han igen kan køre til svømmetræning to gange om ugen.

Præsentation

Præsentation

Torsdag fremlægger alle grupper på holdet deres børnefaglige undersøgelse og handleplan samt refleksioner over det tværprofessionelle samarbejde i gruppen på 15 minutter. De relevante foranstaltninger skal være begrundet ud fra pædagogisk og/eller socialfaglig teori.  

Gruppen, som I modtog underretning fra, er opponentgruppe, og giver feedback på fremlæggelsen. Husk feedback skal være Konstruktiv, Konkret og Kærlig (de tre K’er). 

Hvem er vi opponent gruppe for?

Hvem er vi opponent gruppe for?

Hvad skal en opponentgruppe?

Learn more about creating dynamic, engaging presentations with Prezi