Introducing
Your new presentation assistant.
Refine, enhance, and tailor your content, source relevant images, and edit visuals quicker than ever before.
Trending searches
Schimbările climatice, vremea extremă, gaura de ozon – auzim aproape zi de zi de aceste pericole, care sunt urmări ale intervenției omului asupra mediului înconjurător. Poluăm zi de zi aerul, apele și solurile. Strămoșii noștrii au trăit împreună cu natura și deoarece depindeau în mare măsură de aceasta, i-au dedicat o atenție mai sporită. Omul societății moderne are impresia că natura nu îl mai influențează. Viața noastră este afectată de orice schimbare (inundații, cutremure, tsunami), dar acestea de regulă sunt luate în serios numai dacă le simțim pe propria piele. Și deja este prea târziu. Să prevenim catastrofele!!! Să facem tot posibilul pentru protejarea mediului nostru natural!!! Dacă la nivel central acest lucru se bucură de prea puțină atenție măcar noi să fim conștienți și să nu neglijăm natura. Minimul ce putem face este să nu aruncăm gunoaiele, să selectăm deșeurile, să nu folosim mașina numai dacă avem nevoie de ea, mersul pe jos sau pe bicicleta este benefic nu numai pentru natură dar și pentru sănătatea noastră. Iată căteva date care ar trebui să ne pună pe gânduri.
Din punct de vedere tehnic, poluarea poate fi definita prin contaminarea mediului inconjurator cu substante daunatoare, ce afecteaza toate organismele vii, inclusiv fiintele umate. In ultimele trei secole si in special in secolul XX, planeta a avut mult de suferit datorita contaminarii si distrugerii mediului. Suprapopularea, cresterea cererii si ofertei de bunuri, exploatarea resurselor naturale, progresul tehnologic, lipsa solutiilor ecologice sunt doar cateva dintre cauzele problemei globale a poluarii. Problema s-a agravat si a ajuns la un stagiu incat eradicarea ei totala a devenit imposibila. In momentul de fata putem doar reduce efectele sale prin luarea de masuri in acest sens.
Din anul 1992 reprezentanţii a mai mult de 160 de ţări s-au întâlnit în mod regulat pentru a discuta despre metodele de reducere a emisiilor de substanţe poluante care produc efectul de seră. În 1997 a fost realizat Protocolul de la Kyõto, chemând celelalte ţări să adereze la el pentru a reduce până în anul 2012 emisiile de gaze cu 5% sub nivelul din 1990. Până la sfârşitul anului 2000 Protocolul de la Kyõto nu fusese încă ratificat de mai multe ţări; negociatorii încercau încă să ajungă la un consens în legătură cu regulile, metodele şi penalităţile care ar trebui să fie folosite pentru a aplica tratatul.