Introducing
Your new presentation assistant.
Refine, enhance, and tailor your content, source relevant images, and edit visuals quicker than ever before.
Trending searches
ȘI CĂLĂTORIA SA PRIN ORGANISM
Caprele produc, pe plan mondial, aproximativ 2% din totalul de lapte.
Laptele de capră are foarte multe proprietăți benefice organismului.
Acesta prezintă în cantități mari acizi grași cu lanțuri scurte și medii, astfel fiind mai ușor de digerat (aproximativ 30 de minute).
Unele cercetări sugerează că unul dintre principalele avantaje ale laptelui de capră este că acesta deține capacități antiinflamatorii.
Studiile recente au asociat consumul de lapte de capră cu o capacitate crescută de metabolizare a fierului si cuprului, în special în randul persoanelor care suferă de malabsorbție.
Laptele de capră este o opțiune excelentă pentru cei care doresc să piardă în greutate. Acesta are în mod natural mai puține grăsimi si un nivel ridicat de proteine și aminoacizi esențiali. De asemenea, este bogat în acizi grași și are un conținut ridicat de calciu.
În cadrul unui studiu, efectuat pe mai mult de 3500 de femei, cercetătorii au constatat o scădere a riscului de cancer la sân cu până la 45% în rândul femeilor care au consumat mai mult lapte de capră.
Laptele de capră este o sursă foarte bună de riboflavină, o vitamină din complexul B, foarte importantă pentru producerea de energie.
Laptele de capră este o sursă bună de potasiu, un mineral esențial pentru echilibrarea tensiunii arteriale și pentru sănătatea inimii. De asemenea, laptele de capră poate ajuta la prevenirea hipertensiunii arteriale și protejează împotriva ateroscleorzei.
Laptele de capră conține:
ACID HEXANOIC
Este un lichid uleios, cu miros asemănător caprelor sau altor animale de grajd.
ACID OCTANOIC
Compușii săi sunt găsiți în natură în laptele provenit de la diferite mamifere, și sunt constituenți minori în laptele de cocos.
ACID DECANOIC
Acidul decanoic se mai poate găsi și în uleiul de cocos, în proporție de 10%.
Cei 3 acizi importanți, acidul capronic, acidul caprilic și acidul caprinic formează grăsimea din laptele de capră,care realizează două reacții importante în corpul nostru.
Este unul dintre componentele vaniliei . Utilizarea primară a acidului hexanoic este în fabricarea esterilor săi pentru arome artificiale și la fabricarea derivaților hexilici , cum ar fi hexilfenolii .
Acest acid este des întâlnit în produse cosmetice.
Fard de pleoape
Acetonă
Strugurel
Acidul decanoic se utilizează în sinteza organică și industrial pentru fabricarea de parfumuri, lubrifianți, unsori, cauciuc, coloranți, materiale plastice, aditivi alimentari și produse farmaceutice.
Au contribuit elevii
Croitoru Ioana Mădălina
Iușcă Denis
Matei Adriana Florentina
Obreja Scurtu Sabrina
https://www.google.ro/search?q=capra&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiLsa7Uw7DZAhWBJlAKHYTmA5wQ_AUICigB&biw=1366&bih=588#imgrc=I0tUSm074K77lM:
https://ro.wikipedia.org/wiki/Acid_octanoic
https://ro.wikipedia.org/wiki/Acid_hexanoic
https://ro.wikipedia.org/wiki/Acid_decanoic
https://en.wikipedia.org/wiki/Decanoic_acid
https://en.wikipedia.org/wiki/Hexanoic_acid
http://www.sfatulmedicului.ro/Alimentatia-sanatoasa/beneficiile-pentru-sanatate-ale-laptelui-de-capra_11575
SĂ AVEȚI GRIJĂ DE CAPRĂ!