Introducing
Your new presentation assistant.
Refine, enhance, and tailor your content, source relevant images, and edit visuals quicker than ever before.
Trending searches
Kvan: "’Undervisningsdifferentiering og teknologi" marts 1213
Tidsskriftet DANSK # 4 2012
Skolebibliotekternes Årsskrift, 2013
Magasinet skolen, februar 2013
Celm - center for e-læring og Medier (afrapportering 2012)
Øget fokus på digital læring giver styrkede didaktiske kompetencer – de studerende anvender en bred vifte af digitale læringsressourcer med en øget bevidsthed om mål og indhold tidligere i studieforløbet end vanligt. Det brede udvalg af digitale læreresourcer er med til at gøre de studerende til didaktiske designere - de oplever at de faglige færdigheder håndgribeliggøres for dem qua de digitale læringsressourcer. Vi kan konstatere, at det er vigtigt fastholde blandingen af face to face og virtuel undervisning.
Og at det er vigtigt at være tydelig og bevidst i forhold til de udfordringer og den kompleksitet, som er en del af dette at bevæge sig i mange virtuelle kommunikative fora
KVan "The sky is the limit
Af Johannes Fibiger og Alice Nissen
Vi har gjort os erfaringer med at integere teknologier i alle undervisningens delprocesser - ikke kun i produktionsfasen. Nogle perioder veksler vi mellem undervisnings- og projektforløb, hvor formidlings, vejlednings-, evalueringsforløb og de studerendes aktivitetsloop kobles sammen. Der arbejdes med Jeppe Bundsgårds ideer om PRACsip-begrebet: som kort og godt går ud på at stille ressourcer i form videoguides, videokonferencer til rådighed, så de studerende får mulighed for at tilgå viden/informationer, hjælp, vejledning og støtte til på de tidspunket, hvor der er behov for det i deres individuelle læreprocesser. Illustreret i følgende model:
Når digitale læremidler rykker ind i danskundervisningen
E-læring rykker ind i Læreruddannelsen i Silkeborg
I Magasinet Skolen, af Alice Nissen
i Skolebibliotekets Årsskrift af Alice Nissen
Artikler om E-læring i Silkeborg
Vi har gjort os umage med at integrere web 2.0-teknologier, digitale læremidler, interaktive tavler og ipads i sammenhænge, hvor det rent faktisk understøtter særlige faglige mål, og hvor det samtidig også udfordrer de studerendes digitale kreativitet og potentialer. Ud over at de studerende møder læreruddannelsen med nye digitale kompetencer, så bevæger mange af de studerende også dagligt på konvergente digitale platforme. Derfor har vi stræbt efter at indrette vores fælles digitale kommunikationsplatform, Edmodo, så den rent brugermæssigt matcher kommunikationen på deres foretrukne sociale platforme.
Vi kan konstatere allerede nu, at web 2.0 teknologier som Wordpress, Animoto, Wix, Linoit, Prezi, Story Jumper, Book Creator, Story Bird og mange andre teknologier er blevet en naturlig del af de studerende værktøjskasse. De studerende bruger disse flittigt i alle produktive sammenhænge, og vi er overraskede over i hvor vidt omfang, de studerende på egen hånd er i stand til at remedierer disse værktøjer, så de får nye anvendelsesmuligheder i forskellige studiemæssige læringssituationer - og ikke mindst i praktiksammenhænge
status 2013
Selv de små kan lave flotte ting, der også kan vises frem hjemme. Her er et eksempel fra 4. klasse hvor en gruppe har lavet en drabelig Storybird-historie delvist inspireret af de billeder som programmet stiller til rådighed: http://storybird.com/books/the-family-in-the-castle/?token=tqwygswqm3
På Sølystskolen i Silkeborg har vi arbejdet fokuseret med genrepædagogik. Det overordnede emne var Gys & Gru, og i løbet af 4 uger gennemarbejdede vores e-studerende sammen med klasserne og deres lærere de fire faser i Teaching Learning Cycle, Men den sidste fase, som består i en selvstændig skriftlig produktion, kombineret med produktion af gyserfilm, og den ene af filmene ”Blod på lejren” blev desuden suppleret af en ’Bag om filmen’. Hele forløbet blev dokumenteret som digital portefølje på Linoit.com, og filmene desuden lagt på skoletube.
1
* undervisningsglimt fra efteråret 2012
* Beretninger fra studerende
* foreløbige konklusioner
* publikationer om projektet
Beretning fra studerende i dansk
På Sølystskolen arbejder vi i et mikro-teachingforløb sammen med 3. klasse. I eksemplet bruger vi Smart Notebook, hvor vi havde fundet billeder og skrevet tilhørende sætninger, fyldt med adjektiver, Vi havde håbet på, at eleverne kunne få lov til at sidde med iPads, men der var desværre ikke nok, så vi fik vores dokument lagt ind på de fire computere, som vi havde fået stillet til rådighed.
Under opsamlingen, inden vi tog op på seminariet, spurgte de to lærere i 3. klasserne, om de måtte bruge det, vi havde lavet i vores gruppe. Det var lidt af et skulderklap
Anders, Christina, Linea – Linoit.com:
Listening has been under-prioritized in language teaching for a long time, but now there is a growing recognition that this skill should receive as much attention as the other three skills. Imagine that in order to inspire language teachers across Europe to focus on listening, the Council of Europe has launched a competition among teachers to create a Prezi presentation which details the issues involved in turning students into good listeners and which will help to inspire other teachers to take up the challenge.
2
I et af praktikprojekterne samarbejder de studerende med Høst & Søn og forfatter Camilla Hübbe om at udvikle en ipad-roman for de store elever. Eleverne og studerende indgår som eksperter i et brugerdrevent udviklingsforløb, hvor forlag, forfatter og illustrator i den anden ende bearbejder og videreudvikler elevernes ideer, før romanen slippes fri på den store app-store. Et forløb som dette giver både praktiklærere, studerende og elever en unik viden om digital dannelse. Vi satser i fremtiden på, at udvikle vores digitale viden i samarbejde med grundskolen. Se video:
… Vi har i gruppen besluttet os for, at vi vil læse et stykke af en gyserbog op for eleverne, hvorefter de på Ipad skal sætte billeder fra historien i rækkefølge efter, hvornår i bogens handling det enkelte billede optræder. Vi har sørget for at blande billederne, så de ikke ligger i kronologisk rækkefølge og har også sat nogle billeder ind, som slet ikke er en del af historien for at teste eleverne i, om de opdager dette undervejs
De første uger gik med at præsentere både engelskfaget og en række forskellige IT-baserede arbejdsredskaber. Det var en meget blandet cocktail, og efter fire uger blev de studerende i grupper bedt om at lave en Animoto-video om forløbet. Dels for at opsummere og få styr på hvad vi egentlig havde lavet, dels for at lære at bruge endnu et redskab, nemlig Animoto. Her er et af resultaterne:
...men det interessante var den samtale, som smartboard-øvelsen gav anledning til. Det var en samtale, hvor det interaktive læremiddel var den grundlæggende katalysator. Vi oplevede en frihed ved, at vi i samtalen kunne flytte rundt på ordene, som vi ville. Det gav en meget mere flydende og produktiv samtale med eleverne.
Fx: På billedet ses ordet øjne. To af grupperne placerede som udgangspunkt tillægsordene ’tynd’ og ’bleg’ efter øjne. Vi bad eleverne om at læse sætningen op, og efterfølgende flytte om på ordene, så ’tynd’ og ’bleg’ beskrev pigen. Eleverne læste igen sætningen op og kunne selv se og høre, hvor ordene passede bedst ind. Vi behøvede altså ikke at bede eleverne om mere, end at køre deres pegefingre et par gange over tavlen, før de selv var i stand til forme sætningen korrekt. Vi oplevede også, at vi meget hurtigt var i stand til at gøre opgaverne og problemstillingerne tydelige for eleverne. Marie, Martin, Mette, Tina – Wix.com