Te presentamos
Tu nuevo asistente de presentaciones.
Perfecciona, mejora y adapta tus contenidos, busca imágenes relevantes y edita elementos visuales más rápido que nunca.
Búsquedas populares
Urșii sunt mamifere omnivore (Ursul brun), erbivore (Ailuropoda melanoleuca), sau carnivore (Ursul polar).
Ursul brun - descriere
Corpul unui urs brun (Ursus arctos arctos) este masiv şi atinge aproximativ 2,5 m în lungime şi cântăreşte până la 600 kg. Picioarele sale sunt lungi şi puternice. Ursul brun se sprijină pe toată talpa (plantigrad) şi are unghiile neretractabile şi lungi.
Spatele său este bombat şi uşor inclinat către umeri. Gâtul este scurt şi gros, botul alungit şi conic, iar ochii mici, oblici şi cu pupila rotundă.
Blana sa este deasă şi formată din două rânduri de păr, iar culoarea variază de la cafeniu la roşcat sau negru, putând exista şi pete albe în jurul gâtului, în special la urşii bruni tineri.
Simţurile pe care se bazează cel mai mult sunt auzul şi mirosul.
Deși de obicei vulpea e considerată - automat - a fi roșcată, de fapt coloritul său prezintă o mare varietate (de la roșcat aprins până la galben-cenușiu)
Vulpea este mai mică decât câinele obișnuit și evident mai mică decât lupul. Are între 7 și 10 kg, rar mai mult. Corpul are sub 1 m lungime, iar coada stufoasă circa 30-40 cm.
Corpul vulpii nu este mare, fiind destul de asemănător cu al câinelui, dar iese în evidență datorită cozii lungi și stufoase, care are vârful alb.
Leul poartă şi numele de regele animalelor, din cauza înfăţişării mareţe, a puterii şi a îndrăznelii lui fară pereche.
Leul (Panthera Leo) este un mamifer din familia Felidae. Leul mascul poate fi recunoscut ușor datorită coamei sale și poate cântări până la 250 kg. Femelele sunt mult mai mici, cântărind până la 150 kg. Leii trăiesc în jur de 20 ani. Leii sunt animale carnivore care trăiesc în grupuri de familii, consistând în femele înrudite, puii de ambele sexe, și un mascul neînrudit, care se împerechează cu femelele adulte. Familia:Leul își protejează familia în momentele în care este atacata. De aceea, leul se poate numi și un iubitor de familie. Femelele se ocupă cu vânatul, în timp ce masculii apără și mențin frontierele teritoriului. Masculii sunt dați afară din grup când ajung la maturitate.
Lupul cenuşiu este un mamifer sălbatic carnivor
Lupul se aseamănă cu un câine.
Blana este de culoare brun-cenuşie, cu variaţii diverse. Vara, blana este de culoare mai închisă, apoi năpârleşte, iar în anotimpul de iarnă, blana devine mai deschisă. Pieptul este puternic, gâtul este scurt şi gros, capul mare, prevăzut cu un bot alungit, triunghiular, cu mustăţi lungi şi dese. Ochii sunt puţin oblici, mai depărtaţi în comparaţie cu cei ai câinelui, cu pupila rotundă. Urechile sunt ascuţite şi ridicate totdeauna în sus. Are canini puternici, cu care sfâşie prada. Se ştie că lupul nu poate întoarce capul, dar are un gât musculos cu care poate căra prada oricât ar fi de grea. Picioarele sunt lungi, cu 4 degete la membrele dinainte şi cu 5 degete la cele din spate. Toate degetele labelor au unghii neretractabile, iar urmele lupului sunt de formă mai lunguiaţă, imprimate în linie dreaptă, lupul având degetele picioarelor dinainte mai apropiate decât la câine. Mersul lupului este la pas şi aleargă doar când prinde prada sau este speriat.
Veverița este un mamifer rozător de talie mică, cu blană roșcată ori neagră pe spate și albă pe piept, cu coadă lungă și stufoasă.
Este acrobatul lumii animalelor. Uimeşte prin săriturile sale, de pe o creangă pe alta, la mare înălţime, şi prin viteza cu care aleargă pe ramurile arborilor, de care se agaţă cu ghearele ei ascuţite.
Zebra este întâlnită în câmpie, în zone deschise, dar şi în munţi, în Africa. Are capul alb cu pete maro, faţa de culoarea maro deschis şi corpul alb-argintiu sau alb-galben cu dungi negre.
Zebra rămâne împreună cu alte exemplare, formând turme. Se hrăneşte cu plante, frunze şi iarbă.
Principalul duşman al zebrei este leul. Ea se apară prin fugă, modul în care sunt dispuse dungile ajutând-o să se piardă în zare, prădătorul neavând precizie în a o urmări. Mai ales dacă sunt mai multe într-o turmă, urmărirea lor de către duşmani devine imposibilă, provocând confuzie cu atâtea dungi.
Dungile o fac pe zebra diferită faţa de restul familiei cailor.
Oaia are un corp dolofan, care este acoperit cu o blană buclată albă, maro sau neagră, în funcţie de specia din care face parte. Faţa este îngustă şi lungă, având in lateral 2 urechi ascuţite, iar coada cu care se termină corpul este scurtă. Picioarele se termină cu 2 degete, care se continuă cu copite în locul unghiilor. Doar masculul are coarne încovoiate şi lungi.
Aceste animale trăiesc în turme numai în mediul domestic. Sunt vegetariane, hrănindu-se cu buruieni şi iarbă, iar pe timpul iernii cu grăunţe.
Câinele este una dintre subspeciile lupului cenușiu, mamifer și carnivor din familia canidelor. Câinele este posibil să fie primul animal domesticit, și cel mai folosit pentru muncă, vânătoare și companie din istoria oamenilor.
Pisica este un mamifer domestic elegant,graţios, frumos.
Pielea ei este protejată de o blană mătăsoasă, colorată diferit. Pisica poate fi de mai multe rase. Acestea sunt multe.
Pisica este un vânător înnăscut. Ea are reflexe extraordinar de dezvoltate şi un auz ascuţit care face din prada ei o ţintă uşoară. Ochii săi, coloraţi diferit de la un specimen la altul, sunt perfect adaptaţi la vânarea nocturnă.
Constituţia sa este atletică, are capul rotund, maxilar scurt dar puternic şi necruţător în faţa „prăzii”. Trunchiul este musculos şi adaptat pentru vânarea prăzii în condiţii optime. Labele sale sunt foarte dezvoltate muscular şi permit salturi de până la 2-2,5 m şi dacă pisica cade de la o înălţime de 15 m ,nu păţeşte nimic (de aceea zicala „Pisica cade întotdeauna în picioare”).