Introducing
Your new presentation assistant.
Refine, enhance, and tailor your content, source relevant images, and edit visuals quicker than ever before.
Trending searches
Drepturile copilului
1.Pentru a avea mai mult timp liber copii nu ar trebui sa fie ocupati cu temele ,ci sa isi canalizeze energia catre ceva interactiv (activitati extrascolare) dar si invatat.
2. Copilul ar trebui sa isi organizeze timpul astfel incat sa aiba un program echilibrat. (sa aiba timp pentru odihna dar si pentru invatat.)
Se stabilesc relatii de prietenie in urma desfasurarii acestui gen de activitati, iar cele existente deja sunt sudate mai bine.
Unii copii au puţin timp pentru joacă şi sunt mai mult încurajaţi de către părinţi spre a se adapta rolurilor de adult şi pentru a fi pregătiţi pentru viitor, de la vârste fragede. Documentare complexe şi programe pe calculator sunt folosite de către unii dintre părinţi care vor să se asigure că dezvoltarea copilului este corect stimulată.
Scăderea sau absenţa timpului de joacă apare şi în cazurile în care copiii sunt lăsaţi să se uite la televizor, să îşi petreacă mult timp la calculator, ceea ce îi privează pe aceştia de beneficiile jocului creativ cu efecte pozitive asupra dezvoltării lor.
Prin joc copilul invata sa-si petreaca timpul liber cat mai util, incat sa-l influenteze pozitiv mai tarziu in viata de adolescent si de adult.
La varsta prescolara mare jocul presupune din ce in ce mai mult parteneri de joc. Acum copii inteleg raportul dintre individ si ceilalti membri ai grupului, caci programul distractiv pe langa momentele de bucurie si relaxare are si un rol formativ ce vizeaza perspicacitatea, promptitudinea, agilitatea copiilor.
Dreptul la joaca si la timpul liber
1. Statele parti recunosc copilului dreptul la odihna si la vacanta, dreptul de a practica activitati recreative proprii varstei sale, de a participa liber la viata culturala si artistica.
2. Statele parti respecta si promoveaza dreptul copilului de a participa pe deplin la viata culturala si artistica si incurajeaza punerea la dispozitie acestuia a mijloacelor adecvate de petrecere a timpului liber si de desfasurare a activitatilor recreative, artistice si culturale, in conditii de egalitate. (art.31)