Loading…
Transcript

Japonia

Industria

Capitală(si cel mai mare oras) : Tokio

Limbi oficiale : japoneză

Suprafată :

- Total : 377.944 km² (locul 62)

- Apă (%) : 0,8%

Populatie

- Estimare 2012 : 127.799.000[2] (locul 10)

- Densitate : 337,7 loc/km² (locul 36)

PIB (nominal) : estimări 2010

- Total 5390 miliarde : USD[3] (locul 3)

- Pe cap de locuitor : 42 325 USD[3] (locul 17)

Monedă : Yenul japonez (¥)

Constructii de masini: autoturisme, nave maritime

Industria siderurgică

Industrie chimică: ciment, textilă

Pescuitul

Transporturile: foarte dezvoltate, rutiere, legatura dintre cele 4 insule se realizează prin tunele submarine (cel mai mare tunel are 54 km lungime), cele mai dezvoltate companii aeriene din Asia.

Japonia are o industrie complexă si cu un înalt nivel tehnologic. Ocupa locuri fruntase pe Glob în metalurgia neferoasă(fontă, otel) si neferoasă(mai ales aluminiu si plumb), electronică, constr. navale(circa o treime din tonajul lăsat la apă), autovehicule(cel mai mare producător de autoturisme, fiind depăsită doar de SUA), prelucrarea lemnului, petrochimie, celuloză si hârtie, textile, etc.

Flora, fauna si clima

Flora din Hokkaido este caracterizată de păduri de conifere specifice zonei montane(brad, molid si larice), la altitudini mari, si de păduri de arbori nordici cu lemn de esentă tare combinati, la altitudini mai joase. În Honshu, întâlnim o floră de tip temperat formată din: chiparos, pin umbrelâ, brad hemlock, tisă si pin alb. În zonele depresionare întâlnim stejarul si arborele de camfor si arbori de bambus. Shikoku si Kyushu sunt vestite pentru vegetatia lor perenă. Trestia de zahăr si citricele se găsesc în zonele depresionare restrânse, arborii cu frunza lată la altitudini mai mari.

În Japonia sunt identificate în jur de 140 de specii de animale. Aici trăiesc peste 250 de specii de păsări si 8 specii de reptile.Există 32 de specii de carnivore, printre care: ursul brun, hermina, nurca, ratonul, vulpea, lupul, morsa si foca. În ape se găsesc crabi si crevete.Fauna apartine subregiunilor euro-siberiană si chino-manciuriană (ursul japonez, maimuta japoneză, cocosul japonez). Diversitatea si unicitatea peisajului arhipelagului japonez a determinat considerarea a numeroase regiuni drept parcuri nationale.

Japonia este situată la limita nord-estică a zonei climatice aflate sub influenta musonului asiatic, care aduce o cantitate mare de precipitatii pe teritoriul tării. Vremea are o dublă influentă: una a sistemului climatic siberian si a doua. a tipului climatic din zona sudică a Pacificului.

Demografie

Principalele religii din Japonia sunt budismul si sintoismul.Potrivit lui Steve Heine (2011), mai putin de 15% dintre japonezi cred în Dumnezeu. Totusi, majoritatea japonezilor nu sunt adeptii unei singure religii, ci încorporează în viata lor de zi cu zi caracteristici din ambele religii, într-un proces numit sincretism.

Limba japoneză face parte din familia limbilor aglutinante si reflectă structura ierahică a societătii japoneze, cu forme verbale si cuvinte specializate în vocabule care indică statutul social al vorbitorului sau ascultătorului. Lingvistii nu au căzut de acord dacă japoneza e o limbă altaică, o rudă a limbii coreene sau o limbă izolată.

Japonia

Agricultura

Japonia este localizată în Asia de Est, în nordul Oceanului Pacific, fiind formată din 4 insule importante, ce reprezintă un procent de aproximativ 95% din teritoriul Japoniei: Honshu, Hokkaido, Kyushu si Hikoku , plus numeroase insule mici.

Japonia are un numar mare de vulcani ( 50 activi si circa 200 inactivi), precum si un numar mare de cutremure ( circa 1500 pe an).

Agricultura: cultura plantelor: orez, trestie, ceai, legume, pomi fructiferi

Sericicultura: cresterea viermilor de mătase

În ultimii ani se înregistrează o crestere substantială a suprafetelor plantate cu pomi fructiferi, caracteristici pentru zona temperată, si citrusi.

În sectorul zootehnic preponderent se cresc bovine si porcine. O îndeletnicire a japonezilor este pescuitul organizat în baza uneia dintre cele mai dezvoltate flote de pescuit din lume, cu un număr impresionant de porturi specializate (peste 600). Japonia ocupă locul 3 în productia mondială de peste după China si Peru.

In cea mai mare parte arhipelagul are un relief muntos si colinar ( peste 80% )

design by Dóri Sirály for Prezi