Introducing
Your new presentation assistant.
Refine, enhance, and tailor your content, source relevant images, and edit visuals quicker than ever before.
Trending searches
Mierlele şi graurii europeni au umplut cerul din Hopkinsville, Kentucky,
s-au aşezat pe ramurile copacilor la apus şi au umplut solul şi nu numai cu excremente de pasăre,
boala pe care o poartă acestea putând omorî un câine şi îmbolnăvi oameni.
‘Le-am văzut cum vin şi sunt atât de multe încât,
dacă soarele se află în poziţia potrivită la momentul potrivit,
îl pot acoperi’, a afirmat istoricul William Turner din Hopkinsville-Christian County. ‘Estimez că sunt mai multe milioane’,
a adăugat el.
Invazia a fost declansata in luna martie, dupa ce norul de lacuste a traversat Egiptul si a patruns in Israel.
"Nu stim exact cu ce fel de fenomen ne confruntam, insa incercam sa colaboram cat mai bine cu agricultorii, sa le protejam culturile si sa le furnizam substante chimice cu care sa lupte impotriva acestor insecte daunatoare", a declarat ministrul Agriculturii, dr. Yoav Motro.
In schimb, fermierii care se ocupa de culturile organice nu au voie sa foloseasca substante chimice, si sunt nevoiti sa cheltuie sute de dolari pentru un litru de pesticid organic.
"Sunt asa de frustrat in ultimele zile incat ma simt de parca as fi intr-un razboi. E ca si cum .. nu stiu ce sa mai fac de acum incolo..", spune Ben Boadana, unul dintre fermierii organici.
Pe langa lacuste mai sunt si alti daunatori biologici a caror actiune capata proportii catastrofale. Periculoasa este si capusa vitelor frecventa in America de Sud, Australia si Africa de Sud, parazitii orezului (Asia de Sud si Sud-Est), ai bumbacului (America de Nord, de Sud, Orientul Mijlociu) sau omizile. In iunie 1974 o invazie de omizi, intr-o regiune a Canadei, a distrus toate ogoarele si culturile de gradina. Convoiul a format un sir lung de 160 km si lat de 100 km. Graurii fac anual pagube in agricultura din sudul S.U.A., de cateva milioane de dolari atacand cerealele, legumele, livezile. Aceste pasari transmit si o grava boala respiratorie.
In special lacuste, produc pagube mari agriculturii, indeosebi in Africa, Asia, estul Europei si in America de Nord. Ele sunt prolifice, prin numarul mare de larve ce-l genereaza. O tona de lacuste consuma zilnic hrana a 250 de oameni. Combaterea lor se poate face prin distrugerea oualor, utilizarea insecticidelor si a unor capcane pentru distrugerea nimfelor de lacusta.