Introducing 

Prezi AI.

Your new presentation assistant.

Refine, enhance, and tailor your content, source relevant images, and edit visuals quicker than ever before.

Loading…
Transcript

Capitolul 3. Ambalaje recuperabile

3.4. Sortarea ambalajelor pe grupe de materiale reciclabile

METALUL SE RECICLEAZA

-pentru că fabricarea unui produs nou din metal reciclat economiseşte între 74% şi 95% din energia necesară realizării aceluiaşi produs din resurse primare de metal. Reciclarea metalelor, pe lîngă conservarea resurselor naturale, reduce semnificativ cantitatea deşeurilor care ajung la groapa de gunoi.

CUM RECICLĂM METALUL?

Pentru a contribui la revalorificarea deşeurilor din metal, fiecare poate stoca separat metalul în propria-i locuinţă. Mai întîi ele se spală de resturile conţinutului, după caz. Este important ca dozele de aluminiu şi cutiile de conserve să fie turtite pentru a mări volumul de metal depozitat şi transportat. Apoi, ele pot fi stocate temporar într-un sac menajer sau cutie, după care pot fi depuse în containerele de colectare a metalului din faţa blocului sau a casei. Aceste containere sînt foarte uşor de recunoscut după însemnele prezente pe ele.

Sistemul de identificare şi marcare a ambalajelor din hîrtie şi carton:

Reciclarea materialelor plastice

PLASTICUL TREBUIE RECICLAT!!!!!!!!

-pentru că descompunerea naturală în mediul înconjurător necesită peste 500 de ani datorită materialelor care îl alcătuiesc.

CUM RECICLĂM PLASTICUL?

Fiecare persoana poate stoca separat plasticul în propria-i locuinţă. Mai întîi ele se spală de resturile conţinutului şi se îndepărtează dacă este cazul etichetele de hîrtie sau alte părţi care nu sînt din plastic. Apoi, sticlele, de exemplu, pot fi turtite, iar bidoanele tăiate, şi stocate temporar într-un sac menajer sau cutie, după care pot fi depuse în containerele de colectare a plasticului din faţa blocului sau a casei. Aceste containere sînt foarte uşor de recunoscut după însemnele de pe ele.

Ce este RECICLAREA?

Serviciile de specialitate ne ofer posibilitatea de a recicla deseurile din plastic, hîrtie, sticlă si metal, prin amplasarea de containere de colectare selectiv pentru fiecare dintre acestea.

Ne putem da seama usor daca un produs(ambalaj) pe care îl cumpram este reciclabil, identificând semnul grafic specific pentru reciclare.

El este format din trei sageti care formeaza un triunghi. Fiecare sageata reprezinta

un pas al procesului de reciclare:

a) colectare si procesare,

b) prelucrare

c) cumprare produse reciclate.

HÎRTIA ŞI CARTONUL SE RECICLEAZA

-pentru că la tipărirea unui cotidian de mare tiraj se folosesc 3.000 de metri cubi de lemn, adică 1.500 de arbori cu o vîrstă de 50 de ani. Prin reciclarea maculaturii reducem defrişarea pădurilor şi efectele negative asupra mediului în care trăim.

CUM RECICLĂM HÎRTIA ŞI CARTONUL?

Putem contribui la revalorificarea deşeurilor din hîrtie şi carton prin stocarea lor separată în propria locuinţă. Ele pot fi stocate temporar într-un sac menajer sau cutie, după care pot fi depuse în containerele de colectare a hîrtiei şi cartonului din faţa blocului sau a casei. Aceste containere sînt foarte uşor de recunoscut după însemnele de pe ele.

Learn more about creating dynamic, engaging presentations with Prezi