Introducing
Your new presentation assistant.
Refine, enhance, and tailor your content, source relevant images, and edit visuals quicker than ever before.
Trending searches
Moto: From student, to employee, in a blitz!
2.3 Mixul de marketing
Plasamentul - Tendinta populatiei in ultimii ani a demonstrat ca mediul online este unul mai propice pentru orice tip de servicii si comert, asadar noi avand deja platforma in mediul virtual consideram drept un avantaj ca ne aflam in zona de comfort a publicului tinta vizat.
Promovarea - platformei se va realiza in principal in mediul online pe diferite site-uri de publicitate (free) precum Facebook, Linkedin, Twitter, Google+ . Alte cai de promovare pe care le avem in vedere sunt: prezentari in fata angajatorilor, studentilor din universitate, impartire de flyere si lipire de postere in vecinatatea marilor parcuri industriale, centre comerciale si a Universitatii din Oradea.
Valori:
- Vom asculta opinia fiecarui utilizator, atat timp cat duce la imbunatatirea calitatii serviciului oferit;
- Urmarim sa evoluam odata cu publicul nostru.
2.3 Mixul de marketing
Produsul - Noi oferim servicii complete atat pentru imbunatatirea calitatii studentului cat si pentru creearea unei identitati pentru firmele angajatorilor prin intermediul platformei in cauza.
Pretul - serviciile noastre au un sistem de preturi consituite pe pachete de servicii oferite.
a)Pachetul Bronze= inregistrarea pe platforma a firmelor (mentiune: studentii beneficiaza de abonament gratuit, deoarece ne-am gandit la situatia financiara a unui student neangajat iar taxarea intervine doar in cazul in care studentul doreste sa fie promovat pe sectiunea reclame a platformei). Acest abonament este invariabil pentru fiecare categorie de firma (microintreprindere,intreprindere mica, intreprindere mijlocie si intreprindere mare, si taxeaza lunar.
b)Pachetul Silver= Acest pachet pachet include acelasi abonament + promovare in sectiunea "Reclame" a firmelor si coaching pentru crearea brandului de angajator.
c)Pachetul Gold= In acest pachet includem pachetul Silver + promovare globala la nivelul site-ului a firmelor + autofollow si autolike din partea studentilor inregistrati.
I'm the man
2.2 Publicul tinta si pozitionare
In conceperea proiectului am stabilit 2 categorii de public tinta si anume: studentii Universitatii din Oradea si mediul de afaceri Bihorean.
Studentul - nucleul central al proiectului, implicarea lui fiind una voluntara acesta fiind invitat sa participe la meetinguri, workshopuri, sau internshipuri sau chiar sa se finalizeze cu o angajare.
Mediul de afaceri (angajatorii) - acestia vor contribui cu oferte de munca sau cu evenimente de tipul workshop, training, internship pentru studenti.
Beneficiar indirect: Universitatea din Oradea
Promisiune de valoare: Scopul nostru este facilitarea integrării studentului pe piața forței de muncă, promovarea unui model de student competitiv și capabil, deschis spre noutate și inovare.
Activitati:
1. Realizarea unei cercetari privind nevoile si dorintele studentului oradean.
2.Organizarea unui studiu de piata in vederea aflarii nevoilor angajatorilor
3.Elaborarea unor fise de prezentare ale studentilor si gestionarear.
4. Elaborarea unei fișe de prezentare pentru firme şi gestionarea lor.
5. Achizitia unui soft online (script) si adaptarea acestuia dupa nevoile celor doi stakeholderi
6. Lansarea scriptului şi testarea lui.
7. Promovarea scriptului în mediul studențesc.
8. Promovarea scriptului în mediul de business
9. Campanie de promovare în rândul studenților, cu privire la importanța construirii portofoliului profesional.
10. Lansarea de updateuri privind buna funcţionare și noile funcții ale platformei.
11. Organizarea de chestionare periodice în cadrul ultilizatorilor.
Misiunea noastra:
Prin acest proiect urmărim crearea unui spațiu online în vederea apropierii mediului de afaceri de mediul studenţesc şi viceversa în felul următor:
• În cazul studenților, aceştia îsi pot manifesta interesul de a participa la anumite programe de internship, traininguri, interviuri pentru locuri de muncă; remunerate sau voluntare.
• În cazul angajațorilor, aceştia îsi pot prezenta portofoliul de oferte, creând astfel un brand de angajator. În plus vor avea acces prime time la forța de munca proaspătă.
2.1 Obiectivele
Obiectivele specifice sunt prezentate în funcție de grupul țintă la care ne referim:
Dintre obiectivele adresate studentului enumeram:
1. Instruirea studentului în redactarea unui CV profesionist și participarea la un interviu prin:
a. Postarea de materiale pe platformă și trimiterea constantă de newslettere pe aceste teme studenților înscriși în aplicație;
b. Organizarea unei mese rotunde pe această temă la care să participe minim 2 specialiști în recrutare de resurse umane și 50 de studenți;
2.1 Obiective
2. Oferirea unui suport de dezvoltare bazat pe: intershipuri, traininguri, workshopuri, stagii de practică sau mentorat, minim 10 oportunități de acest gen;
3. Integrarea cu succes pe piața muncii a absolvenților - minim 5 absolvenți angajați până la sfârșitul implementării proiectului și 10 absolvenți anual.
Obiective adresate angajatorului:
1. Facilitarea accesului angajatorului la forță de muncă de calitate - angajarea a minim 5 absolvenți până la finalizarea proiectului;
2. Accesul angajatorilor la studenți pentru desfășurarea unor activități cum ar fi: cercetarea pieței, mistery shopper, promovare în social media, implicarea a minim 10 studenți în acest program;
3. Crearea brandului de angajator.
Obiective pentru Universitate:
1. Îmbunătățirea gradului de angajabilitate a absolvenților, criteriu extrem de important, inclusiv în evaluările ARACIS;
2. Îmbunătățirea imaginii instituției în mediul de afaceri și comunitate, lucru care se va reflecta în creșterea numărului înscriși cu 5% pe an;
3. Accesul la resurse oferite de mediul de business (know-how, sponsorizari).
Echipa de proiect
Ideea de lucru a proiectului s-a conturat în urma sesizării necesității unui canal de comunicare facil între doi actori importanți din domeniul economic, şi anume, studenții şi angajatorii.
Prin acest proiect urmărim crearea unui spațiu online în vederea apropierii mediului de afaceri de mediul studenţesc şi viceversa în felul următor:
• În cazul studenților, aceştia îsi pot manifesta interesul de a participa la anumite programe de internship, traininguri, interviuri pentru locuri de muncă; remunerate sau voluntare.
• În cazul angajațorilor, aceştia îsi pot prezenta portofoliul de oferte, creând astfel un brand de angajator. În plus vor avea acces prime time la forța de munca proaspătă.
Echipa proiectului, necesară implementării cu succes al activităţilor va fi compusă din:
- Manager de Proiect si Administrator platformă: Buboi Raul Marcel
- Resposabil Marketing: Clintoc Daniel
- Reprezentant Firme: Valentina Mădălina Iliș
- Reprezentant Studenți: Kurucz Melania