Introducing 

Prezi AI.

Your new presentation assistant.

Refine, enhance, and tailor your content, source relevant images, and edit visuals quicker than ever before.

Loading…
Transcript

Albert Einstein

(1879-1955)

Au colaborat :

Mitrofanov eugen

Și

Ceban ioN

Concluzie:

Marii MATIMATICIENI AU FOST CEI MAI CELEBRI ȘI SPERAM SA AVEN ÎN PLANETA NOASTA FOARTE MULTE DESCOPERIRI I ÎNTERESANTE...

Henry Cavendish

(1731-1810)

Fizian american de origine germană. Primul şi cel mai important studiu, al său, cuprinde teoria relativităţii restrânse; apoi, efectul fotoelectric care conţine ipoteza revoluţionară asupra naturii luminii; teoria relativităţii generale se înscrie în linia demonstraţiilor sale ale geometrizării fizicii. Laureat al Premiului Nobel pentru Fizică în 1921.

A fost fizician şi chimist englez. A descoperit hidrogenul-1766 şi a realizat sinteza apei-1784. A fost primul care a măsurat constanta gravitaţională a lui Newton, printr-o experienţă rămasă celebră, şi a determinat, de asemenea, masa pământului. Geniul său n-a fost cunoscut decât abia în anii 1870, în timp ce Maxwell a descoperit documentele pe care el le lăsase cu 60 de ani înainte.

Informatii

Fizician şi matematician englez, considerat unul dintre cei mai mari oameni de ştiinţă, intrat în istorie prin contribuţiile sale în diferite domenii. Descoperirile şi teoriile lui au pus bazele ştiinţei din timpul lui până în zilele noastre. A fost unul dintre inventatorii unei ramuri a matematicii-aritmetica, alături de Gottfried Wilhelm Leibniz. Este savantul aflat la originea teoriilor care vor revoluţiona ştiinţa în domeniul opticii, matematicii şi mecanicii.

Isaac Newton

(1643 – 1727)

Iformatii

A fost un matematician, fizician şi filosof francez având contribuţii în numeroase domenii ale ştiinţei, precum construcţia unor calculatoare mecanice, consideraţii asupra teoriei probabilităţilor, studiul fluidelor prin clarificarea conceptelor de presiune şi vid. În urma unei revelaţii religioase, în 1654, abandonează matematica şi ştiinţele exacte şi îşi dedică viaţa filozofiei şi teologiei.

Blaise Pascal

(1623-1662)

Info:

Ernest Rutherford

(1871-1937)

El rămâne în istoria ştiinţelor ca “părintele fizicii nucleare”, fiind considerat una dintre cele mai strălucite minţi ale fizicii şi chimiei de la cumpăna dintre secolele XIX şi XX. A pus în evidenţă că un atom are un nucleu încărcat pozivit cu o sarcină mică, ce este gravitat de electroni, model care îi poartă numele. Îi este acordat Premiul Nobel pentru Chimie în 1908.

A elaborat legile mişcării planetare şi a pus bazele mecanicii cereşti. El este personalitatea centrală a revoluţiei din astronomie care a avut loc la începutul secolului al XVII-lea, când teoria heliocentrică avansată de Copernicus, cu o jumătate de secol în urmă, a fost susţinută de descoperirile şi argumentaţia lui Galilei.

Mari fizicieni

celebri

Johannes Kepler (1571-1630)

Informatii

A fost un matematician şi inginer scoţian, care a activat într-o perioadă de efervescenţă a revolu–ţiei industriale, ca fiind cel care a adus o impor-tantă îmbunătăţire a funcţionării maşinii cu abur a lui Thomas Newcomen, prin inventarea camerei de condensare a aburului separată. În 1780 a inventat presa de copiat, doi ani mai târziu a adăugat la maşina cu aburi un volant, alţi doi mai târziu un regulator centrifugal şi astfel, evoluţia primei maşini cu aburi se încheia .

Ionfo:

(1736-1819)

James Watt

Savantul grec, a fost unul dintre cei mai de seamă învăţaţi ai lumii antice. Realizările sale se înscriu în numeroase domenii ştiinţifice: matematică, fizică, astronomie, inginerie şi filozofie. Carl Friedrich Gauss considera că acesta şi Isaac Newton au fost cei mai mari oameni de ştiinţă din întreaga istorie a civilizaţiei umane.

Arhimede

(287 î.Hr.-212 î.Hr.)

(1818-1889)

James Prescott Joule

Carl Gauss

(1777-1855)

Info:

Fizician englez autodidact, devine celebru printr-o ingenioasă experienţă în determinarea echivalentului mecanic al caloriei în anul 1842, verificând principiul conservării şi transformării energiei. Enunţă în 1841 legea transformării energiei în conductoarele parcurse de curent electric.

Fizician şi astronom german celebru, unul dintre cei mai mari matematicieni din istorie; s-a remarcat prin contribuţii fundamentale în teoria numerelor şi geometrie, în probabilităţi şi statistică, ca şi prin descoperiri majore în astronomie şi electromagnetism. De asemenea, a inovat cartografia şi topografia, iar una dintre invenţiile sale a fost o versiune timpurie a telegrafului. O reprezentare grafică celebră (curba, clopotul) poartă numele său.

Info:

Benjamin Franklin (1706-1790)

Este una dintre cele mai cunoscute personalităţi din istoria Statelor Unite, fiind diplomat, om de stiinţa, inventator, filozof, profesor şi om politic. Oricare dintre acestea l–ar fi făcut faimos: a organizat prima bibliotecă din America, a inventat multe lucruri printre care şi paratrăsnetul, i-a uimit pe oamenii de ştiinţă din toată lumea cu experienţele sale de electricitate.

Anders Celsius (1701-1744)

A fost astronom, fizician şi inventator suedez. Se ocupă în egală măsură şi de geodezie şi de fizică. A studiat aurorele boreale şi a explicat acest fenomen pentru prima dată prin magnetismul terestru. În anul 1742, elaborează un termometru cu mercur bazat pe scara centesimală de temperaturi, unde punctul “0” marca punctul de congelare şi “100” punctul de fierbere al apei. Numele său a fost atribuit unui grad termometric (gradul C).

Learn more about creating dynamic, engaging presentations with Prezi