Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Untitled Prezi

No description
by

Florina Sorescu

on 20 May 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Untitled Prezi

Ascensiunea si decaderea lui
Adolf Hitler Introducere Adolf Hitler, unul dintre protagoniştii scenei politice din prima jumătate a secolului al XX-lea, a reprezentat subiectul a numeroase opere istorice şi biografice. În plus, concepţiile sale politice au fost pe larg relatate în cadrul celor două volume ale lucrării sale, “Mein Kampf” (Lupta mea). În lucrarea de faţă se încearcă reliefarea câtorva aspecte semnificative ale ascensiunii, ale vieţii dar şi ale decăderii sale. Aşa cum preciza în testamentul său, Hitler a fost îndemnat doar de „ dragostea şi loialitatea faţă de poporul meu care au fost singurele sentimente care mi-au călăuzit gândurile, acţiunile şi viaţa, ele mi-au dat puterea de a lua cele mai dificile decizii” TINEREŢEA LUI ADOLF HITLER
S-a născut la 20 aprilie 1889 în Braunau am Inn, în partea de vest a Austriei. În școala primară, Adolf Hitler a fost un elev bun. Însă la gimnaziu, în Linz, nu s-a remarcat. Potrivit dascălilor lui, a fost „elev inteligent, dar fără nicio dorintă de muncă”. Nu îi plăceau știintele naturii și matematica, era înclinat mai mult către arte. În 1907, la 18 ani, Adolf avea ambitii să devină un pictor, ca marii lui idoli. După moartea părintilor, s-a mutat în 1907 la Viena, unde a eșuat de câteva ori la examenele pentru admiterea la Academia de Arte Frumoase. Moartea mamei sale (21 decembrie 1907) l-a marcat mult. După cum afirma el însuși, „Klara Hitler a fost singura femeie pe care am fost în stare să o iubesc”. ÎN PRIMUL RĂZBOI MONDIAL S-a înrolat voluntar în armata germană, a fost combatant pe frontul de vest, în Franta și Belgia, în calitate de curier al regimentului. A fost prezent la un număr însemnat de bătălii. Hitler a fost de două ori decorat pentru vitejie. A primit "Crucea de Fier clasa a doua" în 1914 și "Crucea de Fier clasa întâi" în 1918 - onoare ieșită din comun pentru un militar cu gradul de caporal. Întrucât comandantii regimentului au considerat că nu avea abilităti de conducere, Hitler nu a fost promovat la rangul de „subofiter”. Hitler in copilarie Imagine din Primul Razboi Mondial "Mein Kampf" DUPĂ PRIMUL RĂZBOI MONDIAL După război, Hitler și-a schitat în minte ceea ce urma să devină national-socialismul. O gândire bazată pe un antisemitism puternic și o conceptie rasistă despre societate și despre valorile ei. În 1919, era agent al departamentului politic al armatei bavareze, din însărcinarea căruia a intrat în contact cu o formatiune politică radicală, obscură, numită Partidul Muncitoresc German . Hitler s-a înregimentat politic, devenind după câteva zile membru al comitetului executiv al noului partid numit Partidului Muncitoresc German National-Socialist. Astfel s-a deschis drumul ascensiunii spre putere al lui Hitler. Uniforme ale membrilor NSDAP ASCENSIUNEA LA PUTERE Încă de la începutul carierei sale politice Hitler a fost conștient de capacitatea de influentă a propagandei. În aprilie 1930 l-a desemnat pe Joseph Goebbels ca șef al aparatului de propagandă. Naziștii au folosit cu succes noile tehnici moderne de îndoctrinare și propagandă, afișele electorale și radioul, în toată perioada dintre puciul lui Hitler eșuat în München (1923) și preluarea puterii de stat în 1933. Au fost închiriate avioane și automobile de lux pentru deplasarea mai rapidă a lui Hitler în cât mai multe locuri, în cadrul campaniilor electorale. În cele din urmă naziștii au obtinut rezultatele scontate în alegerile din 1930 și din 1932. Succesul obtinut de partidul nazist la alegerile parlamentare a dus la numirea lui Hitler la 30 ianuarie 1933 în functia de cancelar.
În scurt timp naziștii au preluat toate functiile de conducere, atât în parlamentul central cât și în economie şi a fost deschisă calea spre politica dictatorială. Joseph Goebbels ANTISEMITISMUL Ideile de bază ale nazismului au fost superioritatea rasială ariană și antisemitismul. Ura profundă fată de evrei a fost tema dominantă a carierei politice a lui Hitler. Șase milioane de evrei au fost exterminati în lagărele mortii de la Auschwitz și în ghetoul din Varșovia. La 15 septembrie 1935 au fost adoptate primele legi rasiale, cunoscute ca Legile de la Nürnberg. Aceste legi prevedeau că cetătenia germană putea fi detinută numai de persoanele de origine germană.. La 9 noiembrie 1938 au fost adoptate măsuri antisemite fizice prin programul generalizat în toată Germania. În „noaptea pogromului” (Kristallnacht) au fost distruse case, magazine evreiești și sinagogi; peste o sută de evrei au fost omorâti și circa 20.000 trimiși în lagăre de concentrare. Ulterior a fost decisa "Solutia finală în chestiunea evreiască", adica exterminarea tuturor evreilor, la cererea expresă a lui Hitler. Lagarul de la Auschwitz MOARTEA LUI HITLER La 30 aprilie 1945, în timpul ultimelor lupte grele în Berlin, când trupele sovietice se aflau la mică distantă de cancelaria Reich-ului, Hitler s-a sinucis. Trupul lui și cel al Evei Braun (cu care se cununase în ziua precedentă și care s-a sinucis simultan) au fost depuse în craterul unei bombe, stropite cu benzină și incendiate. Înainte de a se sinucide, Hitler își otrăvise câinele pentru a testa otrava. „Luându-şi viaţa, Hitler s-a asigurat că forţele aliate nu îl puteau deferi justiţiei”. În mai 1945 Germania era complet ruinată, și nicidecum o „Germanie mare” în stare să distrugă Rusia bolșevică sau să creeze o nouă ordine mondială bazată pe suprematia așa-numitei rase „ariene”. Hitler a fost un om politic important al secolului al XX-lea, lider al Partidului Muncitoresc German Naional-Socialist (NSDAP), cancelar al Germaniei din 1933, iar din 1934 conducător absolut (Führer) al Germaniei. Ajuns la putere în 1933, liderul mișcării naziste, Hitler, a dus o politică de pregătire și de declanșare a celui de al Doilea Război Mondial, precum și de punere în aplicare a unui plan nationalist și rasist de exterminare în masă a evreilor și altor „indezirabili” din Europa, dar și de lichidare a adversarilor politici din Germania. Deşi Hitler a fost un om ambiţios, a fost un om crud care a ucis milioane de evrei şi trist este faptul că, până în prezent a atras milioane de fanatici. CONCLUZII 1.Geoff Layton, „Germania: Al Treilea Reich, 1933-1945”, Editura All, Bucureşti, 176 p.
2.Herman Rothman, “Testamentul lui Hitler”, Editura All, Bucureşti, 2010, 255 p.
3.Ioan Scurtu, Marian Curculescu, Constantin Dincă, Aurel Constantin Soare, Istorie – Manual pentru clasa a XI-a, Editura Economică Preuniversitaria, Bucureşti, 2006.
4.Vlad Badea, Manualul olimpicilor – Sinteze pentru clasa a XI-a, Târgovişte,2007.
5.http://www.google.ro
6.http://www.wikipedia.ro
7.http://www.ziare.com
8.Ziarul Ria Novosti BIBLIOGRAFIE CUPRINS 1.INTRODUCERE.
2.TINEREŢEA LUI ADOLF HITLER.
3.ÎN PRIMUL RĂZBOI MONDIAL.
4.DUPĂ PRIMUL RĂZBOI MONDIAL.
5.ASCENSIUNEA LA PUTERE.
6.ANTISEMITISMUL.
7.PRĂBUŞIREA CELUI DE-AL TREILEA REICH.
8.MOARTEA LUI HITLER.
9.BOLILE LUI HITLER ŞI MOTIVELE SINUCIDERII.
10.OAMENII DIN SPATELE ASCENSIUNII LUI HITLER.
11.ATENTATE LA VIAŢA LUI HITLER.
12.CONCLUZII.
Full transcript