Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Rase de caini

No description
by

Ditoiu Alexandra

on 4 June 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Rase de caini

Rotweiller
Ciobanesc german
Bichon Maltez
Husky Siberian
Shar Pei
Chow Chow
Potrivit standardului FCI, cainii din rasaRottweiler sunt caini cu o dispozitie de baza destul de placida, foarte devotati, ascultatori, voluntari si dornici sa lucreze. Aspectul lor este natural, rustic, fiind un caine sigur de sine, echilibrat si neinfricat. Rottweiler-ii sunt caini foarte atenti la mediul inconjurator. Cainele Rottweiler are o dorinta inerenta de a proteja casa si familia.

Ca la orice rasa de caini, potentialul agresiv al comportamentului unui Rottweiler se datoreaza proprietarilor iresponsabili, abuzului, neglijarii sau lipsei de formare si socializare. Rottweiler-ul este un caine extrem de puternic, deci cu atat mai mult nu trebuie neglijat; cunoscatorii recomanda o socializare si instruire extinsa.
Este un câine de mărime medie rapid, suplu și are o eleganță deosebită în mișcare. Siberianul se distinge printr-un corp bine îmblănit, urechi drepte, vigilente și o coadă stufoasă, ca de vulpe. Apt de a căra încărcături ușoare, la o viteză moderată pe distanțe lungi. Proporțiile corpului sugerează un echilibru între putere, viteză și rezistență. Câinele se simte bine în hamuri, fiind foarte sigur pe el, iar performanțele sale sunt evidente. Masculii sunt puternici, dar niciodată greoi. Femelele au o structură mai fină, dar de asemenea, puternică și, la fel ca și masculii, dau impresia că forța și rapiditatea lor nu au limite. Husky Siberianul își utilizează cu măsură resursele, economisind cu foarte mare chibzuință energia.
Ciobănescul german este o rasă de câine care se presupune că a apărut prin domesticirea lupului. Considerația are în vedere asemănările aspectului general. Literatura de specialitate menționează folosirea acestui câine din vremuri străvechi de către ciobanii germani, rasa prezentând variabilitate mare sub raportul însușirilor morfologice de la o regiune la alta, adaptânduse condițiilor de climă și climaterice fie modificându-și talia, viteza de mișcare pentru zonele de câmpie, fie având o talie mai mare pentru cei cu origine montană. S-a constatat că au existat împerecheri numeroase între câinii ciobănești și lup, descendenții fiind domesticiți și utilizați pentru pază.
Bichonul maltez este un câine mic, rezistent și cu o blană mătăsoasă. Corpul lui este compact, cu oase mici, dar robust și puțin mai lung dacă este înalt. Pieptul este adânc, craniul este ușor rotunjit, ochii mari, rotunzi. Bichonul maltez are o blană mătăsoasă, cu un singur strat și este de culoare albă sau ivoriu. Dacă este ținut pentru expoziții și concursuri, atunci blana sa este lungă, ajungând până la sol, însă cei mai mulți stăpâni aleg s-o păstreze scurtă, fiind ușor de întreținut. [3]Bichonul Maltez este un câine de companie pretabil familiilor, devotat și iubitor. Poate petrece ore întregi pe genunchii proprietarului, savurând momentele de atenție acordate.[4]Bichonul maltez iubește copiii, însă nu e cel mai potrivit animal de companie pentru copiii foarte mici care nu înțeleg că acest cățel poate fi ușor rănit de mânuirea dură. Dacă ai un copil foarte mic și plănuiești să aduci un Bichon maltez în casă, fii atent și supraveghează interacțiunea dintre aceștia. Să-ți înveți copilașul felul în care să se poarte cu fragilul Bichon maltez.
Este un caine de talie mare cu un corp patrat, puternic. Caracteristica acestui caine este data de pielea de pe cap si corp care este ridata si cu foarte multe pliuri, precum si limba de culoare albastra. Are un cap mare cu un bot lat, turtit, numit si bot de hipopotam, nas mare si negru. Ochii sunt mici, migdalati si adanciti in orbite. Urechile sunt mici, situate sus, distantate si lasate. Au o coada conica, rasucita pe spate. Blana este foarte aspra (numele rasei inseamna “ blana de smirghel ”) si exista doua varietati : cea cu par scurt sau “par de cal” si cu par mai lung, dar nu mai mult de 2,5 cm. Prima varietate este mai des intalnita. Culorile pot fi: negru, maro, cafeniu, rosu sau crem. Zone mai deschis sunt permise, dar niciodata albe.
Chow Chow-ul se află printre cele mai vechi rase de câini recunoscute în lume.

Rasa Chow Chow se pare că ar fi originară din Mongolia, Siberia sau nordul Chinei. Facându-se cercetări amănunțite, s-a ajuns la concluzia că Chow Chow-ul ar exista încă din timpul dinastiei Han (anul 150 î.Hr).

Deși rasa Chow Chow este originară din nordul Chinei, marea majoritate a exemplarelor din acestă rasă au fost descoperite în regiunea Canton din sudul Chinei. Chow Chow-ul era denumit "câinele cu gură neagră" datorită limbii sale de culoare albastru-închis.

Chow-Chow-ul a fost prima dată adus în Anglia la sfârșitul secolului al XIX-lea. Acesta a devenit popular după ce Regina Victoria și-a arătat interesul pentru această rasă. După aceea a a ajuns în Statele Unite la începutul anilor 1900. Chow-Chow-ul a fost rapid acceptat în American Kennel Club în 1903, ca membru al grupei Non-sporting.
Câinele (Canis lupus familiaris) este una dintre subspeciile lupului cenușiu, mamifer și carnivor din familia canidelor. Câinele este posibil să fie primul animal domesticit, și cel mai folosit pentru muncă, vânătoare și companie din istoria oamenilor.
by Ditoiu Alexandra-Stefania


Clasa a 6-a.E
Rase de caini
Husky Siberian si Chow Chow
Ciobanesc german si Shar Pei
Cainii de rasa Caniche Pitic sunt printre cei mai populari caini de companie, fiind crescuti de catre om de mai bine de jumatate de mileniu. Are de secole faima de a fi un caine inteligent usor de dresat ce se preteaza la spectacole de circ unde reprezinta deliciul publicului.
Caniche pitic
Cainele Yorkshire nu a fost creat exclusiv pentru a fi caine de companie ,el fiind folosit atat ca si caine de lupta cat si de vanatoare.In zilele noastre este unul dintre cei mai indragiti caini de companie, fiind printre cele mai raspandite rase dintre companioni in special datorita faptului ca se ataseaza puternic de stapan si este usor de crescut intr-un spatiu redus.
Yorkshire Terrier
Cainii Beagle au picioare drepte si ochi negri plini de farmec culorile acestora pot fi bi sau tricolori, adica alb, maro si negru. Firul blanii este scurt si are textura dura.

Personalitatea acestor caini este aparte fiind foarte jucausi, vioi si iubitori, si de aceea sunt caini foarte buni de companie

Sanataea si ingrijirea la aceasta rasa:

Acesti caini au nevoie de multa miscare si este bine sa-i lasati sa alerge liberi adica fara zgarda pentru a-si consuma energia.

Cap: relativ lung, usor bombat, cu un bot de
Beagle
Cainele de rasa Jack Russel Terrier apartine familiei Terrierilor si are un temperament energic, jucaus, vesel, incapatanat, fiind destul de dificil de dresat de catre un stapan neexperimentat. Nu cunoaste frica si are o energie deosebita, avand nevoie de plimbari lungi in natura pentru a se simti fericit.
Jack Russel Terrier
Exista trei variante de pudeli, cainii de rasa Pudel Standard fiind cea mai veche dintre ele. Au fost crescuti initial spre a fi folositi la vanatul in apa, acestei activitati isi datoreaza si numele deoarece termenul pudel inseamna in limba germana ,,a plonja in apa''. Acesti caini de rasa Pudel Standard, desi au un aspect pretentios, usor exotic sunt caini de companie deosebit de apreciati pentru deovtamentul si loialitatea lor.
Pudel
Este foarte usor de recunoscut datorita mantalei sale cu pete. Modelul variaza de la un individ la altul putand fi usor de recunoscut. Cainii de concurs trebuie sa aiba pete rotunde, iar cele de pe coada si membre trebuiesc sa fie mai mici. Trebuie sa fie distribuite egal si sa nu se intrepatrunda, la nastere puii de Dalmatian sunt albi, petele aparand odata cu trecerea timpului.
Dalmatian
Amstaful e inrudit cu Bull Terrierul, ambele rase au rezultat in urma imperecherii Bulldogului cu Terrierul Alb Cafeniu. In cazul Bull Terierului capul a suferit deformari puternice. Capul Staffului imprumuta din caracteristicile cainilor de tip mastiff. Rasa a fost recunoscuta in anul 1935.
Amstaff
Cainii din aceasta rasa au teasta turtita si fruntea rotunjita.Urechile sunt drepte si purtate sus pe testa. In ciuda staturii mici este un caine musculos cu un piept lat si puternic. Coada acestui caine este scurta si arata parca ar fi un tirbuson.


Buldog Francez
Collie cu blana lunga este cea mai cunoscuta si a aparut prima fiind adusa de romani in insula britanica acum 2000 de ani pentru a mana turmele de oi. Aportul rasei Barzoi i-a conferit rasei Collie picioare lungi si aspect aparte. Se pare ca acesti Collie erau favoriti reginei Victoria . Popularitatea rasei a crescut datorita filmului binecunoscut Lassie, un Collie cu blana lunga.
Collie
Full transcript