Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Englanti

No description
by

Tomi H

on 16 April 2015

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Englanti

Historia
perustiedot
Valtiotieto:kunigaskunta.
Kunigatar: Elisabet II.
Pääministeri:David Cameron.
Pääkaupunki:Lontoo.
Muita suuria kaupunkeja: Birmingham,Manchester,Leeds,Liverpool ja Newcastle.
Pinta-ala: 243 610 km².
Väkiluku:63 047 162 (2012)
Viralliset kielet:Englanti.
Valuutta:Englannin punta (£)
Kansallis laulu
kansallis laulun nimi on: God Save the Queen
Englanti
Ilmasto
Lontoo
Lontoo on Englannin pääkaupunki.
Lontoossa on pidetty kesäolympialaiset vuonna 1908, 1948 ja 2012, Lontoo on tehnyt historiaa koska siellä on järjesetty olympialaiset kolmekertaa. Lontoon nähtävyyksiä on Lontoon eläintarha, suuri kello Big Ben, suuri huvipuisto Thorpe Park ja Lontoon tower.
paska
Big Ben
Big Ben on 96,3 metriä korkea, siainti on Westminsterissä thamesjoen varrella. Big Ben nimettiin vuonna 2012 Elisabetin torniksi. Big Ben on erittäin painava se painaa 13 tonnia. Siinä on yksi iso kello ja neljä pientä, jotka näyttävät neljännes osa tunnit. Kello torni ei ole pysähtynyt monta kertaa sen rakentamisen jälkeen (1859) Big Benin päälle pitää kiivetä 334 rappusta.
Jalkapallo
Englannin suosituin urheilulaji on jalkapallo.
Englannin jalkapalloliitto on mailman vanhin jalkapalloliitto. Englantilaisia joukkueita pelaa suuressa jalkapallo liigassa eli Mestarien liigassa. Englanin oma liiga on Valioliiga
Englannin sijainti
Englantia ympäröivät Pohjanmeri, Irlanninmeri, Atlantti ja Englannin kanaali. Englannilla on rajaa Soktlanin ja Walessin kanssa. Englanti kuuluu Iso-Britanniaan.
Kunigatar elisabet II
Syntynyt 21. huhtikuuta 1926 nykyinen ikä on 88 vuotta. Elisabetin puoliso on prinssi Philip Edinburghin herttua. Elisabetin uskonto on Anglikaalinen uskonto.
Lontoon tower
Lontoon Tower on keskiaikainen tornilinna. Lontonon Tower siaitsee Lontoon itärajalla. Lotoon Tower säilyttää sisälään Britanian kruununjalokivet. Linnan rakensi Vilhem Valoittaja vuonna 1078.
Anglikaalinen kirkko
Anglikaalinen kirkko on englantilaisile hyvin tärkeä koska siihen kuuluu noin 40 miljoonaa Eglantilaista jäsentä. Anglikaalinen kirkko kunta on perustettu jo 500-luvulla.
David Cameron
David Cameron on Yhdistyneen kunigaskunan pääministeri. David syntyi Lontoossa ja vakaiseen perheeseen 9.lokakuuta 1966. Cameron polveutuu Vihem IV:stä. Hän kuuluu Aglikaaliseenkirkkoon.
Manchester
perustettu 79 jaa. asukas luku on 514 417 ihmistä (2011). Manchester sijaitsee noin 250 kilometriä Lontoosta luoteeseen. Kaupungin korkeus on 40 metriä meren pinnasta. Kaupungin jalkapallo joukueihin kuuluu Manchester United ja Manchester City. Manchesterin yksi ystävyys kaupunki on suomesta se on Tampere.
Englannin ilmasto on todella arvaamaton. Talvella lunta voi sataa missä vain. Englannissa on ollut enimmillään 38,5 °C ja pienimmillään –27,2 °C. Pilvistä ja sateista säätä on todella paljon. Englannin vuorilla voi sataa yli 1500 mm vuodessa joskus jopa 5000 mm vuodessa.
Koulutus
Englannissa siaitsee kaksi maailman vanhinta yliopistoa, joiden nimet ovat Oxfordin yliopisto ja Cambridgen yliopisto. Kummasakin opiskelee noin 12000 opiskeliaa. Englannissa on kuitenkin yli 90 yliopistoa. Englannin yliopistot käyttävät lukuvuosi maksua. Englannissa nuoret pyrkivät yliopistoon 18 vuotiaana eli aivan normaalisti. Perustutkintoa käydään 3 vuotta, ja maisterin suorittamine kestää vuoden mutta maisterin lukukausi maksut ovat kalliimmat.
Kettujahti
Kettujahti on urheilu ja ajanviete laji. Kettujahdissa on tarkoitus pyydystää kettuja jahtaamaalla. Kettujen jäljittämiseen käytetään jälkikoiria. Kettujahti sai alkunsa Iso-Britanniassa. Kettujahti kielletiin Saksassa 1934. Jahti kestää keskimäärin 17 minuuttia. Kun kettu saadaan kiinni tai se menee loukkuun, sitten se koirat surmaa sen tai kettu ammutaan.
Ruoka
Englantilainen keittiö on omaperäinen. Eglantilainen aamiainen on tärkeä siihen kuuluu viisi ruokalajia. Englantilaiset rakastavat teetä. Englantilaiset käyvät paljon pubeissa. Perinne ruokia ovat fish and chips ja paahtopaisti.
LOL
Juo
Englanti on oikean oluen maa. Englantilaiset juovat yleensä pubeissa. Eglanissa pubit omistavat monta laajakuva telvisioita, joista katsotaan yleensä jalkapalloa. Jalkapallo fanit tulevet pubeihin katsomaan jalkapalloa. Tee on myös yhtä yleistä kun olut. Englantilaiset tykäävät juoda teen iltapäivällä kello viideltä.
Hätä
Englanissa hätänumrona toimivat 999 tai 112. Englannissa saat hätänumerosta ambulanssin, rannikkovartioston,palokunnan ja poliisin. Suomalaiset GMS-puhelimet toimivat Englannissa.
Biljardi
Englannissa biljardipöytä on isompi kuin muualla. Englannin pubeissa on yleensä biljardipäytä. Eglantilaiset ovat hyviä snooker nimisessä biljardi pelissä, sillä Englantilaiset ovat voitaneet sen mailman mestaruuden jopa 8 kertaa 2001-2014 ajassa.
Englanti muovautui yhtenäisenä maana 600-luvun ja 800-luvun välisenä aikana. Eglannin historian luultiin alkavan usein Wilhem Valloittajan noustua valtaan noin 1066. Plantagenet-kuninkaan aikaan käytiin ruusujen sotia 1400 luvulla. Englannin ja Skotlannin kuningaskunnat yhdistyivät vuonna 1707.
Full transcript