Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Najpoznatiji karnevali

No description
by

Iva Horvatin

on 18 February 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Najpoznatiji karnevali

Karneval u Nici je senzacionalni događaj koji posjeduje sve značajke karnevala na kakve smo navikli, ali upakirane u ekskluzivni omot. Nica posjeduje stoljećima dugu karnevalsku tradiciju, koja se jedno vrijeme temeljila na privatnim maskenbalima. Karneval u Nici Na fašniku u Samoboru, posebno od 1860. godine.
Danas je Samoborski fašnik jedna od tradicionalnih manifestacija koje postaju zaštitni znak Samobora. Tih dana Samobor je najveseliji, najljepši, na vrhuncu svoga duha. To znaju i mnogi gosti iz susjednih gradova. Samoborski karneval Brazilski karneval (portugalski: Carnaval) - tradicionalni pokladni festival, koji se održava 40 dana uoči Uskrsa, prije početka korizmenog posta. U Brazilu postoje brojne regionalne inačice karnevala. Brazilski karneval Riječki karneval je skup događanja koji se održavaju u Rijeci u doba karnevala. Riječki karneval Venecija je grad u Italiji i jedna od najljepših kulturno-historijskih cjelina na jadranskoj obali i cijelom Mediteranu. Grad duge i vrijedne historije nalazi se na sjeveroistoku Italije i centar je regije Veneto i provincije Venecija.
Venecija spada među najljepše turističke ciljeve u cijeloj Europi, a poznata je po svom tradicionalnom Karnevalu. Karneval u Veneciji Karneval je svečano razdoblje prije korizme u kojem se priređuju povorke maškara, kostimirani i maskirani plesovi. U Hrvatskoj se uz karneval ravnopravno spominju mesopust, poklade ili fašnik koji su više vezani uz određene regije, mjesta, njihove običaje, a često se u prerušavanju moraju poštivati pravila i ritual, njihov početak i kraj.  Karneval Karneval The 'Carnival’ is exclusive and unique to Goa, and was introduced by the Portuguese, who ruled Goa for over five hundred years. The word Carnival is derived from a Latin word meaning- ‘to take away meat’ and it is an expression of the 40-day period of fasting for Lent, during which, abstinence from meat is compulsory. CARNIVAL INDIA
Full transcript