Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

werkstuk julia fotografie

No description
by

Julia Steenbruggen

on 17 December 2012

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of werkstuk julia fotografie

6. Modellen 2. De eerste foto Team 0 + - = 9 8 7 1 2 3 4 5 6 c voorwoord ik heb dit onderwerp gekozen omdat ik het wel een interessant, mooi en leuk onderwerp vond, en ik thuis ook vele foto's maak. nawoord Ik vond het heel leuk om dit werkstuk te maken en heb er ook veel van geleerd.
En ik vond het ook leuk om met prezi te maken. 4. Röntgenfoto's de röntgenfoto's hebben wij te danken aan..... Wilhelm Conrad Rontgen.
maar voordat er rontgenstralen bestonden, had niemand gedacht dat je ooit door het menselijk lichaam kon kijken. werkstuk julia
groep 8 fotografie 3. oude foto's en fototoestellen 5. Paparazzi een bekend Nederlands model is Kim Feenstra. Kim Feenstra werd ontdekt toen ze in 2007 in het 2de deel mee deed in Hollands Next Top Model. Toen ze ook nog de hoofdprijs won. Maar de jury vond het stemgeluid erg irritant en in combinatie met het modellen werk niet goed. Later in de uitzending bleek dat ze als kind een ongeluk had gehad en daarom niet goed kon horen aan beide kanten. Kim maakte zichzelf populair door grappige scenes te doen, maar de jury toonde zich niet onder de indruk. Aan het eind van de race haalde ze juryleden over met verschillende poses en haar catwalkpresentaties geleerden ontdekten dat sommige (chemische) stoffen van kleur veranderden als er licht op valt.
In 1826 legde Joseph Niepce een stuk metaal met daarop een laag van de (chemische)
stop erop, deze stof werd bitumen genoemd.
Dat werd in de camera obscura gelegd. Het licht viel op het bitumen stof en liet daarop een afbeelding achter. Inhoudsopgave Voorwoord.
1. Hoe maakten ze vroeger foto's?
2. De eerste foto.
3. Oude foto's en fototoestellen.
4. Röntgenfoto's.
5. Paparazzi.
6. Modellen.
Nawoord.
Bibliografie. 1. Hoe maakten ze vroeger foto's??? Bijna 1000 jaar geleden maakten de mensen foto's met gebruik van camera obscura, dat is een Latijns woord.
Het was een donkere ruimte met een klein gat in de deur, daardoor kwam er licht binnen in de donkere ruimte.
Er verscheen een omgekeerde afbeelding op de muur tegenover het gat.
Ze maakten de camera rond 1020, heel lang geleden dus. Nu we het over camera obscura gehad hebben, gaan we naar de tijd waar snellere foto's worden gemaakt. De mensen vonden de uitvinding van Niepce briljant, maar niet erg handig omdat het niet snel foto's kon maken. Want het duurde wel 8 uur om één foto te maken! Dus probeerde uitvinders snellere foto's te maken. De Fransman Louis Daguerre vond een manier om afbeeldingen te maken op een stuk koper. Toen duurde het maar een half uur om foto's te maken. Ondertussen gebruikte een Engelse uitvinder William Talbot papier bedekt met een (chemische) stof. Nu kostte het maar enkele minuten. Een bekende Nederlandse paparazzi is Joop van Tellingen. Hij is dit jaar overleden.Hij werkte toen hij 16 jaar was al voor de Telegraaf. Daarvoor maakte hij veel foto's voor in de krant. Hij werkte al snel voor Henk van der Meyden. Daarna heeft hij voor veel andere Nederlandse roddelbladen gewerkt. Van Tellingen heeft samen met de hoofdredacteur een rubriek in tijdschrift Party. ''Geen blad voor de mond''. Zijn zoon Dennis is ook een paparazzo en glamourfotograaf. Joop van Tellingen Kim Feenstra camera obscua bibliografie -google (internet)
-ooggetuigen Fotografie geschreven door:
Alan Buckingham. dit was mijn werkstuk Het eerste fototoestel
Full transcript