Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Memoria Anual Pallapupas 2012

Pallassos d'Hospital
by

on 17 December 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Memoria Anual Pallapupas 2012

Memòria Anual
2012

1. Presentació
2. Programes i projectes:
La metodologia Pallapupas
Pallapupas porta desenvolupant dos programes que, alhora, s’articulen en diferents projectes segons el col•lectiu destinatari i el context d’intervenció. Durant el 2012 hem estat investigant amb més profunditat en el mètode propi i s’ha documentat per tal de poder replicar-lo a tots els centres on tenim presència, treballant els continguts escrupolosament, ja que tenim coneixements únics sobre projectes únics. Aquests programes i projectes són:
Programa
PALLASSOS D'HOSPITAL
Amb el qual humanitzem els processos hospitalaris i l’atenció sanitària, així com les estades dels infants i gent gran ingressats (curta, mitja i llarga durada) i els seus familiars, mitjançant el clown i els efectes del riure en la salut.
Projecte Infància
Projecte Gent Gran
Programa
TEATRE SOCIAL
Amb el qual donem veu a les persones amb malaltia mental i els seus familiars, en la seva reivindicació com a individus i com a col·lectiu, més enllà de les etiquetes i estigmes socials.
Projecte Hospitalització
Projecte Companyies de teatre
Hospitalització d'aguts infanto-juvenils
Hospitals de dia de psiquiatria
Companyies i grups de teatre
Hospital Sant Joan de Déu
Unitat d'hospitalització psiquiàtrica ITAKA
Fundació Pere Relats
Parc Sanitari Pere Virgili
Fundació Roca i Pi
Hospital Clínic
(Esplugues de Llobregat)
(Barcelona)
Corporació Sanitaria Parc Taulí
(Sabadell)
Xarxa Assistencial Universitària Althaia
(Manresa)
Hospital de Terrassa
(Terrassa)
Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida
(Lleida)
3. On ens trobaràs
L’any 2012 Pallapupas es planteja un manteniment de tots els centres on treballa davant les retallades de l'any 2011 i continuar així duent a terme la seva activitat. Aquest any estem presents a 12 hospitals i centres sociosanitaris en tot Catalunya.
Hospital Joan XXIII
(Tarragona)
Pallassos d'Hospital
JOAN XXIII - PLANTA/UCA 1D/4H obertura al juliol de 2012 (planta + quiròfan)

El Projecte Quiròfan s’inclou a l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona
4. Formació
La Formació dels futurs professionals clau per l’atenció Sanitària

Des de Pallapupas creiem que la salut no només s’humanitza amb la incorporació de la figura dels pallassos als hospitals, sinó també amb la capacitació del personal sanitari, perquè siguin ells els transformadors d’aquesta nova relació amb el pacient i els seus familiars. Per això, des de 2012 estem molt presents en la comunitat educativa dins de l’àmbit sanitari.

Col•laboració amb la comunitat educativa
Des de 2012 som Assignatura optativa a la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona: “Noves Eines per a la intervenció en el món Hospitalari”.

La Universitat de Barcelona (UB) i Pallapupas van començar conjuntament el projecte de formació com assignatura de lliure elecció. Davant la demanda creixent dels alumnes i de l’evolució de la pròpia assignatura, l’any 2012 passem a ser assignatura optativa per als futurs professionals de la Facultat de Medicina que s’imparteix al campus de Bellvitge.

La importància de la humanització de la salut és un valor universal i, per tant, també té cabuda a l’entorn universitari privat. És per això, que dins del mòdul “L’entorn humà i terapèutic en l’atenció d’infermeria” donem formació als futurs professionals en destreses per a la gestió d’emocions a l’hora de treballar en entorns hospitalaris.

Assignatura al Cicle Formatiu "Formació professional de Sanitat i Serveis Socioculturals i a la Comunitat"

La humanització dels nous professionals sanitaris implica no només els futurs metges sinó també tots els perfils de l’àmbit sanitari, amb independència del seu grau formatiu. És per això que treballem impartint formació en cicles com els d’auxiliar d’infermeria o educació infantil.

5. Qualitat de la nostra feina
El 2012 ha estat un any de canvis a nivell de gestió de l'entitat, amb una mirada més professional cap a la credibilitat de la nostra feina. És per això que en la gestió dels projectes es passa de tenir una persona amb perfil artístic a una professional amb un perfil més tècnic, orientant així el treball al mesurament del resultat i l’efecte de l’activitat que crea tant en persones ingressades, com en familiars i el propi personal mèdic, el treball de Pallapupas dins i fora dels hospitals. Aquest treball es realitza tant amb estimadors de persones ateses com a través d'enquestes de satisfacció, tant del personal amb el qual treballem com dels col•lectius atesos, els primers resultats de les quals es començaran a analitzar durant el 2013. Aquest treball ens ajudarà a la millora contínua de la qualitat del nostre servei.
Indicadors de satisfacció
“Hem passat força mesos al Taulí de Sabadell i veure el somriure i la il·lusió en un nen arriba sempre al cor, però quan aquest està passant per una experiència dura com és la de passar mesos en un llit d'hospital, en lloc de jugar al carrer o sortir amb els amics, veure com sorgeix... aquest somriure és una cosa molt gran, gràcies Pallapupas, és una gran tasca la que feu!”
6. Testimonis
Roser Caparros,
mare d'un nen ingressat a
l’Hospital de la Corporació Sanitària
Parc Taulí, Sabadell.
“Encara recordo el dia que vaig fer 8 anys que em vau venir a visitar a l'habitació. Des d’aquell dia em vau tornar a venir a veure ara farà un any (amb 16 anys) quan em van tornar a ingressar. Moltes gràcies per com m'heu fet sentir quan m'heu animat, perquè aquell aniversari que vaig passar a l’hospital va ser una mica desagradable, però alhora un dels millors aniversaris que he passat!”
L’Alex,
nen ingressat a la planta pediàtrica
de l’Hospital de Terrassa.
“Els dinamitzadors de Pallapupas saben treure el que està molt amagat per després poder treballar-ho, les persones amb malalties mentals aprenen coses d'ells mateixos que no sabien que hi eren. A més s’aconsegueix una major cohesió de grup, és una activitat que els motiva, els desinhibeix, els ajuda a perdre la vergonya, a disminuir l'ansietat… Alhora assimilen de manera divertida habilitats socials i valors educatius”.
“Els Pallapupas són professionals que formen part de l'equip assistencial i aporten serenitat, confort i alegria, permetent que la situació d'estrès, tant dels nens com de les seves famílies, disminueixi notòriament.”
Carme Romero, infermera.
"La feina dels Pallapupas amb gent gran afectada per demències severes ens permet obrir portes a l'afectivitat i emocions d’aquestes persones"
Jose Luis Oreiro,
Director Tècnic de la
Fundació Pere Relats.
Montse Peremiquel
Infermera de l’Hospital de
Dia de Salut Mental
Hospital Clínic.
7. Consolidació del grup de teatre
BROTS

(Programa de Teatre Social)
Les persones amb malaltia mental, i els seus familiars pateixen sovint les conseqüències del desconeixement social i la desinformació que existeix envers aquest tipus de malaltia així com el consegüent estigma social, un prejudici afegit a la complexitat que comporta la manifestació de la malaltia i que pot agreujar el risc d’aïllament i marginació social.

Amb el grup de teatre BROTS, donem veu a través del teatre, a les persones amb malaltia mental, fent-los protagonistes de la seva pròpia història i convertint-los en narradors de si mateixos.

Al 2012, BROTS es va consolidar, essent la primera vegada que sortien de Catalunya per actuar. L’obra principal d’aquest projecte és “ELLA”, una obra que explica la història d’una noia que pateix un trastorn mental, un diagnòstic que li impedirà aconseguir el seu major desig, fer teatre.

Els personatges de l’obra són homes i dones d’entre 20 i 45 anys que han viscut un trastorn mental, s’estrenen com actors i han anant construint la història dia a dia, a partir de les seves pròpies vivències.

8. Esdeveniments del 2012
9. Premis
Premi Mi Grano de Arena a l'ONG més activa
Els premis de migranodearena.org tenen com a fi reconèixer, promocionar i finançar els millors reptes solidaris creats en migranodearena.org entre l'any 2011 i 2012. Pallapupas va resultar la guanyadora de la categoria "ONG més activa", amb el seu repte "S.O.S. Pallapupas a l'hospital Parc Taulí de Sabadell", que tractava d'aconseguir recaptar a través d'un repte a migranodearena.org prou finançament com per poder seguir visitant els infants d’aquest hospital des de setembre fins a desembre del 2012. I… Es va aconseguir amb una aportació de més de 5.000€!
1a edició dels Premis Obertament
Obertament, entitat que té com a finalitat lluitar contra l’estigma i la discriminació que pateixen les persones, per raó de tenir alguna problemàtica de salut mental, va concedir al nostre projecte Companyia Brots: capacitació teatral per a persones diagnosticades amb malalties mentals, un dels premis a la 1a edició dels mateixos. El premi va representar el reconeixement a un projecte que dóna veu a les persones afectades per malalties mentals, per lluitar, a través de les seves creacions teatrals, contra l’estigma que pateix el col∙lectiu.
10. Xifres
On van els nostres ingressos?
Cal assenyalar, com un altre dels nostres compromisos, que la gestió econòmica dels fons rebuts és absolutament transparent per a qualsevol persona o entitat col·laboradora.
Les despeses que es deriven de l’activitat artística i de gestió se sufraguen mitjançant:

• Aportacions a títol individual (tant pel què fa a col·laboradors i col·laboradores que dónen una quantitat fixa i periòdica, com a donacions úniques).

• Donacions d’entitats privades.

• Patrocinis d’empreses privades que, sota diferents fòrmules consideren que el nostre projecte pot associar la seva imatge corporativa i els seus productes a una activitat socialment ben vista i en expansió que cal recolzar.

• Subvencions i/o contractes amb organismes públics i/o privats.

• Qualsevol altra activitat que es pugui organitzar i/o participar.

425.821,37€
Total ingressos 2012:
Visites
Més de 33.000 visites
Més de 2.500 visites
Més de 500 visites
En total, més de
visites
14 Pallassos
Equip de
Pallapupas

2 Dinamitzadors
1 Dinamitzadora
de Dansa
5 membres en
Equip de Gestió
Aparicions als mitjans de comunicació 2012
1 aparició a Televisió
11 a la ràdio
25 en premsa
Online 107
7.153
fans a Facebook
1.456
seguidors a Twitter
11. Com col·laborar
1. Fes-te soci
Sigues conscient de la importància de la feina que desenvolupa Pallapupas dins i fora dels hospitals formant part de la nostra associació. Gràcies a la teva aportació periòdica contribuiràs a millorar la qualitat de vida dels infants i gent gran hospitalitzada, i de persones amb malalties mentals.
Tu tens el poder d’un somriure!

Com pots fer-te soci?
• Entrant al nostre web www.pallapupas.org
• Trucant-nos al 93 345 59 13

2. Fes un donatiu
El suport individual de persones com tu ens permet fer arribar els somriures als col·lectius que més ho necessiten. Què podem fer amb la teva aportació?
50 €
Acompanyarem 5 infants al quiròfan sense que plorin, fent més fàcil el moment de separació dels seus pares i facilitant la feina del personal sanitari.
Visitarem 14 infants a la planta de pediatria d’un hospital. Cadascun dels nens i nenes reben un tracte personalitzat en relació amb la seva malaltia.
150€
Ens ajudaràs a humanitzar el tracte que reben 28 infants a l’hospital, perquè aquests infants se sentin més nens i menys malats.
300€
3. Fes-te patrocinador
L’aportació de la teva empresa ens ajudarà a omplir de riures els hospitals a través dels nostres professionals. Col·laborar com a patrocinador a Pallapupas significa donar suport a un projecte amb uns valors fermes que voldrem transmetre a la teva empresa per tal que també siguin valors vostres com a eina d’identitat i qualitat corporativa.
4. Explica’ns la teva idea
Tens una idea per a un esdeveniment (esportiu, festa, empresarial, etc) i vols donar-li un punt solidari? Contacta amb nosaltres i junts la farem realitat! Pots trobar algunes idees al nostre web www.pallapupas.org o trucar-nos al 93 345 59 13 per parlar-ne!
Teatre Social
Centre de Salut Mental Intanto-Juvenil de Mollet
(Mollet)
Patrocinadors
Full transcript