Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Årets pressefoto

No description
by

Alexander Ravn

on 23 March 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Årets pressefoto

Billedet er taget af fotojournaliststuderende, Marie Hald.

Det er et foto blandt en fotoserie, med samme kvinde. Fotoet er senere hen blevet kåret til årets pressefoto 2013.

På fotoet ses der en mand, og en kvinde, der har sex. Mandens ansigt kan ikke ses, men kvindens kan godt. De er begge nøgne, og ligger i en sort seng.

Nederst, i midten af billedet, kan man se et bryst. Kvinden kigger tomt op i luften, og manden, ned i sengen. Ved siden af dem, er der en rød pude. Billedet er taget oppefra, og kigger ned, og billedet er taget i en halvnær billedbeskæring.

Billedet er taget i farver, taget ca. midt på dagen, da der kommer meget lys fra venstre. Farverne er oplyst, men stadig meget kolde og u-indbydende.

Form
Det overstående foto er ikke det deciderede vinderfoto, men et lignende billede, af samme kvinde, og fotograf.

Årets pressefoto er en konkurrence, stiftet i 1974, startet af pressefotografforbundet.

Her konkurrerer medlemmerne om at vinde titlen som Årets Pressefotograf og Årets Pressefoto.

Perspektivering
Indhold
Budskab
Jeg kunne forstille mig, at hun prøver at vise hvor barskt det miljø er. Hun (fotografen) prøver formentlig, at sende et budskab ud om hvor barskt og hårdt det er, at leve på den måde. Hvordan prostituerede bliver brugt næsten som slaver af deres kunder, og bliver kigget ned på af samfundet og omverdenen.
Af: Alexander Ravn
Årets pressefoto
Litteraturliste:
http://www.pressefotografforbundet.dk/


Først og fremmest vil jeg gerne perspektivere til en debat der gik rundt i nyhederne for et par år siden med en prostitueret kvinde og bordelejer, som på hendes hjemmeside havde reklameret for prostitution for studerende.

Hun fortalte om alle fordelene ved det, og hvor nemme penge der var at tjene i prostitution, specielt når man er på et stramt buget. Dette endte ud i en voldsom debat omkring lovliggørelsen af prostitution.Jeg vil også perspektivere til de andre billeder i Marie Halds billedserie, der alle omhandler Bonnie, og hendes liv og hverdag.
Billedet er af en prostitueret, ved navn Bonnie, og hendes kunde, under samleje.

Aktionen er meget følelsesløs. Kvinden kigger med tomme øjne, op i luften. Stemningen er meget kold.

”Gennem årene har hun haft tåregas, et boldbat og en pistol liggende, men i dag har hun ingenting.”. Dette er et klart signal på, hvordan hendes beskytten for hende selv, er forsvundet, og hvordan det bare er blevet en kold handel for hende.

Hendes øjne er fjerne, og hun lever sig nærmest ind i en anden verden, væk fra den hun var i. Der er ingen følelser indblandet. Fra det ene sekund, til det andet, gik hun fra at være en person, til et objekt.
Der er klare symboler i både hendes ringe i læben, hendes mange tatoveringer og hendes store, kunstige bryster. Dette giver signaler om at hun lever i et, formentligt, hårdt miljø.

Billedet er blandt en serie, hver med sin tilhørende tekst. Ved et af billederne står der: ”Bonnies egen barndom var præget af vold og druk. Da hun var teenager, kom hendes far i fængsel for mord.”. Hun har haft en hård opvækst og har aldrig formået at komme ud af det hårde miljø.

Problemet med prostitution er at det fungerer som en fælde. Når du først er faldet i, er det svært at komme op igen.
Hvis vi kigger på den tilhørende billedtekst, står der også hvordan hun har haft forskellige former for våben til selvforsvar, men hen af vejen skaffet sig af med disse våben, hvordan hun er blevet ligeglad med sig selv.


Vi kan også kigge på hvordan hun kigger tomt ud i luften, formentligt som et signal på hvordan hun slår sin hjerne fra. Hendes krop bliver bare et hylster, for en tilfældig kunde
Full transcript