Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Fedme

Lavet af Amira & Fatme
by

Fatima Adnan

on 30 January 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Fedme

Fedme i Danmark Problemformuligering fedmeudviklingen i Danmark Sydomme Film
(Produkt ) fedme ?
hvad erdet? Konklusion Kilder vi har efaret, at der er et stigende antal overtægtige i Danmark.
Vi undrer os over, at de overvægtige ikke gøre noget ved det, når de ved at der er kadeligt at være overvæghtig.
Rammer fedme bestemte social grupper ?
Hvilken konskvenser har fedme for den enkelte og samfundet? kræft
højt blodtryk
hjertekarsygdomme
galdesten
apopleksi (slagtilfælde)
type 2 diabetes
For tidlig død
Sukkersyge
Hormon- og menstruationsforstyrrelser
Barnløshed hos kvinder
Lunge- og åndedrætsproblemer fedme defineres i kliniske forstand på baggrumd af en persons BMI (Body max index, som er et tal der beregnes ud fra forholdet mellem højde og vægt. hvis ens BMI ligger mellem 25 og 29,9, er man moderat overvægtig, hvis tallet er højere end 30 er man fed. http://www.motion-online.dk/sundhed_og_vaegt/vaegt_og_fedtprocent/fedmeudviklingen_i_danmark/ Legemsvægt inddelt efter BMI

Undervægt
BMI under 18,5

Normalvægt
BMI: 18,5 - 24,9

Overvægt
BMI: 25 - 29,9

Fedme (svær overvægt)
BMI over 30 Figurene ovenfor viser hvor mange procent af befolkningen i hver alderskalsse der har et BMI over 30 (fedme). Selv om fedmeforekomsten er lavest hos de 16-24 årige, så er det alligevel bekymrende at forekomsten i denne gruppe er ca. 5 gange så stor i dag som i 1987. Lavet af Fatme & Amira http://www.sst.dk/Sundhed%20og%20forebyggelse/Overvaegt/Fysiske%20foelger%20af%20overvaegt.aspx Tak for i så med http://www.nordsider.dk/Elevarbejder/fedme_projekt_2006/fedme_prokejt.htm egen viden :) http://www.cancer.dk/forebyg/overvaegt/hvorfor+undgaa/aarsager+til+overvaegt/ Social gruppe 5 http://www.sst.dk/publ/publ1999/fedme/Sektion3.htm

Vi har undersøgt om fedme rammer bestemte socialgrupper.

Vi har fundet ud af, at det især er folk uden uddannelse og med kort uddannelse, der er svært overvægtige.

Danske børn bliver tykkere og tykkere, og problemet er ved at få social slagsside.

Det konstaterer lektor Carsten Froberg fra Syddansk Universitet. Flere undersøgelser viser, at børn i de lavere sociale grupper har større risiko for at blive overvægtige end børn fra de højeste socialgrupper.

Det er den virkelig negative version af problemet i øjeblikket. Vi får en gruppe, som i forvejen måske har det svært ved at finde ud af mange ting, men som også har svært ved at få noget ordentligt at spise, og som også har svært ved at give deres børn nogle gode vaner omkring kost og motion. Mange af dem får en rigtig dårlig sundhedsprofil, siger Karsten Froberg (http://www.dr.dk/Regioner/Fyn/Nyheder/Fynogoer/2008/01/28/213510.htm)

De personlige konsekvenser for overvægtige:

Vi har blandt andet undersøgt, om der er flere grunde til, at folk bliver overvægtige. (http://www.faktalink.dk/titelliste/fedme-i-danmark )

En læge ved navn Lotte Hvas forklare, at nogle folk ikke har råd til at dyrke sport, så de spiser rent faktisk mere, end de forbrænder. Og det er dem som ville have det svært med at finde arbejde osv. De overvægtige vil også få nogle sygdomme, som kan medføre, at man dør af sin overvægt. Man kan få kræft, ondt i knæene, højt blodtryk, sukkersyge osv. (http://www.sst.dk/Sundhed%20og%20forebyggelse/Overvaegt/Fysiske%20foelger%20af%20overvaegt.aspx)

Uddannelse og arbejde:

De overvægtige vil få sværere ved at gennemføre en uddannelse og få et godt job, fordi man hellere vil ansætte de tynde end de overvægtige, fordi de overvægtige generelt har flere sygdomme og mange sygedage. (http://www.socialpaedagogen.dk/da/Arkiv/2011/24-2011/Arbejdsloeshed-For-stor-til-et-job.aspx

Hvilke konsekvenser har fedme for den enkelte og samfunde

Vi har blandt andet undersøgt, hvilke konsekvenser fedme har. (http://www.sst.dk/publ/publ1999/fedme/Sektion3.htm)

vi har erfaret, at fedme har store personlige og samfundsmæssige omkostninger. På det personlige plan har fedme sociale og psykologiske konsekvenser, blandt andet fordi de overvægtige bliver mødt med en række fordomme, fx at de er karaktersvage, dovne, dumme, grimme eller utroværdige. Mange overvægtige børn bliver drillet, mobbet, slået osv. På deres skole og de klare sig socialt dårligere, end de slanke børn. (http://www.sst.dk/publ/publ1999/fedme/Sektion3.htm)

Historisk: I gamle dage var det de rige der var tykke og de fattige der var tynde, men i dag er det omvendt, de rige er tynde og de fattige er tykke.
Full transcript