Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Rengasmääräykset

No description
by

Yung Harakiri

on 19 December 2016

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Rengasmääräykset

Vinkkejä renkaiden vaihtoon

Rengasmääräykset
Hyödyllistä tietoa autolijalle.
Renkaan ikä
Renkaiden säilytys
Talvirenkaat
Vuodesta riippumatta, talvi ja lumiset tietä ovat väistämättä aina edessä. Korjaamot ja alan liikkeet ovat hetkessä täynnä ihmisiä, jotka haluavat renkaansa vaihdetuksi ensimmäiset lumien ja liukkaiden kelien myötä.
Renkaat olisi hyvä vaihtaa jo hieman ennen ensilumia kelejä silmällä pitäen. Talvirenkaita on lain puitteissakäytettävä joulukuun alusta helmikuun loppuun.
Nastarenkaita saa käyttää 1.11-31.3 välisenä aikana tai toisen pääsiäispäivän jälkeiseen maanantaihin. Muunakin aikana nastarenkaita saa käyttää, jos keli sitä edellyttää.
Renkaiden valinta
Käytä renkaissa ainostaan kokoja, jotka ovat autoosi hyväksytyt. Alkuperäiskoot löytyvät rekisteriotteesta. Usein rekisteriotteeseeseesi on lueteltu myös auto valmistajan hyväksymiä toisenlaisia rengaskokoja.
Helpoiten saat tietää sopivista
vaihtoehdoista lähimmältä rengasliikkeen asiantuntijaltasi.
Renkaiden vaihto
-Käytä ainoastaan yhden valmistajan renkaita kerrallaan.
Eri valmistajien väliset ominaisuudet saattavat vaikuttaa autosi käyttäytymiseen.
-Uusi renkaat vähintään akseli kerrallaan.
-Uusi aina venttiilit renkaanvaihdon yhteydessä.
-Älä muuta renkaan pyörimissuuntaa.
Talvirenkaat
Renkaan kulutuspinnan kumiseos kovettuu aikojen saatossa. Tämä tapahtuu nopeiten silloin kun rengas on käytössä altistuen lämmölle ja auringon valolle. Ikääntymisen näkyy helpoiten pohjoismaisissa talvirenkaissa. Jos renkaita varastoideen kausien välillä oikein, rengas on menettänyt parhaat ominaisuutensa noin 5v kuluttua siitä, kun rengas on otettu käyttöön. Renkaat kunnoista ei kerro pelkästään se, kuinka paljon kulutuspintaa on jäljellä.
Kesärenkaat
Kesärenkaidenkin luotettavuus kärsii ajan myötä, eikä ole suositeltavaa käyttää yli 10v vanhoja kesärenkaita. Euroopassa käytettävissä renkaissa on DOT-koodi, jonka löydät renkaat kyljestä. Kyseinen koodi kertoo milloin renkaasi on valmistettu. Merkin kaksi ensimmäistä numeroa kertovat valmistusviikon. seuraavat yksi tai kaksi numeroa (2000 alkaen) kertovat renkaan valmistusvuoden.
Valitse säilytyspaikkasi hyvin! Ennen renkaiden vaihtoa merkitse renkaiden paikka sekä pyörimissuunta. Vanteet sekä renkaat on myös hyvä pestä ennen säilytystä. Säilytät renkaasi kuivassa, viileässä ja pimeässä paikassa. Näin vähennät renkaiden ominaisuuksien heikenymistä . Säilytä renkaasi kaukana vaarallisista aineista ja liuottimista. Ne saattavat vahingoittaa renkaan kumiseosta.
Helpointa sinulle sekä renkaillesi on, jos annat ammattilaisen hoitaa hommat kuntoon sekä huolehtia renkaidesi kausisäilytyksestä.
Based on Jim Harvey's speech structures
Full transcript