Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Sopa de Cabra

No description
by

Rosana Mir

on 15 February 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Sopa de Cabra

Bona nit
malparits! Sopa de Cabra SOPA DE CABRA Conclusió Sopa de Cabra és un grup gironí de música rock catalana i clàssica iniciat des dels principis de l’any 1986, quan els membres del grup es van reunir a Girona fins a l’any 2001 que es van separar. Al cap de 10 anys es van retrobar per tal de celebrar el seu 25è aniversari. El nom del grup prové d’un àlbum dels Rolling Stones anomenat Goats Head Soup.
Està format per set homes i hi han hagut canvis amb d'altres. ... Gerard Quintana va néixer a Girona, el 27 de novembre de l’any 1964. És un cantant de pop rock, primer al grup Sopa de Cabra i després en solitari. Té una llarga trajectòria musical ja que abans de formar part d’aquest grup català havia estat en dos grups més com a compositor (Hasta los huevos de Mili i Ninyin’s Mine Workers Union Band). Components del grup Joan Cardona, conegut com Ninyin, va néixer a Girona el dia 29 de novembre del 1959 i va morir al 2002 amb 43 anys. Era el més veterà del grup i el consideraven el cap de la colla. La seva funció en el grup era tocar la guitarra.
Tenia un aspecte molt rocker i provocatiu i pertanyia a la part més suprema. A part de la seva afició per la música, també dibuixava vinyetes i caricatures pels seus seguidors. El seu lema era “sexe, drogues i rock and roll”. ... Després de la separació del grup, cap dels membres va deixar la música. Tres d'ells van formar una banda anomenada Kabul Babà, la qual actualment és coneguda arreu i els altres van seguir formant-se en solitari.
Els Sopa han deixat una bona trajectòria en la història de la música catalana. La música rock o també coneguda com rock and roll és un estil musical contemporani descendent del blues, tot i que també ha estat influït per altres fonts com el rythm and blues, country, góspel, pop tradicional, jazz i folk. Pertany al segle XX i s’ha dividit en molts estils i subestils que es classifiquen per ordre cronològic, segons l’època de desenvolupament de cada gènere. Francesc Lisicic, conegut com “cuco”, és el baixista del grup. És nascut a Barcelona el 31 de maig del 1960. Juntament amb el Ninyin, el Cuco es pot considerar un dels creadors del grup ja que la idea va ser seva. També mostra un aspecte canalla, rocker. No és compositor, però ha creat algun dels temes més brutals de Sopa de Cabra. Un cop separats els Sopa, va formar part del grup Kabul Babà. ... Els seus orígens... Trajectòria... A l'any 1988 van fer una maqueta gravada en una carnisseria per ells mateixos. Les cançons com l'Empordà i El boig de la ciutat es tornaren un clàssic del rock català. Salseta discos fou la primera la discogràfica que els ajudà a tirar endavant. A l'any 1990 sortí a la venda La Roda, nombrat com el "Disc d'or". Van haver moltes actuacions i es va extendre fins i tot a Madrid. En un dels concerts d'aquest disc, es van identificar amb la frase Bona nit malparits!

El disc més venut de tota la història de la música en català fou Ben Endins (1991). El van obtenir com el "Disc de platí". Un dels 19 temes, Si et quedes amb mi, va sortir a la 15a posició de Los 40 principales.
En Somnis de Carrer (1991-1992) van cantar en anglès i castellà. El darrer disc que van gravar amb Salseta Discos. A l'any 1979 uns companys d’institut de Copacabana formaren una banda. Entre ells en Jaume Rufí com a cantant i en Josep Thió de guitarrista. En el seu retorn a Girona, Thió es dedicà a formar una nova banda que es convertiria en Sopa de Cabra, amb la contractació de la resta de membres que formen avui en dia el grup. S’acabà de completar amb la incorporació de Gerard Quintana que també havia anat a l’escola amb els membres de Copacabana. Mundo Infierno (1993) el van firmar amb la segona discogràfica Ariola Records. A partir d'aquell moment cantarien en castellà. Van tenir la col·laboració de Rod O'brien i estaven sota la producció de Marc Grau. El disc es va convertir en el primer i únic publicat en castellà, ja que per això, van perdre la majoria de públic. perdre la majoria de públic.
Al·lucinosi (94-95) el van gravar durant set dies a la comarca del Gironés i en català. Estava insipirat el un video del músic anglès Sting. Hi faltà Marc Grau a la producció i en Pep Bosch va ser substiuit perquè va patir un accident de moto, amb la incorporació de Xavi Fortuny. En Julio Lobos entrà com a teclista.
SSS... (1996). El setè àlbum de la banda va tenir un pressupost de 36.000 €. La gravació es va dur a terme a Girona, a l’estudi de Música Global. Els principals productors van ser Josep Thió i Julio Lobos. Participaren en el disc d’homenatge Com un Huracà versionant a Neil Young. ... El contracte es va acabar i n’hi van firmar un altre amb una companyia gironina: Música Global. La nit dels anys (1997) és el segon disc en directe del grup i gràcies a aquest, es van poder retrobar amb el seu públic. Aquest cop, el van gravar més acústicament a la sala l’Esplai de Barcelona del 8 a l’11 de maig de 1997.
Els Sopa tornen al carrer i a la ràdio també amb l’ajuda del nou disc Nou (1998). Això els va fer rebre bones crítiques d’arreu. Destacant El far del sud que es tornà un clàssic, obtingueren un públic més femení.
Plou i fa sol (2001), el disc d'acomiadament molt complet amb gira inclosa.
2006- Podré tornar enrere. Quan al banda ja feia cinc anys de la separació es va editar aquest CD. 15 cançons cantades per altres cantants i grups. Josep Thió va néixer a Barcelona el 2 de Juliol del 1965. És un músic i compositor català. Ha format part de Sopa de Cabra com a guitarrista, corista i compositor. Ell és qui ofereix la masia de la seva família per assajar i per formar una nova vivenda únicament a l’abast del grup. Durant els 15 anys de carrera musical amb Sopa se’n carrega de les rendes i de la producció dels discs. Pep Bosch, el bateria de Sopa de Cabra. Va néixer a Girona el dia 29 de setembre del 1963. Es considerava un dels menys destacats de cara al públic ja que a sobre de l’escenari quedava en un segon plànol a l’hora d’actuar pel fet d’estar arraconat. Després de la gravació Mundo Infierno, va canviar la forma de ser ja que en moltes de les cançons el van substituir. Un cop la separació dels Sopa, en Bosch va començar a formar part del grup Kabul Babà, fins l’actualitat. Julio Lobos va néixer a Santiago de Xile el dia 1 de maig del 1961. Va ser el teclista de Sopa de Cabra des de l’any 1994 fins el 1999.
El Julio es dedicava a la música des dels 6 anys. Té una llarga carrera musical, tot i que la seva fama a Catalunya s’inicia quan commou l’escenari dels Sopa amb el so del teclat, que fa que guanyin un toc de qualitat. Al cap de 5 anys decideix abandonar i seguir com a músic independent del blues. Eduard Font, nascut a Montgrí el 14 de novembre de 1975. Abans de formar part de Sopa de Cabra, havia tingut experiència en dos grups també catalans: Glaus i Lax’n’Busto. Després de que Julio Lobos marxés del grup, entra ell com a substitut de les rendes del teclat. Tot i la seva diferència, no li costa gens acostumar-se ni a la resta de membres ni a la seva dinàmica. Actualment encara es dedica a la música i té 38 anys. ... Jaume Soler, conegut com Peck, va ser el substitut de Ninyin pels seus problemes de salut deguts al càncer que li havien diagnosticat, és a dir, va ser el segon guitarrista dels Sopa. Va néixer a Mataró a l’any 1968. Després de la separació, va continuar la seva carrera musical en la banda Kabul Babà.
Full transcript