Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

mlp school project

this is about the history of mlp
by

andrew watts

on 22 February 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of mlp school project

hoe het allemaal begon.
in 1923 begonnen henry hilal en herman hassenfeld in rhode island een bedrijfje waarin ze doosjes maakten voor potloden .
dit bedrijf hete ' hassenfeld brothers incorperated .
in 1935 begonnen ze met de eigen productie van potloden en het bedrijf groeide uit tot 200 werkers .

vanaf 1935 begon hassenfeld brothers incorperated naast school spullen ook speelgoed te maken,
gedurende de 2de oorlog maakte dit bedrijf dokters setjes voor jonge kinderen en modeleer klei , later op idee van een vriend zouden ze ook setjes verkopen waarbij kinderen als leider konden spelen in een aanval door vliegtuigen ,

in 1942 begon de vraag naar school spullen af te nemen en werd het bedrijf primair gezien een speelgoed bedrijf , al bleef het wel potloden door produceren .

hilal stierf in 1943 en herman nam het bedrijf over met zijn zoon merrill hassenfeld .
vanaf dit moment begon het bedrijf plastic te gebruiken voor zijn speelgoed , helaas door een tekort aan werk moesten ze de manschap verkleinen tot 75 werkers .

in 1952 begonnen ze met het verkopen van ma-kup voor kinderen en kregen ze een aandeel in disney . rond deze tijd werd ook de mr potatoe head gemaakt het eerste stuk speelgoed dat op tv werd gemarket

we spoelen door naar 1969 waarin het bedrijf zich hasbro.inc noemde . hier kocht hasbro claster enterprises , een tv producer die een show genaamd romper room produceerde destijds een show voor jonge kinderen , hasbro maakte speelgoed voor deze show , en zo werd de link gelegd tussen speelgoed en tv-show's.

in 1981 maakte de romper room devisie van hasbro my pretty pony , waarna hasbro zelf de lijn overnam en het my litle pony noemde . generatie 1 hoe heeft my litle pony generatie 1 zigh ontwikkeld . ontwikkeling : speelgoed lijn in 1982 begon hasbro met de productie van de eurth ponies die werden opgevolgd door unicorn en pegasus ,flutter en sea ponies .
de productie werd stop gezet in 1995 :tv shows er waren 3 specials ,
:1983 - my litle pony special.
:1984 - escape from katrina.
:1985 - my litle pony the movie.

van 1986 tot 1992 was er de G1 tv show van 87 afleveringen. synopsis van de show

Ponyland is a mystical land, home to all kinds of magical creatures. The Little Ponies make their home in Paradise Estate, living a peaceful life filled with song and games. However, not all the creatures of Ponyland are so peaceful, and the Ponies often find themselves having to fight for survival against witches, trolls, goblins and all the other beasts that would love to see the Little Ponies destroyed, enslaved or otherwise harmed. op sociaal vlak: op sociaal vlak heeft de serie een morele basis gegeven voor jonge kinderen, met een cast van characters die alhoewel vlak oogden toch nog van enige waarden waren .je zou het niet denken , maar niet alles was roze en altijd even leuk , er waren serieuze problemen die opgelost moesten worden .

ontvoering .
slavernij .
bedreigingen .

en een grote groep van wezens die niets liever wilde dan dat ze gewoon zouden sterven .
de show weerlegt een atmosfeer van grootse problematiek , ge volgt door vreugde wanneer het weer was opgelost
in een tijd waarbij niet iedereen het makkelijk had en problemen prominent aanwezig waren , kon de show een bron van hoop zijn. voor kinderen in die tijd was het een link met de realiteit, besprenkeld met kleurrijke pratende paartjes rollend tussen de bloemen. hoe heeft my litle pony generatie 2 zigh ontwikkeld : tv shows : ontwikkeling speelgoed lijn ; van 1997 tot 2003 werd de G2 speelgoed lijn uitgebracht , er waren geen tv shows , wel was er een spel uitgebracht voor de computer genaamd My Little Pony: Friendship Gardens de specials de tv serie de tv serie weerspiegelde het school leven van de gemiddelde tiener in Amerika.

veel thema's werden dan ook weerlegt in de show in de vorm van moralen .
onderwerpen als ,

: vriendschappen
: liefde
: pesten
: nadenken voor je wat doet

kwamen dan ook vaak naar voren.


echter in tegenstelling tot de special 's , werd in de cartoon geen echte bedreiging weerlegt.
alles is blij en onschuldig gehouden en merendeels van de tijd spendeerden ze dan ook tijd in een ijs salon na school tijd. de tv serie ging over het school leven van de pony's.
ze stonden op , gingen naar school en gingen daarna na de lokale ijssalon .
onderweg ondervonden ze vele tiener gerelateerde problemen , die ze als groep oploste. de tv serie de specials G2 G1 G3 hoe heeft my litle pony generatie 3 zigh ontwikkeld ontwikkeling van de speelgoed lijn tv shows synopsis op sociaal vlak van 2003 tot 2009 bestond de derde generatie.
vele films werden geproduceert , onderandere:
:A Charming Birthday (2003)
:Dancing in the Clouds (2004)
:Friends Are Never Far Away (2005)
:My Little Pony: A Very Minty Christmas (2005)
:My Little Pony: The Princess Promenade ( 2006)
:My Little Pony Crystal Princess: The Runaway Rainbow ( 2006)
:My Little Pony: A Very Pony Place (2007)
:My Little Pony: Pinkie Pie's Special Day (2008)
:My Little Pony: Meet the Ponies (2008)
:My Little Pony: Starsong and the Magic Dance Shoes (2008)
:My Little Pony: Rainbow Dash's Special Day (2009) de speelgoed lijn liep van 2003 tot 2011 gedurende deze periode begonnen fans ook veel fanart te maken , in de form van gemodificeerde figuurtjes , eigen caracters en verhalen specials er was geen tv show de pony's leven in het " rainbow castle" dat zich ergens in een magisch land verschuilt .
de show draait rond 6 hoofd caracters.
ze leven een gelukkig bestaan , bestaande uit feestjes cake koek en alle andere lekkernijen.
maar af en toe gaat er wat mis en dat word weer in groeps verband opgelost. de show is deze keer een stuk vrolijker opgezet , veel minder serieuze problemen , meer roze en meer regenbogen.
de moralen zijn wat meer afgevlakt en in hoeveelheid afgenomen .
in tegen stelling tot de vorige generaties wordt hier veel meer gewerkt met prinsessen , en op begeven moment wordt iedereen een prinses.
helaas word door deze overvloed aan zoetsappigheid de show minder serieus , het brengt de indruk dat ieder meisje een prinsesje is,
wat je ook gedaan mag hebben , en hoe je ook in elkaar zit. hoe heeft generatie 4 zich ontwikkeld : tv shows : synopsis: op sociaal vlak: van 2010 tot op het heden speelt de vierde generatie zich af , deze keer terug gebracht door Lauran Faust . de maker van de power puf girls , dexters laboratory , en Foster's Home for Imaginary Friends . ontwikkeling van speelgoed lijn de speelgoed lijn begon in 2010 en is tot heden nog in productie de show speelt zich af in pony ville een klein dorpje omringt door steden .
ook hier draait de show om 6 hoofd caracters

:twilight sparke
:pinkie pie
:fluttershy
:rainbowdash
:rarity
:applejack

elk van de caracters weerlegt een mogelijk menselijk eigenschap . de show weerlegt dagelijkse problemen in de vorm van een moraal per episode , deze keer echter in een meer serieuze vorm .
de moralen gaan meer over vriendschap en hoe je met mensen moet omgaan .
dankzij de volwassen aanpak van lauran faust , oogt de show wat meer serieus , met vele referenties naar andere shows zoals: startrek , the big lebowski , en al zijn vorige my litle pony generaties .
de show heeft echter ook een groep fans aangesproken buiten de demografische doelgroep.
namelijk jongens en mannen tussen de 15 en 30 jaar oud , deze mannen ( en ook vrouwen) heten bronies ( afkomstig van bro en ponie) .
deze bronies zijn fan van my ltile ponie friendship is magic en maken ook veel fan art .
de show heeft vooral op sociaal vlak een impact gemaakt omdat het voor vele mannen liet inzien dat iets wat eigenlijk voor meisjes bedoelt was , ook voor mannen iets kan betekenen .
vooral in deze samenleving waarbij gender stereotypes een minder grote rol spelen . kunnen deze mannen zich op een veilige manier uiten over de sociale finesses die de show levert .
de show levert namelijk ook voor een volwassen publiek een rijk skala aan bruikbare informatie samengevat my litle pony begon met 2 mensen die werkte in een potlood fabriek , dat langzaam uitgroeide tot een speelgoed bedrijf wat later een animatie team kocht .
vanaf dat moment begonnen ze tekenfilms te maken bij hun producten en zo kwamen ze bij my litle pony.
het begon als een meer serieuze tv show gericht op jonge meisjes gevult met dagelijks bruikbare moralen en boodschappen . echter naarmate tijd verstreek en verschillende producers de rollen over namen begon het meer een zoetsappige show te worden , de demografische doelgroep werd jonger , en alles werd steeds blijer. steeds minder problemen die er toe deden werden besproken en zo begon my litle pony zijn grip te verliezen op zijn publiek .
toen kwam lauran faust met het idee de show een draai te geven , in plaats van overal regenbogen , deze keer een serieuze setting voor zowel jonge als volwassen kijkers.
dit heeft geleid tot de bronie subcultuur , een subcultuur bestaande uit merendeels jonge mannen en vrouwen die hun passie weerspiegelen in fan art , op het sociale vlak heeft de show door zijn 30 jarige bestaan velen geraakt met zijn verborgen morele boodschappen binnen de episodes. dingen als het behouden van
vriendschappen , letten op je vrienden , leren voor jezelf op te komen , en niet weg rennen voor problemen . kwamen dan ook vaak aan bod .

de laatste paar jaar is er echter een niet voorziende bijwerking tot uiting gekomen .
door de volwassen aanpak van de vierde generatie is er een vloed van mensen buiten de demografische doelgroep fan geworden van de show.
deze mensen ( bronies genaamd )vallen voor de nieuwe look and feel van de show en weerspiegelen hun passie dan ook overmatig in het creëren fan art , merendeels afbeelding maar ook flash filmpjes schilderijen beelden en spelletjes. fan art stelling is my little pony verantwoordelijk voor de feminisatie van de samenleving
Full transcript