Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Dierentuindieren

No description
by

Wieke Heikoop

on 3 June 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Dierentuindieren

Dierentuindieren De achtergrond Het kriebelde al langer om weer een idee uit te werken naar een concrete lessituatie. In Brunssum kreeg ik een combinatie van 6 kinderen. Ik had van alles wat, in zowel groep 5, 6, 7 en 8 steeds 1 kind en in groep 4 had ik 2 kinderen. Een behoorlijk uiteenlopende groep dus. Voor mij de uitdaging om ook hier te proberen met ICT en social media een klassenoverstijgend project vorm te geven.

Het thema van die periode was binnen de Rijdende School 'Dierentuin'. Daar was ik blij mee, het is een onderwerp dat de kinderen aanspreekt en waar ook heel erg veel mee mogelijk is.

Toen ik met de kinderen besprak wat ik van plan was, waren ze direct enthousiast en ook de ouders verleenden alle medewerking.

Voordat ik zo'n project begin, brainstorm ik altijd een beetje van te voren wat ik ongeveer wil, wat er in mijn hoofd zit en wat ik zou kunnen gebruiken. Alle dingen die in me opkomen noteer ik, zodat ik daar later weer in kan schiften. Het geeft me overzicht en rust als ik het op papier kan bekijken. Deze keer heb ik de app Sticky Notes gebruikt. De voorbereiding De opdracht - Kies een dier uit dat je tegenkomt in de dierentuin.
- Ga met behulp van meerdere bronnen op zoek naar informatie over dit dier.
- Vat deze informatie samen in een document.
- Zoek plaatjes en maak in Glogster een poster met deze plaatjes.
- Vertel in een filmpje over de gevonden informatie.
- Maak van dit filmpje met de app Aurasma een 'aura' en voeg dit als Augmented Reality toe aan je poster, en zet het logo van Aurasma erbij.
- Zet je document in googledocs en maak van de link een QR code en voeg die toe aan je poster.
- Zoek een filmpje over je dier op YouTube en maak ook van deze link een QR code. BYOD Voordat ik van start ging met het project heb ik een briefje meegegeven aan de ouders of de kinderen een device mee mochten nemen, en zo ja, of de ouders dan de (gratis) apps Aurasma en i-nigma wilden installeren.
De respons was bijzonder!
ALLE!!! kinderen hadden de volgende dag een apparaat bij. 3 iPads, een iPod en 2 Android tablets werden er meegebracht.
De wifi in de school trok dit niet helemaal, wij zijn omdat we in een Rijdende School werken altijd afhankelijk van mobiele verbindingen, dus moesten we dit om de beurt doen.
We hebben daarnaast ook veel gebruik gemaakt van de minilaptopjes die we in de school hebben. Hier hebben de kinderen informatie op gezocht en een document met informatie gemaakt. Mediawijsheid Dit was natuurlijk een uitgelezen kans om aandacht te besteden aan mediawijsheid. Ik heb de kinderen laten zien hoe ze konden zoeken op google, hoe ze o.a. filters konden instellen. Ook heb ik uitgelegd dat je niet zomaar elke willekeurige foto mag gebruiken die je tegenkomt.
Verder hebben we het gehad over het gebruik van meerdere bronnen. Niet alles dat op internet staat is waar, kijk of het op meerdere sites staat, en lees ook nog eens informatie na in een boek.
Ook hebben we het gehad over het verschil tussen iets openbaar zetten of alleen met de link zichtbaar maken.
Of welke persoonlijke gegevens je wel en niet op internet zet. De posters De posters zijn gemaakt met Glogster. Ik heb al eerder goede ervaringen opgedaan met dit programma. Het is eenvoudig in gebruik en er zijn oneindige mogelijkheden. Nadeel is dat het wel veel van de dataverbinding vraagt om foto's te uploaden.

Een glog uitprinten viel nog niet mee, ik heb het opgelost door een printscreen te maken, deze te bewerken in paint en dat bestand dan te printen. Deveney (gr 6) en Esri (gr 4) Georgina (gr 5) en Dewi (gr 4) Calvin (gr 8) en Erik (gr 7) Samenvatting: Presentatie Uiteraard waren de kinderen erg trots op hun resultaat en wilden ze dit graag laten zien. We stonden in Brunssum met 2 scholen; -mijn collega had de kleuters en groep 3-, dus we hadden publiek. Mijn kinderen vonden het leuk om te vertellen wat ze hadden gedaan en te laten zien waar ze mee aan het werk waren geweest, en de jongsten vonden het leuk om te kijken.
Mijn collega heeft ook weer nieuwe dingen gezien, dus het was een win-win situatie! Resultaat Conclusies + Glogster werkt fijn, intuitief, kinderen konden er mee aan het werk.
- Glogster vraagt veel van de dataverbinding.
+ Aura's maken in Aurasma is erg simpel.
- Aurasma, de aura's lijken alleen te werken wanneer het apparaat wordt gebruikt waarmee de aura is gemaakt. Ook als ik op een ander apparaat was ingelogd en de aura openbaar had gezet, gebeurde er niks wanneer de trigger werd gescand.
+ QRcodes maken ging heel makkelijk, kinderen kennen dit verschijnsel.
+ i-nigma werkt als een trein.
+ De betrokkenheid was groot, kinderen mochten hun eigen device meenemen en waren op een andere manier met leerdoelen bezig.
- Doordat we op een mobiele verbinding moeten werken, was er weleens nauwelijks of geen verbinding. Dit werkt frustrerend.
+ Kinderen kunnen heel makkelijk op afstand hun werk laten zien aan anderen.
+ Project leende zich uitstekend voor groepsoverstijgend en samenwerkend leren. leerkracht Stichting Rijdende School
Eigenaar Wiekemedia
@kermisjuf
www.kermisjuf.nl / www.wiekemedia.nl
kermisjuf@gmail.com
http://www.linkedin.com/in/wiekeheikoop Wieke Heikoop
Full transcript