Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Presentatie M&M

Prezi rondom lessenreeks staatsinrichting
by

Meester Erik

on 15 January 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Presentatie M&M

Welkom in mijn gemeente! Burgemeester de burgemeester de wethouder De gemeente Peel en Maas heeft 5 wethouders.
Ze hebben allemaal een eigen portefeuille. de portefeuille De portefeuille is een takenpakket met onderwerpen waarmee de wethouder zich bezig houdt. Wij zijn het college van burgemeester en wethouders, kortweg het college van B&W de gemeentesectretaris de baas van alle ambtenaren Welkom in mijn gemeente In deze eerste les hebben de leerlingen kennis gemaakt met het onderwerp en is de basis gevormd door de voorkennis waarover de leerlingen al beschikken. Door leerlingen doe-, kijk- en luisteropdrachten te geven wordt de contextuele inbedding van de acht nieuwe begrippen vergroot.

Groep 7 is na een inleidende prezi in viertallen het dominospel gaan spelen waarin de begrippen gekoppeld moesten worden aan de bijbehorende afbeelding. Hoe werkt mijn gemeente? In de tweede les worden de acht begrippen geïntegreerd aangeboden in de zaaktekstvak die is toegespitst op de eigen gemeente en komen de leerlingen meer te weten over hoe hun gemeente werkt. In debat /
Thuis in het gemeentehuis Nadat de leerlingen op woensdag met elkaar gedebatteerd hadden over twee zelfgekozen stellingen, konden ze een dag later na de rondleiding door het gemeentehuis ook in debat met de wethouder. Ik & mijn gemeente In deze laatste les stond de verwerking centraal en moesten de leerlingen laten zien dat ze de acht begrippen die gedurende de vijf lessen telkens zijn teruggekomen, beheersten.

Het maken van een krant, spelbord met opdrachten en prezi's werden door de leerlingen zelf bedacht als verwerkingsvorm en in tweetallen werd er een gekozen en werd er invulling aan gegeven.
Full transcript