Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

EQUINODERMS

No description
by

Laia Serrallonga Castells

on 7 February 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of EQUINODERMS

Naturals ESTRELLES DE MAR VIDEO Tenen la pell dura i espinosa
Tenen 5 potes allargades
Solen ser de colors brillants com vermell, blau i taronja.
Viuen en aigues salades excepte a l'Antartic ja que la temperatura es molt freda CARACTERÍSTIQUEs NUTRICIO
i RESPIRACIÓ REPRODUCCIÓ three Aqui podem observar la NUTRICIO de l'estrella de mar (SUNFLOWER) (cc) image by rocketboom on Flickr (cc) image by quoimedia on Flickr EQUINODERMS LES ESTRELLES DE MAR ERIÇONS de MAR Hi ha estrelles de 2 tipus :
Les de cinc radis
Les sunflowers , que en són escasses i tenen molts radis EQUINODERMS
LES ESTRELLES DE MAR
ELS ERIÇONS DE MAR
BIBLIOGRAFIA
CREDITS INDEX Les estrelles de mar es mouen per uns petits tubs que tenen a sota de cada pota, i amb aquest mateixos agafen l'aliment ( animals morts)
Respiren per 5 petites branquies que tenen al costat de la boca Es diuen aixi perque EQUINODERMS vol dir ESPINA ,i es com tenen la pell aquest grup d'invertebrats marins.
Hi ha al voltant de 60.000 especies d'equinoderms
Comque n'hi ha tants nosaltres ens centrarem mes en l'estrella i l'eriço.
AQUI US DEIXEM UNA FOTO D'UN ALTRE EQUINODERM (EL COGOMBRE DE MAR) EQUINODERMS SEXUAL ASEXUAL Fragmentació de parts del cos, i es formen nous progenitors Produeixen gran
quantitat
d'ous ERIÇONS de MAR NO tenen braços i estan recoberts per espines. CARACTERÍSTIQUES ALIMENTACIO I LOCOMUCIO A la part de la costa de Catlunya hi ha les "garoines" k son aquest tipus d'eriço i se'ls treu la part de dintre, es posa al forn i es menja. Hi ha 925 especies aprox. d'eriçons Tenen simetria pentamera Tenen un cos quasi esferic perque per baix estan mes aixafats S'alimenten principalment d'algues que arrosseguen amb el seu aparell bucal per damunt de les roques.
Al centre tenen un tub digestiu que comença a la boca i es per on pasa el seu aliment. Despres de pasar per altres llocs hi ha la llanterna d'Aristotles (5 peces amb una petita dent a cada una) REPRODUCCIO LOCOMUCIO: Es realitza gracies a les espines i els peus ambulacrals. Els peus fan una funcio similar com les estrelles de mar. Quan l'aigua circula per l'aparell ambulacral, li dona impuls als peus i aixo dona lloc a la LOCOMUCIO. La respiracio es fa a partir d'unes branquies al costat d'uns tentacles ramificats, com si fossin organs surtits de lloc que es troben aproximadament aprop de la boca. RESPIRACIO i APARELL CIRCULATORI Fan la fecundacio externa.
Tenen sexes separats
Cada un dels sexes deixa anar els ous a l'aigua i un cop s'ajunten es fecunden
Quan es fecunda neix una larva que esta en proces de METAMORFOSIS fins adoptar la forma adulta. La seva locumucio es activa, es a dir que utilitza energia per moure's. Es mouen a partir d'uns petits peus ambulacrals que fan la funcio de ventosa i mentres que es mouen tambe s'alimenten. LOCOMUCIO Un plat típic de la costa Brava !!! CRÈDITS BIBLIOGRAFIA LAIA SERRALLONGA LAIA CARRIÓN ANNA BASSA http://biologant.wikispaces.com/10+Echinodermata http://www.xtec.cat/~ccosta25/equinoderms.htm: http://www.iesguillemcifre.cat/menu7/menu7_2/TEXbat1/PRACTIQUES/6.8%20Equinoderms.pdf
Full transcript