Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Boekbespreking Superhelden.nl

Boekbespreking over Superhelden.nl van Marcel van Driel. Gemaakt door Niek de Bruijn
by

Linda Wagemans

on 8 January 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Boekbespreking Superhelden.nl

Personages.
Hoofdpersonages en hun eigenschappen:
Samenvatting van het boek.
Boektrailer
Superhelden.nl - Marcel van Driel
Door: Damyon Ramcharan
De schrijver.
Iris Goudhaan- hoofdrol

Alex - vriend van Iris en superheld
Marcel van Driel
Fiber - vriend van Iris en superheld
YunYun (Li Wen Yun)
Terry
Dilek
Thema's:
games, vriendschap, haat, liefde, doorzettingsvermogen en hoop.

Het idee voor het verhaal:
- Kinderboekenweek 2013

Mijn eigen mening:
Superhelden.nl vind ik een leuk, spannend en origineel boek. Het leest als een aktiefilm, je ziet alles zo voor je. Het is super dat je filmpjes kunt bekijken en het spel kunt spelen op superhelden.nl. Ik vond het wel jammer dat het boek een open einde heeft en dat ik moet wachten voordat ik weet of Iris Mr. Oz kan verslaan.

Superhelden2.nl ligt nu in de winkel.
Op superhelden.nl staat een voorproefje.

Superhelden3.nl komt dit najaar in de boekwinkel.
Belangrijke bijpersonages:
Justin - broer van Iris en superheld
Vader en moeder van Iris
Vrienden van level 2:
Inderpal
Margit
En nog vele andere kandidaten en superhelden
Marcel van Driel werd geboren in Arnhem op 4 februari 1967. Als kind verzon hij altijd al vreemde verhalen en zijn ouders vroegen zich af of hij soms van een andere planeet kwam. Marcel is groot­gebra­cht met thrillers, magische boeken, griez­elver­halen, science fiction en sprookjes.
Zijn eerste boek, Een Elfje in de Sneeuw, verscheen in 2002 bij Zwijsen. In de serie Leesleeuw verschenen tussen 2004 en 2005 de drie delen van een bijzondere
sproo­kjest­rilog­ie: De Sproo­kjess­peurd­ers, De Drie Sneeu­wwitjes en Droom­roosje. De drie delen verschenen onder de naam De
Sproo­kjess­peurd­ers eind 2006 in één bundel.


Samen met Femke Dekker schreef Marcel de Drake­nstri­jders trilo­gieën. Cowboy Roy en Drakenei verschenen in 2006, de vervolgen Een draak in Rotterdam (Marcel) en Drakendans (Femke) lagen in mei 2008 in de winkel. De laatste twee delen versc­hijnen eind 2008.
Marcel’s belan­grijk­ste boek tot nu toe is natuurlijk subro­za.nl, een super­spann­ende thriller die je niet alleen kunt lezen, maar ook op internet kunt spelen. Kijk maar eens op www.s­ubroz­a.nl.

Een jaar later zag Help, Katman! Help! het licht, een boek over een jongen die op school gepest wordt en wel een heel bijzondere manier heeft gevonden om daar mee om te gaan. Het is een boek dat Marcel erg belangrijk vindt, omdat hij zelf vroeger ook veel gepest is.
Het boek; superhelden.nl gaat over een meisje genaamd: Iris Goudhaan, Iris is goed in gamen. Haar broer Justin is vertrokken nadat hun vader zelfmoord heeft gepleegd door voor een trein te springen. Hij laat maar zelden iets van zich horen aan Iris maar hun moeder krijgt niks te zien van Justin. Hun moeder is in haar eigen wereldje getrokken na de dood van haar man. Als Iris een link van Justin krijgt van een game is ze al snel verslaafd aan het spel. De game heet superhelden.nl en speelt zich af op het virtuele eiland Pala. Als Iris de game heeft uitgespeeld wordt ze getest in real door Mr.Oz. En moet ze het opnemen in een race tegen de klok om een bom onschadelijk te maken tegen Alex, een superheld, en Fiber, ook een superheld. De bom ligt op de rails en zal ontploffen onder één van de wagons van de trein die zo aankomt, het is dezelfde trein waar Iris' vader 2 jaar geleden zelfmoord heeft gepleegd. Iris weet de bom op tijd onschadelijk te maken en zo het leven van vele mensen te redden. Ze wint een reis samen met haar moeder naar Amerika op een cruiseschip omdat Iris de game heeft uitgespeeld. Tijdens de reis wordt Iris door Fiber overboord gegooid waarna Alex zoals gepland in een onderzeeër haar meeneemt naar het echte eiland Pala waar ze wordt getraind tot 'superheld'. Ze begint bij die training bij level 1 als ze daarna doorstroomt naar level 2 maakt ze nieuwe vrienden waar ze er één van verliest tijdens een test om leven en dood. Als ze de test overleeft heeft krijgt ze te horen dat haar broer vroeger ook een 'superheld' was maar dat hij is ontsnapt en met haar vrienden Alex en Fiber gaat ze op zoek naar haar broer maar de ontmoeting gaat heel anders dan verwacht..
In 2004 verscheen Straa­twijs, een super­spann­ende achte­rvolg­ingst­hriller met alleen maar vrouwen in de hoofdrol.
Full transcript