Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

E-læringsenhedens prezi om Prezi

E-læringsenhedens tips og tricks til en god prezi-præsentation til undervisning m.m.
by

Signe Larsen

on 2 January 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of E-læringsenhedens prezi om Prezi

E-læringsenhedens prezi om Prezi Hvorfor bruge Prezi? Prezi i undervisningen Tips og tricks Kom godt i gang! De gode eksempler De gode eksempler Tips og tricks Det er nyt! Let's face it! Der breder sig en vis træthed i lokalet, når næste indlægsholder pakker sin 52-dias lange PowerPoint ud og kaster sig ud i en lang, bullit-fyldt præsentation.

Prezi er et nyt og anderledes design, og måden at zoome ind og ud på de centrale pointer gør, at din næste præsentation år særlig opmærksomhed. Det giver bedre præsentationer Du bliver tvunget til at tænke lidt anderledes end vanligt, når du skal planlægge din prezi. Ikke svært, men ganske dejligt, ikke at skulle tænke på dias-efter-dias-efter-dias.

I Prezi kan du tilrettelægge en rækkefølge, men du kan også vise overbliksbilleder og frit vælge at gå til et hvilket som helst andet element. Prezi har sin egen simple logik, der ligger fint i tråd med, hvordan du arbejder i andre programmer til hverdag.

Vil du lære det i en fart, springe forbi de første begynderfejl og med det samme udnytte Prezis muligheder og finesser, så meld dig til et af E-læringsenhedens Prezikurser. Det er sjovt at lære Prezi er et gratis, flash-baseret program, der fungerer som en stor grænseløs digital tavle, hvor du med tekst, grafik, billeder og video let kan visualisere komplekse sammenhænge ved først at give et overblik og derefter zoome ind på de forskellige elementer.

Prezi kan organisere din præsentation som en stor planche, collage eller mindmap. Det visuelle og især zoom-funktionen i Prezi, gør præsentationerne mere spændende, overskuelige og lettere at huske. Fremvis komplekse sammenhænge! Hvorfor bruge Prezi? Tak fordi du kiggede med E-læringsenheden kan kontaktes for mere information om Prezi eller vores kurser i brug af Prezi på telefon: 6550 7503 Hent inspiration til brug af prezi i undervisningen på: Klik på billedet og se et eksempel Prezi i undervisningen Et evalueringsværktøj, fx en digital portfolio til visualisering af læreprocesser Et samarbejdsværktøj Et tænkeværktøj/visuelt arbejdsbord specielt når der skal arbejdes med og tænkes i relationer Præsentationsværktøj
OBS på at indhold er afgørende for form. Prezi har en styrke ved præsentation af:
ikke-lineære, abstrakte og komplekse sammenhænge (fx mindmaps, begrebskort, projekt- eller flowdiagrammer) Hvordan kommer jeg så i gang med prezi? 1. Gå ind på www.prezi.com 2. Opret en profil 3. Vælg Students & Teachers 4. Vælg Edu Enjoy 5. Indtast din email og følg anvisningerne Men pas på de ikke bliver rundtossede Få publikums opmærksomhed Stien (path) Når du har lavet en sti, men pludselig har glemt et trin midt i det hele kan du:

Tryk på de små runde prikker, der er på stien imellem to tal (fx 4---o---5) og træk dem hen på de elementer, du har glemt på stien, derved oprettes automatisk nye trin.

Du kan også bare lave et nyt trin og så trække billedet op på den plads i stien den skal have. Uploade dine powerpoint slides direkte via
Det er en smart måde hurtigt at få din tekst ind i en prezi! Powerpointshow i Prezi Fællesredigering Ny ramme (frame) Når prezien deles til redigering imellem flere parter, kan de alle samtidig arbejde i den samme Prezi.Hver person får tildelt en lille farvet avatar så alle kan se hinanden. Tryk blot på +Add, så dukker en ny ramme op, samt forslag til hvilken slags ramme du gerne vil have.

Hvis du tager fat i rammen og rykker den hen så den støder på en anden ramme, ændrer du størrelsen på den

- På denne måde kan der hurtigt laves en overordnet struktur af rammerne. Prezi eksempel En sjov prezipræsentation der fortæller, hvorfor en prezi er god samt giver små tips og tricks:

http://edu.prezi.com/showcase/27770/What-does-Prezi-and-puppies-have-in-common/ Prezi har, som PowerPoint og KeyNote, en funktion der automatisk laver uddelingskopier. Du finder funktionen i det øverste menubjælke i Prezi. Tryk “Print” og prezi genererer en pdf med en side for hver af dine stop på stien.
Det kan dog godt blive til mange pdf’er, der ikke er særlig hensigtsmæssige at uddele, forslag til alternative løsninger:

http://www.prezikurser.dk/prezitips/tag/uddelingspapirer Uddelingskopier Brug billeder og zoom En god effekt ved zoom gives, ved at kæde billeder og tekst sammen.
Fx ved at vise et billede af en teoretiker, hvorefter der zoomes ind til et sted på billedet, hvor hans teori eller et citat vises.

Et helt billede kan også bruges som baggrund for præsentationen, hvor der zoomes ind på forskellige steder, med forskellige rammer/tekst Eget design Lav dine egne farver og fonts til din prezi under "Theme Wizard". Shapes Ved brug af de forskellige shapes, kan du selv tegne figurer, lave små illustrationer o.lign. Animationer Der kan indsættes små flash-baserede animationer i Prezien. http://edu.prezi.com/ Få de studerendes opmærksomhed "Mine studerende er fascinerede af Prezi. Min favoritstrategi er at opdele teksten i korte sætninger eller ord, så teksten altid er i bevægelse imens jeg snakker.

Jeg kan også godt lide at få billeder eller bokse til at stå på hovedet, så hele skærmen roterer, når de skal vises. Mange kan blive rundtossede af det, men de unge elsker det". Zoltan Radnai, der er med til at redigere Prezi U fortæller: Få Prezi til din iPad Skal du lave Prezi i en fart? Prezi har færdige designs med færdige stier lige til at sætte din tekst ind i. Vælg designet i det vindue, du altid møder, når du vælger at starte en ny prezi.

Prezi har en række figurer og diagrammer, der er færdigdesignet til dig, igen med et forslag til, hvordan stien skal gå gennem figuren. Før musen hen over figurerne for at se, hvordan de er tænkt at skulle fungere. Flytte flere objekter Gruppér elementer ved at holde shift nede imens du klikker på flere objekter.
Herved kan du samlet flytte eller slette elementerne.

Du kan også holde shift og venstre museknap nede, og trække en ramme rundt om de elementer, der skal grupperes. Deling af Prezi Del din prezi ved at klikke på:Send url’en til en ven. Skjul video-ikonerne Skjul de mindre kønne video-ikoner ved at gøre dem helt små, så de ikke kan ses før de skal bruges.

Eller dekorér dem fx med et fjernsyn som ramme. Afspillerens billede kan også bruges som grafisk element, eller de kan placeres som en lang filmstrimmel uden for synsvidde. Ved at bruge billeder og zoom-effekten
Full transcript