Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Web 2.0.

No description
by

Arantxa Martinez Farré

on 15 June 2016

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Web 2.0.

Hi havia una vegada... DEFINICIÓ En primer lloc cal tenir en compte que no existeix una definició exacta del concepte de Web 2.0, atès que el terme es forma a partir de la recopilació de certs recursos tecnològics. Però, tot i això podríem dir que comprèn tots aquells llocs web que ofereixen la possibilitat de compartir informació, la interoperabilitat, el disseny centrat en l’usuari i la col•laboració al World Wide Web. La Web 2.0 permet la interacció i la col•laboració entre els usuaris de la comunitat virtual, i s’actualitzen amb les aportacions d’aquests. Sóc en Craig Cline de MediaLive Encantat! Jo sóc en Dale Dougherty
d’O'Reilly Media. Dos homes que es van trobar a la Conferencia d'O'Reilly Media l'any 2005. ¿ No consideres que la web 1.0 necessita un canvi? Els dos homes pensaven que la web es trobava en una situació de renovació amb noves regles i models de negoci. La solució es diu
Web 2.0!!! Llavors a en Dale li va sobtar el nom que el seu cap, Tim O'Reilly, li va posar a la nova situació. Llavors, ¿com es podria definir? Desprès de molt pensar, en Dale va considerar que el terme creat pel seu cap no era altra cosa que... ¿Quines característiques té? Molt fàcil Dale,
Permet compartir i difondre informació.
Web dinàmica, participativa i col•laborativa.
Web de les persones.
Espai d’interacció entre lo social i tecnològic.
La web com a plataforma.
La informació és el que mou internet.
Aprofitar la intel•ligència col•lectiva.
Experiències enriquidores de l’usuari.
Web 2.0 és una actitud.
Gestió de base de dades com a competència bàsica.
Models de programació lleugera.
Software no limitat a un sol dispositiu. I dues mestres que hi van assistir a la Conferencia, es van preguntar com es podria aplicar en l'educació. Anna, ¿I això com en podem fer-ne ús? Penso que podem utilizar aplicacions com:
Prezi
Slideshare
Glogster
Blogger
CMapTools Però, l'Aina no entenía com podría ser útil...
li va donar moltes voltes al cap i... Ahhh, potser aquestes eines em seràn molt útils en la meva formació com a docent, atès que vivim en la societat de la informació, on és necessari conèixer altres punts de vista de persones que poden o no ser expertes en l’educació, i mitjançant aquestes podem compartir informació i coneixements, i col•laborar, tot i que no és faci presencialment. També són eines que permeten estar en contacte constant amb els usuaris de la xarxa i poder interactuar amb aquests. També algunes són eines per poder preparar el temari d’una forma més dinàmica i interessant, alhora que creativa, i els alumnes puguin gaudir aprenent. I l'Aina va estar buscant si se n'estava fent ús a l'educació, i si que va trobar-ne. Llavors, s'ho va explicar a l'Anna. Anna, he estat investigant i saps
el que he trobat??? ¿Què has trobat Aina? Mira el que he trobat:
http://rsensat.blogspot.com.es/
http://escolacongresindians.com/bloc-de-la-escola/ WEB 2.0 Ostres!! són molt interessants!!! En veure que ja hi havia experiències educatives que feien ús de les eines que proporcionava la Web 2.0, l'Anna va pensar.... ¿Com puc estar al dia de les novetats sense haver de visitar les aplicacions cada dia? L'Anna va estar buscant per la xarxa quelcom que li pogués informar sobre les actualitzacions del contingut a les eines que li interessaven i s'ho va explicar a l'Aina. Aina, ¿saps que he trobat una eina que ens permet estar al dia de les actualitzacions d'allò que ens interessi? ¿Si?, i com es diu??? segur que es una eina genial per estar informades de les novetats!!! Es diu RSS. L'Aina i l'Anna van pensar que seria molt interessant alhora que profitós informar al la resta del claustre de la Web 2.0, es per això que van estar buscant per la xarxa una presentació entenedora per mostrar-la als companys. Anna, aquest vídeo podría ser interessant per ensenya-li al claustre. És genial!!!Explica el terme d'una forma molt entenedora, estic segura que entendrán la importància del seu ús. WEBGRAFIA Comunidad de Madrid (s.f.). CDI de Educación de Madrid. Web 2.0 Aplicaciones Didácticas. [En línia]. Disponible a: http://www.cdieducacion.es/docs/web20.pdf [Consulta: 24 de febrer 2013].

Definición.de (s.f.). Definición de web 2.0 [En línia]. Disponible a: http://definicion.de/web-2-0/#ixzz2LuIjqKcJ [Consulta: 24 febrer 2013].
Efe (22 de novembre de 2011). Conferencia: Foro Internacional de los Contenidos Digitales. El creador del concepto 'Web 2.0' asegura que a pesar de su éxito 'está obsoleto'. El Mundo. [En línia]. Disponible a: http://www.elmundo.es/elmundo/2011/11/22/navegante/1321978250.html [Consulta: 24 febrer 2013].

Facultad de Ciencias de la Salud. (2009). Web 2.0: Las herramientas web 2.0 y la educación en la Facultad de Ciencias para la Salud. Características de la Web 2.0. [En línia]. Disponible a:
http://web2facsalud.blogspot.com.es/2009/08/caracteristicas-de-la-web-20.html [Consulta: 24 de febrer 2013].

Observatorio de la seguridad de la información de Inteco (febrer de 2011). Guía de introducción a la Web 2.0: aspectos de privacidad y seguridad en las plataformas colaborativas. [En línia]. Disponible a: http://es.scribd.com/doc/48555598/Guia-de-Introduccion-a-La-Web-20-Aspectos-de-Privacidad-y-Seguridad [Consulta: 24 de febrer 2013].

Wikilibros. Libros libres para un mundo libre (s.f.). Web 2.0 definición y características más importantes. [En línia]. Disponible a: http://es.wikibooks.org/wiki/Web_2.0/Definici%C3%B3n_y_caracter%C3%ADsticas_m%C3%A1s_importantes [Consulta: 24 de febrer 2013].

http://es.wikipedia.org/wiki/Web_2.0 [Consulta: 24 de febrer 2013].

http://rsensat.blogspot.com.es/ [Consulta: 24 de febrer 2013].

http://escolacongresindians.com/bloc-de-la-escola/ [Consulta: 24 de febrer 2013].
Full transcript