Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Gruppepres blandt unge

No description
by

Jonas Grubbe

on 3 February 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Gruppepres blandt unge

Gruppepres
Hvordan opstår gruppepres og hvordan påvirker det?
Hvad er forskellen på gruppepres mellem piger og drenge?
Positiv gruppepres
Positiv gruppepres kan bedst komme fra forældrene, hvis du kender dit barns venner, kan du påvirker barnets venner til at presse dit barn, til at få en bedre adfærd, vaner, attitude og værdiger.
For bedre resultater af positiv gruppepres, er det vigtigt, at du har et venskabeligt forhold til dit barn og barnets venner.
Konklusion

Indledning
Gruppepres er en stor del af unges hverdag. Vi tror, vi styrer vores eget liv, men gør vi egentllig det?

FILM
Problemformulering
Hvilken rolle har gruppepres i unges hverdag, hvordan påvirker det de unge og hvad er forskellen på gruppepres mellem piger og dreng?
Både piger og drenge har hver deres forskellige måder at gruppepresse hinanden på.
Der skal faktisk ikke så meget til, at udøve et gruppepres. 3 personer er nok til at gøre presset stort nok til at påvirke andres meninger og handlinger. Det kan være ubehageligt skille sig ud fra gruppen. Gruppepres er et vilkår vi agerer under, fordi vi er sociale dyr.

-Menneskedyret: i flok -Sarahs historie
Gruppepres har en kæmpe rolle i unges hverdag, uanset hvor de er eller hvem de er sammen med er de udsat for gruppepres.
Gruppepres kan opstå på mange forskellige måder. der skal faktisk ikke så meget til, at skabe et gruppepres.
Grupperes kan skade personen meget i fremtiden. personen kan få mange sociale skader, og have svært ved at omgås med andre.
Der er ikke stor viden omkring forskellen på gruppepres mellem drenge og piger, den største forskel er nok hvad gruppepresset føre til.
Hvilken rolle har gruppepes i unges hverdag?
”Vi er som mennesker biologisk kodet til at søge fællesskaber og derved føle os som en del af et noget større. Oprindeligt har det sikkert været fornuftigt at vi søgte sammen, for at beskytte os mod naturen og dyrelivet. Der er således sikkerhed og tryghed i det.

Undersøgelser har vist, at vi – hvis vi en efter en bliver stillet et spørgsmål – har en tendens til at svare det samme som dem, der har svaret før os; også selvom vi ikke kender de andre mennesker. Andre undersøgelser har vist, at vi stort set i samme sekund, vi bliver en del af en gruppe, tænker mere positivt om den gruppe i forhold til andre grupper – uanset om vi ikke kender nogle af de mennesker, vi er kommet i gruppe med. Vores behov for at være en del af en gruppe er således uafhængigt af, om vi kender personerne i forvejen.
Hvordan opstår gruppepres?
Hvordan påvirker gruppepres offeret i fremtiden?
”Gruppepres i sig selv er nok ikke et problem, for det er der som nævnt meget, der tyder på, er en naturlig biologisk del af os alle sammen. Problemet opstår, når gruppepresset får en person til at gøre noget, som vedkommende ikke har lyst til eller en gruppe bevidst holder en person ’udenfor’ – eks. som det kan gælde mobning.

Hvis en person igennem længere tid har været udsat for usund gruppepres, vil personen eksempelvis kunne få en oplevelse af sig selv som ’ikke god nok’ eller blive følsom overfor konflikter og reagere med ekstrem vrede.

Vi kan blive påvirket på mange forskellige måder, men fælles for dem er, at påvirkningerne er grundlæggende og sandsynligvis til påvirke på mange områder i livet. Min oplevelse af ikke at være god nok er ikke kun i forhold til den ene gruppe, men i forhold til senere uddannelse, jobs og familie og kan betyde eksamensangst, mange jobskift eller uhensigtsmæssige reaktioner i parforholdet. Det samme gør sig gældende hvis vedkommende har let til vrede: det ligger dybt og kan følge en hele livet.”
”Mig bekendt er der ikke god viden om, hvorvidt der er forskel på drenge og piger. Behovet for at tilhøre en gruppe er sandsynligvis det samme. Forskellen ligger måske i nogle kulturelle ting: hvilken adfærd, der er inkluderende og hvilken adfærd, der er ekskluderende - der kan være forskel på, i hvilken retning gruppepres skubber piger og drenge, men jeg er som nævnt ikke bekendt med konkrete undersøgelser.

Min erfaring er, at der er større forskel på, hvordan gruppepres påvirker piger i indvandremiljøet og på strandvejen nord for København end der er mellem drenge og piger i samme miljø.”
Hvad er forskellen på gruppepres mellem piger og drenge?
HVEM ER DU?

ER DU EGENTLIG DIG SELV?
Full transcript